d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Nem Tudom Hogy Mondjam El
Prev191011121343Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 280.00
Feb 23 2017 12:23pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Feb 23 2017 07:20pm)
megfelel?
vagy mivel nem egyezik a velemenyeddel ezert hulyeseg?

Jó hát az érveid amúgy kábé olyan lábon állnak mint a chemtrail
Member
Gold: 5,302.77
Feb 23 2017 12:24pm
Quote (josheide @ Feb 23 2017 07:08pm)
CP beír valamit, reagálok rá, aztán bezárkózik az érvrendszerébe amit ő úgy érzi hogy jól felépített, meglátott nagy összefüggéseket beszól nekem és kiloggol.

De én mindig legyek türelmes, próbáljam meg az alapoktól elmagyarázni a dolgokat...

Hát a faszt.

Figyeltem ezt a topicot ma meló közben, és nekem úgy jött le, hogy te belinkeltél két cikket, amit CP megtámadott, te pedig ahelyett, hogy megvédted volna, amit linkelsz, fél napig figyelmen kívül hagytad CP-t, aztán kiemeltél egy mondatot a hozzászólásából, és arra alapozva elterelted a témát lekezelő személyeskedés irányába. Lehet, hogy csak rossz napod van, vagy téged ennyire érzékenyen érint ez a téma, de szerintem nem korrekt módon reagáltad most le. Ez a véleményem, ha tévednék, akkor elnézést kérek.
Member
Gold: 6,352.66
Feb 23 2017 12:28pm
Quote (anyd @ 23 Feb 2017 20:23)
Jó hát az érveid amúgy kábé olyan lábon állnak mint a chemtrail

igazan megtisztelo, hogy 1szinten emlited a chemtrailt, az indexet, es az en sajat gondolataimat
Member
Feb 23 2017 12:30pm
itt szeretnem kezdemenyezni, hogy peldaul a balatonra se koltson az orszag 1 forintot se, mert a balaton fenntartasa veszteseges, miutan maga a to nem adozik.

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Feb 23 2017 12:31pm
Member
Gold: 4,747.73
Feb 23 2017 12:35pm
Quote (josheide @ Feb 23 2017 07:15pm)
Kerlek mutassatok meg az erveiteket a topicban.

http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=76003665&f=129&p=514077329

őő
Member
Gold: 4,747.73
Feb 23 2017 12:36pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Feb 23 2017 07:30pm)
itt szeretnem kezdemenyezni, hogy peldaul a balatonra se koltson az orszag 1 forintot se, mert a balaton fenntartasa veszteseges, miutan maga a to nem adozik.

kiváncis lennék h a citadella, parlament, gellérthegy etc világítására hány csilliómillió forint megy el
legyen tök sötét, mi haszna van? Aztán lehetne építeni belőle egy kórházat
Member
Gold: 33,265.80
Feb 23 2017 12:41pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 23 Feb 2017 19:20)
megfelel?
vagy mivel nem egyezik a velemenyeddel ezert hulyeseg?

Mivel lusta voltal BARMInek utananezni, utanagondolni ezert nem, nem szamit igazan.

Abbol, hogy az allam takargatja, hogy pontosan milyen penzugyi vonzata van ennek, az arra utal, hogy nem nyereseges. (lasd kozbeszerzesek altalaban)
Az, hogy novekednek a koltsegek az egyre inkabb valoszinusiti azt, hogy veszteseges, de ezt mar megprobaltam levezetni.

A Hungaroring kft. pont nyereseges. (Ennek se neztel utana) Ergo sok maganszemely, Fideszkozeli vallalkozo akik bevasaroltak magukat a cegbe profitalnak, amig az allam bukik.

1 csomo embernek van munkaja emiatt = nem segelyen el.

Ezt nem lehet ervnek tekinteni, olyan szinten semmitmondo.

Igen, az allami befektetesek kb. barmit is csinalsz tovabbgyuruznek a helyi gazdasagba. Ezt hivjak multiplier effectnek.
+Csak mert dolgozik valaki, meg nem feltetlen tarsadalmilag / gazdasagilag hasznos a dolog, amert azt a penzt jobban is elkolthetted volna. Ezt hivjak Opportunity costnak.

1 csomo turista ide jon, akar csak az f1 miatt. es ha mar ittvan, akkor lehet 1 hetre jon, elkolt 1 rakat penzt, es ebbol adozik a szalloda, az etterem, az utcai arus.

Ez szamosithato dolog, es valoszinuleg a tanulmany foglalkozott is vele. Remelem sejted, hogy miert nem lathatjuk ezeket a szamokat.

ha mindent figyelembeveszel valoszinuleg megse olyan buko ez.

Nem ertem Magyarorszag elmult eveit figyelembe veve, hogyan mondhatod,hogy valoszinuleg nem buko. Es nem igazan hoztal fel erdemleges ervet amellett, hogy miert nem az.

A Szigetrol beszeltunk, a penzugyi tamogatas amit kap nagysagrendekkel kisebb, mint a F1, es tobb embert vonz az orszagba, mint a F1.

Mellesleg magankezben van (iden vette meg egy portfolio menedzser ceg), szoval bar papiron a Sziget cegcsoport veszteseges, valoszinuleg annyira nem rossz buli.

Es beszursz egy ilyen logical fallacyt a vegere, hogy igazan megkoronazd a postod.

Nem azert hulyeseg, mert nem egyezik a velemenyemmel, hanem mert minden amit irsz megalapozatlan, es a politikai es gazdasagi folyamatok ertelmezesenek alapveto hianyossagairol arulkodik.

Member
Feb 23 2017 12:47pm
Quote (Vismajor @ 23 Feb 2017 18:16)
Pont a forma eggyel van gondod?
Hány látogatója van a forma egynek egy nagydíjon? 100e? 500e? Faszomtudja
Azok mind látják budapestet, látják h olcsó, h színvonalas etc, hazamennek, elmondják a haverjuknak, családjuknak, sőt, vissza is térhetnek ide nyaralni
Én pl amikor széchenyibe dolgoztam akkor a külföldiek kb 10% a
a, volt már mon és megint jött
b volt már üzlet/rendezvény/verseny faszom tudja most megszeretné nézni
c volt a sógora/legjobbarátja/húga és mesélte milyen fasza, ő is megnézi

Ésakkor én érintkeztem faszomtudja 3 ezer külföldivel 2 hónap alatt, annak LEGALÁBB a 10%-a így jött akkor az 300 ember, csak a saját tapasztalatom alapján

Szerintem kurvára megéri nekünk forma egyet szervezni meg más ilyen ország imázs építő dolgokat rendezni amiknek azért nem olyan eszement költségvetése van mint egy olimpiának

Nem csak a forma 1-el a profi / latvanysportokkal altalaban.

Te se neztel utana a szamoknak. Ottvolt a 444-es cikkben.

Én pl amikor széchenyibe dolgoztam akkor a külföldiek kb 10% a

A te logikai hibad: https://yourlogicalfallacyis.com/anecdotal anekdotális bizonyítékra építesz fel egy érvet.

Ez nem egy "szerintem" kérdés. Vizsgáljuk meg a számokat - ezt nem tudjuk megtenni. Akkor nézzük azokat a számokat amik elérhetőek és a trendeket az országban, a világban, ebből vonjunk le következtetéseket.

This post was edited by josheide on Feb 23 2017 12:48pm
Member
Feb 23 2017 12:49pm
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 20:41)
Mivel lusta voltal BARMInek utananezni, utanagondolni ezert nem, nem szamit igazan.

Abbol, hogy az allam takargatja, hogy pontosan milyen penzugyi vonzata van ennek, az arra utal, hogy nem nyereseges. (lasd kozbeszerzesek altalaban)
Az, hogy novekednek a koltsegek az egyre inkabb valoszinusiti azt, hogy veszteseges, de ezt mar megprobaltam levezetni.

A Hungaroring kft. pont nyereseges. (Ennek se neztel utana) Ergo sok maganszemely, Fideszkozeli vallalkozo akik bevasaroltak magukat a cegbe profitalnak, amig az allam bukik.

1 csomo embernek van munkaja emiatt = nem segelyen el.

Ezt nem lehet ervnek tekinteni, olyan szinten semmitmondo.

Igen, az allami befektetesek kb. barmit is csinalsz tovabbgyuruznek a helyi gazdasagba. Ezt hivjak multiplier effectnek.
+Csak mert dolgozik valaki, meg nem feltetlen tarsadalmilag / gazdasagilag hasznos a dolog, amert azt a penzt jobban is elkolthetted volna. Ezt hivjak Opportunity costnak.

1 csomo turista ide jon, akar csak az f1 miatt. es ha mar ittvan, akkor lehet 1 hetre jon, elkolt 1 rakat penzt, es ebbol adozik a szalloda, az etterem, az utcai arus.

Ez szamosithato dolog, es valoszinuleg a tanulmany foglalkozott is vele. Remelem sejted, hogy miert nem lathatjuk ezeket a szamokat.

ha mindent figyelembeveszel valoszinuleg megse olyan buko ez.

Nem ertem Magyarorszag elmult eveit figyelembe veve, hogyan mondhatod,hogy valoszinuleg nem buko. Es nem igazan hoztal fel erdemleges ervet amellett, hogy miert nem az.

A Szigetrol beszeltunk, a penzugyi tamogatas amit kap nagysagrendekkel kisebb, mint a F1, es tobb embert vonz az orszagba, mint a F1.

Mellesleg magankezben van (iden vette meg egy portfolio menedzser ceg), szoval bar papiron a Sziget cegcsoport veszteseges, valoszinuleg annyira nem rossz buli.

Es beszursz egy ilyen logical fallacyt a vegere, hogy igazan megkoronazd a postod.

Nem azert hulyeseg, mert nem egyezik a velemenyemmel, hanem mert minden amit irsz megalapozatlan, es a politikai es gazdasagi folyamatok ertelmezesenek alapveto hianyossagairol arulkodik.

na most legalabb elolvastad a postomat, ez se semmi.
en is a tiedet.
meggyoznod tovabbra sem sikerult, viszont azt latom leirtad, hogy ami hivatalosan veszteseges, az szerinted megeri
ami hivatalosan nyereseges, az szerinted veszteseges.
az igazsag szerintem a ketto kozott van.
mind a ketto nyereseges kell hogy legyen, mert amugy semmi ertelme nem lenne csinalni

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Feb 23 2017 12:51pm
Member
Feb 23 2017 12:51pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 23 Feb 2017 19:49)
na most legalabb elolvastad a postomat, ez se semmi.
en is a tiedet.

Először is elolvastam, de ha minden rosszul érvelt postotokat 10 percembe tellik szétszedni, akkor nem lesz semmi másra időm.
Go Back To Magyar Topic List
Prev191011121343Next
Add Reply New Topic New Poll