Quote (MarcusD @ Apr 26 2016 06:16pm)
fura úgy elkezdeni a vitát, hogy én is erősen lobbizok a külföldön tanulás mellett, és nem is tudom hogy érdemes-e erről beszélgetni de,
attól hogy én külföldre megyek tanulni, azzal csak tovább rontom a helyzetet itthon. mo-n elvégezhetném valamelyik prémium műszaki/orvosi/jogi/stb szakot, és utána valahogy aktívan küzdenék, hogy jobbá tegyem az oktatási rendszert, hogy ne az legyen hogy 30 év múlva már csak nyuggerek, politikusok, és szakmunkások élnek itthon, mert a többi mind elment külföldre tanulni, aztán dolgozni, aztán letelepedni. nem tudom mérlegelni hogy ez mennyire függ az itthoni továbbtanulók mentalitásától és motivációjáról, és mennyire az oktatási miniszterektől.
vagy ahogy elnézve a folyamatos szardobálást a mai magyar politikában, meg tanártüntetéseket/sztrájkokat az oktatási rendszer ellen, nincs más megoldás mint hogy abort ship és cső? azt gondolnám hogy azok a fiatalok akik kimennek tanulni külföldre, jóval nagyobb részük marad külföldön és telepedik le ott (erről nem olvastam semmit, ezt csak gondolom, lehet hogy nincs igazam), szóval ez már nem is arról szól hogy külföldön tanul, aztán a 4-5 év múlva visszajön és az itthon adja tovább a szakértelmét illetve száll be munkaerőként
Aranyos vagy
Erre majd terjunk vissza 5 ev mulva