Quote (jarabekg @ 24 Mar 2016 19:28)
en sem ertem, standard subos jellység
budapesten kívül, ahol a szabadteri munka nem utcaseprest jelent meg az ingatlan is olcsobb
mondjuk az is nagyon gyanus, ha valaki olyan onigazolasokat keres mint kuszi, hogy valakihez mérten (diplomas luzerek) adja meg a sajat fizeteset, mert ez nyilvan standard 20 es 30 kozotti utkereses onemesztesere utal.
de hat akkor is faszsag ilyesmibe belekotni imo
Félreérted, a diplomások egyáltalán nem lúzerek, én is elkezdtem az egyetemet jól bele is buktam. Minden tiszteletem annak aki elvégzi és egy olyan munkája lehet amire vágyott. Csak annyit akartam azzal mondani, hogy aki kötött helyen dolgozik annak van fix mondjuk bruttó 300ezres fizetése. Én ezt nem mondhatom el mert van olyan hétvége ahol 2m is összejött már és utána mondjuk egy-két hónapig semmi, mint a téli időszak.
(Az meg hogy szülők vették a lakást azért nem akarok reagálni, mert tudom hogy milyen gáz a világ, hogy egy 10milliós lakást is milyen nehéz egy embernek összeszedni, még ha nekem 5-6év alatt össze is jött)
Igen mezőgazdasággal foglalkozok és nem felvásárolok. csak hogy érthető legyen a munkám, a héten, műtrágyát szórtam, előkészítettem a földeket, voltam kétszer piacon, megfogasoltam a fokhagymát, szántottam egy 5,5ha-os részt, talajfertőtlenítőztem.
Szóval nekem is meg volt a lehetőségem, hogy mérnök legyen, sajnos elbasztam a sulit, majd 3évig lehúztam egy gyárban flexibilis műszakban és igen közben csak piacra járni volt időm. Most viszont otthagytam és megkaptam azt a lehetőséget, hogy fater átadja a tudást amitől jelenleg kb. az ország legszebb fokhagymáját áruljuk (persze pici túlzással)
De ha számokba nézzük, egy zsák fokhagyma 6k ft és ma eladtam 100at másfél óra alatt, ebben az oda-vissza út is benne van) 5kilós egy zsák és volt belőle 3000mázsa (persze ebből van rossz is meg az ár se állandó)
És sry hogy így belementem a témába , csak tudatni akarom hogy ez igen szüleim érdeme, hogy itt tartok, viszont akkor lennék nagyképű barom, ha ott a lehetőség és nem használom ki.