Quote (BmA_BeMyAngel @ May 22 2015 02:48pm)
ÉS MIÉRT NEM ROMLIK MEG?!?! has science gone too far?
A bomlás részben attól függ, hogy milyen környezetben tárolod az ételt. Az ilyen videókban szereplő burgereket nem éppen fürdőszobában vagy dohos pincékben őrzik. Valószínű, hogy akkor más eredményt kapnánk. A másik fontos tényező pedig a kész étel nedvességtartalma. Igazából mindkét esetben a nedvesség az, ami szerepet játszik. A mekis húspogácsákat teljesen átsütik, a zsemléket pedig megpirítják, ráadásul rengeteg só is kerül az ételbe, ami szintén tartósít, vizet von el.
Szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy ezek az ételek csak szimplán kiszáradnak és nem penészednek. Ha hasonlóképpen készítenéd el otthon a burgeredet, saját alapanyagokból, valószínűleg ugyanígy járnál.
Amennyire vissza tudok emlékezni 15 évvel ezelőtti mekis karrieremre (nyári munka, dobcuccra gyűjtöttem

), ha nem megfelelően tároltuk pl. a zsömléket, akkor ugyanúgy megromlottak, mint a bolti tartós kenyér. Pirítás után, amikor a nedvességtartalom nagy része elpárolgott, nyilván más a helyzet, ahogy azt fentebb írtam.
Összefoglalva a dolgokat: semmivel sem tartalmaznak több adalékot, tartósítószert, chemtrailt a mekis alapanyagok, mint a bolti élelmiszerek (fagyasztott hús, zöldség, tartós kenyér). Nyilván az adalékmentes, háztáji, bio, stb. ételekkel nem veszik fel a versenyt, de minden más csupán városi legenda.