Quote (josheide @ Jan 17 2015 01:12pm)
Felreertjuk egymast. Nem azt mondom, hogy a masik arcaba kurvaanyazhatok (az zaklatas), de ha nekem van penzem, erom es idom arra, hogy valami szart irjak masokrol, akkor miert ne tehetnem meg?? A Charlie Hebdot _nagyon_ konnyen elkerulhettek volna azok, akiket sertett vagy fogalmazhattak volna meg vele szemben kritikat a sajat kis blogjaikon, stb.
Igy kellene mukodjenek a dolgok egy liberalis demokraciaban. Az eroszak sohasem elfogadhato.
Na álljunk meg egy kicsit.
Az, hogy nem az arcbaanyázik, de egy szinte bárki által hozzáférhető helyen közzé tesz szerintem igenis zaklatás. Mégis mi különbség van aközött, hogy egy légtérben tartózkodsz azzal akit támadsz vagy 2000 kilométerrel arrébb, ha maga a támadás felé irányul. Ez az egyik.
Másik: kritika és gyalázkodás között van különbség. A szóban forgó eset kimeríti a gyalázkodás fogalmát.
Harmadik: igen, az erőszak nem elfogadható. Ezzel egyetértek, én nem legalizálni akartam a terroristák megnyilvánulását, hanem egy egyszerű példán keresztül bemutatni, hogy kettőn állt a vásár. Ha te bedugod a kezed egy méhkasba, csak a méhek tehetnek arról, hogy szarrá lettél csípve?
Ez a szint, amit védeni akarsz, nem liberalizmus, hanem legalizálása annak, hogy a kimondott szavaknak és a tetteknek nincs következménye.
This post was edited by ZaturekManfred on Jan 17 2015 05:25am