Quote (CyberPunk666 @ Dec 26 2014 12:52pm)
Indulj ki egy átlagos (tehát csóró) magyar családból.
Egész évben mondjuk össze tudnak kuporgatni 40 ezer forintot.
Azt meg ahelyett, hogy végre tudnának venni valami normálisat, a felét el kell kúrni ajándékokra a testvéreknek meg olyanoknak, akiknek muszáj adni valamit.
Egy csomóan hitelt vesznek fel.
Arra költik el minden kis pénzüket az életminimumon felül, hogy másoknak vegyenek olyat, ami neki valószínűleg nem kell, és cserébe kapnak olyat, amire nem költötték volna a sajátjukat.
Ha az ünnepet az ajándékkal azonosítjuk, az asokkal ünnepibb hozzáállás. fúde ünnepi, vásárolj! vásárolj! költs! költs! Attól függ, hogy kit mennyire szeretsz és mennyire törődsz vele, hogy mennyit veszel neki karácsonyra.
ÉLJEN A KÖLTEKEZÉS ÜNNEPE!
:hányinger:
//kurvára nem számít a "csak kis apróságot mindenkinek", mert van kb 15 olyan közeli családtag, akinek muszáj venni valamit... ha csak ilyen 1000 forintért vásárolsz + a párodnak többért, már elment egy rakás pénz, és ettől semmivel sem szereted őket jobban.
Nagyon kellene másra. Anyagilag borzalmasan rossz és mégis muszáj, tudatosan tönkre KELL baszni magam anyagilag egy adag csokiért meg szarokért.
Mondjuk az asszony azt vett nekem ami kellett, ez egy jó pont.
Nem tartozunk az "atlag csalad" kategoriaba, de en is utalom ha olyan valamit kapok amirol 2 het mulva azt se fogom tudni, hova dobtam el
Nomnek vettem fehernemut amit akart, o nekem telotokot mert a regi eltort, szilikonos egerpadot mert mar kopott meg 1-2 szemelyes aprosagot, szuloktol is jokat kaptam meg hasznalhato dolgokat adtam, a baj a tagabb csaladi kornel kezdodik amikor olyan ruhat vesznek ami ghostmarterq esernyojenek szineit viseli es soha nem lesz rajtam
De iden mondjuk egy-ket kovetelen kivul valami aprosagot(pia/csoki etc) vagy utalvanyt/penzt kaptam ami lyosh, de elozo evekben mar kezdtem felbaszni magam az egeszen