Quote (CyberPunk666 @ Nov 22 2014 07:37pm)
Igen, de ha jól tudom az alanyi juttatásnak az lett volna a lényege, hogy soha senki ne maradjon szarban, addig is elvagy ,ameddig találsz mondjuk új melót, meg senki ne csússzon le.
Ezzel én egyetértek, csak a módját tartom abban a formában kivitelezhetetlennek sőt, kontra-produktívnak.
Szóval nem lenne rossz a mindenkinek járna alaptámogatás, csak azt is biztosítani kell, hogy az megfelelően legyen felhasználva.
Mert akinek ez csak egy kis adalék a havi 500 nettóhoz, az ezt is jól fogja megforgatni, akinek meg ez megduplázza kb a havi jövedelmét, lehet tizedannyit sem hoz ki belőle.
Jó az alaptámogatás gondolata, mert mindenkinek biztosítani kell egyenlően azt, hogy egy életminimumot tartani tudjon, de kivitelezni is kell valahogy, mégpedig hatékonyan.
Nem az a lényege. Az a lényege, hogy mindenféle támogatás meg segély helyett mindenkinek adjanak x ezer forintot és kész. A támogatásoknak a lényege az, hogy kihúzzon a szarból.
Quote (CyberPunk666 @ Nov 22 2014 07:37pm)
érdekesség:
Az asszonyékhoz jár be egy hajléktalan, aki sok év utcán élés után nagyobb összeget örökölt.
Még csak a pénzt sem szórja el, mindig bemegy a bankba, és megújítja a lekötéseit, de évek óta úgy ül a millióin, hogy továbbra is az utcán él.
Milliomos hajléktalan.
nem tipikus eset, de jól mutatja, hogy egy bizonyos szintről mennyire nehéz visszamászni, még akkor is, ha minden feltétel adott.
nope, szerintem ez azt mutatja, hogy van aki nem is akar "visszamászni"
Fizetni a lakbért, munkába járni, dolgozni, stb. Van akinek ehhez nincs kedve és inkább él az utcán.
Neki hiába adnál erzsébet utalványt, úgyis elcserélné piára.