d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Ha 18 Vagy Dughatsz 12 éveseket Legálisan
Prev191011121316Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Aug 16 2013 05:02am
Quote (Jancsipapa @ Aug 16 2013 02:33am)

nem olvastam végig az összes posztot, ahogy sűrűn látom senee nevét, ki is mászok egy topikból általában, de feltételezem te nyilván azt hiszed, hogy az f5-re rátenyerelve, családot-munkát félretéve várja a méltóságos rawen válaszát :D ebből szedett össze ekkora ppdt is gondolom

szal szerinted teljesen oké, hogy innentől a 17 éves eresfaszú kölyök lekúrhatja a hatodikos kiscsajt és aki nem így gondolja, az maradi, komplexusos, ok

most konkretan nem a temaval kapcsolatos velemenyerol beszeltem, hanem ugy altalaban a vitastilusarol

Ilyen temaban en mar nem allok le senkivel veszekedni, mert akiknek ellenvelemenye van, azokkal kar is egyaltalan szobaallni.
Member
Gold: 1.00
Aug 16 2013 05:04am
Quote (jarabekg @ 16 Aug 2013 13:02)
most konkretan nem a temaval kapcsolatos velemenyerol beszeltem, hanem ugy altalaban a vitastilusarol

Ilyen temaban en mar nem allok le senkivel veszekedni, mert akiknek ellenvelemenye van, azokkal kar is egyaltalan szobaallni.

^^
Member
Aug 16 2013 05:13am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 16 2013 12:04pm)
^^

>joey szerint a melegseg betegseg/valaszthato
>mutatunk neki tudomanyos cikket az ellenkezojerol
>"hasztalan egyetistak vagyunk akik csak masok velemenyenek a felbofogesere kepesek"

szerintem ilyen jellegu temaban kar ilyen emberrel foglalkozni
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Aug 16 2013 05:18am
Quote (jarabekg @ 16 Aug 2013 13:13)
>joey szerint a melegseg betegseg/valaszthato
>mutatunk neki tudomanyos cikket az ellenkezojerol
>"hasztalan egyetistak vagyunk akik csak masok velemenyenek a felbofogesere kepesek"

szerintem ilyen jellegu temaban kar ilyen emberrel foglalkozni

hol írt ilyet?
Member
Aug 16 2013 05:23am
Quote (RRC @ Aug 16 2013 12:18pm)
hol írt ilyet?

politika topigban
Member
Gold: 931.79
Aug 16 2013 05:33am
Quote (Eoghan @ Aug 16 2013 11:42am)
kiforgatod a jogikorlatokat
jelen esetben annyi tortent, hogy a jogilimiteket hozzaigazitottak a kor tarsadalmi semajahoz. ez egy normalis dolog

lekurhatja, ha mindketten akarjak. lekurhatja szerelembol, kivancsisagbol, akarmibol anelkul, hogy feleslegesen meghurcoljak oket erte

az a maradisag //szerintem//, amikor emberek nem birnak lepest tartani a korral, azzal, hogy 2013ban mar nehany 13 eves kiscsaj D-s kosarat hord mert akkora csocsok nonek ra fiatalon
felgyorsult a termeszet (vagy csak most kaptunk eszbe) es ezzel aranyosan a szuzesseg elvesztesenek korhatara is folyamatosan kuszik lefele.

keress fel egy antropologust vagy szociologust es elmagyarazza, hogy ez nem betegesseg
persze ezt magyarazhatja az ember egy olyan fafeju embernek, mint joey, aki szerint a homoszexualitas betegseg vagy valaszthato dolog
ha az lenne, ruhavalasztasnal en is szeretnek buzi lenni arra a 20 percre legalabb amig megtalalom a legjobb darabokat

na jojjon a shit storm mint mindig ilyenkor mindenhol

Az ember általában nem képes kilépni a kis saját világából amit a szűlők és a társadalom épít fel köré, nem képes objektíven körülnézni és elfogadni bármi olyan értékrendet ami nem egyezik 100%-ban azzal amit belévertek fiatalon. És ez nem csak a konzervatív emberekre vonatkozik hanem a liberálisokra is. Nem normális dolog, hogy 2012-ben egy 14 éves srác lekúrja a 13 éves barátnőjét és jogi következményekkel kell számolnia vagy megvernek valakit csak azért mert buzi viszont azt sem tartom normálisnak, hogy a homoszexualitást nyíltan támogatjuk és úgy tekintsünk rá mint természetes és egészséges dolog vagy mondjuk az, hogy a gyilkosoknak kijár a második meg a harmadik esély.
Én úgy látom, hogy kialakul a társadalomban valamilyen ideológia (pl.: liberalizmus) aztán a végletekig magunkra erőltetjük és nem látjuk át milyen szélsőségesen eltorzult egy rossz irányba az amúgy egyébként jó elgondolás,koncepció. És ha ezt liberálisként valaki nem látja át az szerintem ugyanolyan maradi mint aki a buzikat veri az utcán.
Tudom reménytelen azt kérni, hogy nyíltan és elfogulatlanul hallgassuk egymás nézeteit de legalább a személyeskedést ki lehetne hagyni.( ez most nem feltétlenül neked szól)

This post was edited by iFeelAlone on Aug 16 2013 05:36am
Member
Aug 16 2013 05:44am
Quote (iFeelAlone @ 16 Aug 2013 13:33)
Az ember általában nem képes kilépni a kis saját világából amit a szűlők és a társadalom épít fel köré, nem képes objektíven körülnézni és elfogadni bármi olyan értékrendet ami nem egyezik 100%-ban azzal amit belévertek fiatalon. És ez nem csak a konzervatív emberekre vonatkozik hanem a liberálisokra is. Nem normális dolog, hogy 2012-ben egy 14 éves srác lekúrja a 13 éves barátnőjét és jogi következményekkel kell számolnia vagy megvernek valakit csak azért mert buzi viszont azt sem tartom normálisnak, hogy a homoszexualitást nyíltan támogatjuk és úgy tekintsünk rá mint természetes és egészséges dolog vagy mondjuk az, hogy a gyilkosoknak kijár a második meg a harmadik esély.
Én úgy látom, hogy kialakul a társadalomban valamilyen ideológia (pl.: liberalizmus) aztán a végletekig magunkra erőltetjük és nem látjuk át milyen szélsőségesen eltorzult egy rossz irányba az amúgy egyébként jó elgondolás,koncepció. És ha ezt liberálisként valaki nem látja át az szerintem ugyanolyan maradi mint aki a buzikat veri.
Tudom reménytelen azt kérni, hogy nyíltan és elfogulatlanul hallgassuk egymás nézeteit de legalább a személyeskedést ki lehetne hagyni.

Az, hogy a szélsőségek általában (szinte mindig) rosszak, egy ismert dolog. Ebből a szempontból tényleg mindegy, hogy valaki hová tartozik, az káros.
Illetve ugyanaz az ideológia másként működik a környezettől függően. Ezért más kultúrákkal nem lehet összehasonlítani.

Abban is egyetértek, hogy az emberek nagyon túlnyomó többsége el nem tudja képzelni, hogy valami lehet másként, mint az ő véleménye. Vagy esetleg, hogy lehet többféle "igazság" is. A halálom, amikor valaki szeretne valamit, mert őt az tenné boldoggá és el sem tudja képzelni, hogy a másik kurvára nem vágyik rá (újabb valós példa az anyósomtól).

Ugyanakkor joey <szerintem> az álláspontján belül kimeríti a szélsőséges fogalmát.

Azt az átmenetet is látni kell, ha már a buzikat felhoztad, hogy az elfogadás és a támogatás között van különbség. Én feleslegesnek tartom például a felvonulást, de ugyanakkor nem gondolom, hogy támogatás lenne. A lényege nem az, hogy megteszik, hanem hogy megtehetik.
A támogatás az lenne, ha arra nevelnének, hogy legyél buzi, meg pozitív diszkriminációban részesülnének. Például minden munkahelynek fel kell vennie 2%-ban melegeket alkalmazottnak (egyéb okokra vannak ilyenek, pl nők, menekültek stb...) ez már támogatás lenne.
Member
Gold: 124.45
Aug 16 2013 11:50am
Quote (Eoghan @ 16 Aug 2013 11:42)
kiforgatod a jogikorlatokat
jelen esetben annyi tortent, hogy a jogilimiteket hozzaigazitottak a kor tarsadalmi semajahoz. ez egy normalis dolog

lekurhatja, ha mindketten akarjak. lekurhatja szerelembol, kivancsisagbol, akarmibol anelkul, hogy feleslegesen meghurcoljak oket erte

az a maradisag //szerintem//, amikor emberek nem birnak lepest tartani a korral, azzal, hogy 2013ban mar nehany 13 eves kiscsaj D-s kosarat hord mert akkora csocsok nonek ra fiatalon
felgyorsult a termeszet (vagy csak most kaptunk eszbe) es ezzel aranyosan a szuzesseg elvesztesenek korhatara is folyamatosan kuszik lefele.

keress fel egy antropologust vagy szociologust es elmagyarazza, hogy ez nem betegesseg
persze ezt magyarazhatja az ember egy olyan fafeju embernek, mint joey, aki szerint a homoszexualitas betegseg vagy valaszthato dolog
ha az lenne, ruhavalasztasnal en is szeretnek buzi lenni arra a 20 percre legalabb amig megtalalom a legjobb darabokat

na jojjon a shit storm mint mindig ilyenkor mindenhol

Egyszer beírtam ezt a sok hülyeséget, de kitöröltem - na nem "raweni" elgondolás miatt, mondván úgysem értitek meg, hanem mert úgysem vagytok hajlandóak gondolkodni rajta. :D De végül mégis, mert hátha.

Amit írsz az valamilyen szinten sajnos igaz, és pont azért sajnos, mert az erkölcs úgy felhígult, hogy már ez a norma - az a 12 éves lány a romantikus, aki a seggébe kéri a faszt vagy a szájába, mert a szüzességét vagy 15 éves koráig tartogatni akarja az igazinak (ezt konkrétan egy tanár mondta nekem, mint kedves tanulójától való kijelentést - és ő legalább tartogat valamit). A szörnyű az hogy ez a standard, az ilyen szintű "züllés" nem rémiszt el senkit, sőt, utána igazítják a jogot.

Kérdésem feléd: szerinted normális hogy egy 12 éves lány, mely valószínűleg sem mentálisan, sem fizikálisan nincs felkészülve az anyaságra szexuális kapcsolatot létesítsen, illetve annak lényegét felfogja? Mert azt nehéz lenne vitatni, hogy a szexualitás természetből eredő célja az utódnemzés. (zárójelben: a házasság szociológiai szempontból nézve a társadalom által elfogadott szexuális viszonyt jelenti!).
Jó esetben szűk körben a család, tág körben a társadalom neveli, tanítja a gyermeket. A család, a haza értékeit lépésről lépésre bomlasztják (kár vitatni: nézd meg mennyi házasság marad meg 5 év után, hány gyermeket nevel 2 szülő, sőt, mennyit vér szerinti szüleik, vagy hogy mennyire tolódik ki a gyermekvállalás kora, vagy hogy mennyi a született gyermekek/abortusz aránya), helyébe az egyén kerül, az egyén aki a társadalom része - akire nem a hagyományos erkölcsi normák érvényesek, aki fittyet hány az Isteni tanításokra és törvényekre (ha nem vagy vallásos "nem gond" bátran behelyezheted ide azt is, hogy a természet törvényeire), mert a korlátok ,amiket be kell tartania az a jogban vannak lefektetve, annál szigorúbb elvárásoknak a hülye sem akar megfelelni, csak az őrült.
Tehát ott tartunk, hogy a család mint nevelő közeg háttérbe szorul, helyette a társadalom és a média veszi át a szerep tetemes részét, melyet a jog tart kordában, mely igazodik a társadalom (szükség szerűen) egyre alacsonyabb elvárásainak... Pár év, és a 6 éves nyugodtan szophat le akárkit, mert végülis a sperma egészséges, nem?

Az azonban, hogy a természet gyorsult fel, hülyeség: nem a természet gyorsult fel, hanem a "valósítsd meg ÖNmagad" zászlaja alatt gyermekek akarnak felnőttek lenni - ez régen is így volt, csak akkor volt mások voltak (egyáltalán, voltak...) a korlátozó tényezők. Egy tininek a lázadás régen az önmegismerés része volt, most a csapongásé. Ennek hála magát sem ismeri meg (nemiségét sem), helyét sem. Olyan generáció nő föl, melynek szüleit elvált szülők neveltek túlnyomó részt. Kétlem, hogy ehhez bármit is (főleg jogot) igazítani kéne.
Member
Aug 16 2013 04:37pm
Quote (Oberon_os @ 16 Aug 2013 19:50)
Egyszer beírtam ezt a sok hülyeséget, de kitöröltem - na nem "raweni" elgondolás miatt, mondván úgysem értitek meg, hanem mert úgysem vagytok hajlandóak gondolkodni rajta. :D De végül mégis, mert hátha.

Kikérem magamnak. Általában minden véleményt elolvasok és megfontolok. Legfeljebb nem értek egyet vele.

Írtam egy tl dr-t az egész írásoddal kapcsolatban. Jórészt egyetértettem, csak kiegészítettem és pár dolog véleményem szerinti hátterét leírtam, de aztán úgy döntöttem, hogy nem kell nekem a cp megszakérti baromság és kitöröltem. Pedig nem megszakértem csak van véleményem, de a szubon a [szerintem][/szerintem] tagokat nem ismerik (vagyis figyelmen kívül hagyják).
Member
Gold: 343.00
Aug 16 2013 05:08pm
már én is írtam btw két kisdoktorit csak inkább visszatöröltem mert úgysem számít semmit
a hülye emberiség úgyis tönkreteszi
Go Back To Magyar Topic List
Prev191011121316Next
Add Reply New Topic New Poll