Quote (Smat @ 20 Apr 2013 22:21)
Nem szubjektív dolog, aki nem tud normálisan viselkedni egy étteremben, és nem tudja hogy kell egy evőeszközt használni, vagy aki nem tudja hogy a csirkecombot mindenhol kézzel eszik, az nekem inkább ne magyarázzon ilyenekről.
btw nem eszik mindenhol, annak is megvan a maga szabálya. Csak ott lehet megfogni, ahol tesznek a végére valamit, hogy ne közvetlenül az ételt fogd meg. Nem adnak mindenhol hozzá. Főleg ahol alsó-felső egyben van.
Amúgy ha tudsz normálisan kommunikálni, akkor miért kell minden jelentéktelen dologra suttyó módon reagálni? Hirdeted, hogy mennyire jó vagy, miközben suttyózol másokat, meg cigányozol stb.
Velem is azért romlott meg a viszonyod anno a szubon, mert először én voltam az egyetlen aki egy rossz szót nem szólt hozzád (igaz mást se), te ennek ellenére elkezdtél nekem is ugatni. Ettől semmivel sem leszel előrébb. Azért, mert valakinek más a véleménye, vagy nem tud / rosszul tud valami, ha ilyen stílusban beszélsz vele, attól nem ő lesz a tanulatlan. Az, hogy tudsz magadon uralkodni és kulturáltan ki tudod fejezni amit akarsz, az ugyanúgy része a normális tanult viselkedésnek.
Amúgy tudok normálisan enni, ösztönösen jön, mert kiskoromban megtanítottak rá, nem azért mert fejből vágom. Tudok viselkedni elegáns helyeken és ismerem az illemet, de vannak olyan helyek és helyzetek, amikor apróbb szabályok áthágása belefér, nem kell mindig karót nyelni. Én (látva a háttérben, hogy az kb egy ilyen kocsmaétterem max) nem tartom olyan baromi nagy vétségnek a dolgot.
Az viszont érdekelne, hogy a szeletelésre vonatkozóan van valahol írásos mű, hogy milyen fogásokat illik alkalmazni? Azt tudom, hogy a szedésre és az evésre sok van, de konkrétan a szeletésre ilyenkor mi vonatkozik?