d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > "nem Fog Történni Semmi" > "Úgyse Változtatnak Majd Rajta"
Prev191011121318Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,366.74
Jan 24 2013 07:42am
Quote (bajcli @ 24 Jan 2013 14:41)
mert senki nem akarja neki nyilvánosan megmondani, mennyi az idő, mert mindenki attól fél, hogy csak a telefonját akarja behúzni

joh már editeltem :D

szar a rendszer oszt kész
Member
Gold: 1.00
Jan 24 2013 07:43am
Quote (Vismajor @ 24 Jan 2013 14:43)
lefényképeztem egy sima anat jegyzetet is, ahol nyomtatott betűkkel írok(amikor nemtudok laptopot használni az egyetemen akkor nyomtatott betűkkel jegyzetelek, hogy otthon eltudjam olvasni, csak cseszett fárasztó)
http://3.ii.gl/bwMOZ6.png

http://4.ii.gl/4w2ftL.png

majd ti megmondjátok, mennyire olvasható, mindenesetre igy kinagyítva szerintem sokkal könnyebb olvasni, lendületesen végigolvastam pedig faszságokról irtam végig

Én ennél rondábban írok. Amúgy szerintem jogosan jár plusz pont (bár én a gimit is könyvekből végeztem, nem saját jegyzetből), de azért a 40 az túlzás erre. Meg oké, hogy jusson be könnyebben, de el is kell végeznie.

Most nem bántani akarlak, de komolyan. Te el tudsz képzelni egy jogászt, aki nem tud olvashatóan írni? (bár még mindig tartom magam ahhoz, hogy rondábban írok nálad).
Member
Gold: 2,366.74
Jan 24 2013 07:45am
Quote (CyberPunk666 @ 24 Jan 2013 14:43)
Én ennél rondábban írok. Amúgy szerintem jogosan jár plusz pont (bár én a gimit is könyvekből végeztem, nem saját jegyzetből), de azért a 40 az túlzás erre. Meg oké, hogy jusson be könnyebben, de el is kell végeznie.

Most nem bántani akarlak, de komolyan. Te el tudsz képzelni egy jogászt, aki nem tud olvashatóan írni? (bár még mindig tartom magam ahhoz, hogy rondábban írok nálad).

ez is igaz :D

az meg máskérdés hogy te hogy irsz mivel te nem is jogász lennél, ebben az esetben

bár kétségtelen hogy az élet elég sok területén fontos hogy olvashatoan irj
Member
Gold: 4,391.00
Jan 24 2013 07:45am
Quote (CyberPunk666 @ 24 Jan 2013 15:43)

így van, menjen inkább orvosnak
Member
Gold: Locked
Jan 24 2013 07:49am
Quote (Eoghan @ 24 Jan 2013 14:14)
maradjunk annyiban, hogy ez az egész pontgyűjtögetős rendszer egy nagy kalap szar és olyan szinten igazságtalan, amennyire csak lehet
normális országokban egyéni elbírálás van egyetemi jelentkezés után az érdemjegyek, ajánló+motivációs levél kombinációval, jobb esetben egy személyes beszélgetéssel a legvégén

szerintem nem igazságtalan a +40 pont és hülye lenne nem élni vele, ha egyszerűen megkapja. itt maximum az állam ellen lenne jogos a tiltakozásotok, nem személyesen Ő ellene, mivel ezt nem ő harcolta ki magának éhségsztrájkkal a kossuth-téren
ha valakinek van egy ilyen defektje(lexia,gráfia,kalkulia) akkor azt hamar észreveszik és a tanárok elküldik kivizsgálásra.
a szopás az, amikor valaki úgy jár, mint egy ismerősöm. 5-es korában elküldték diszkalkulia vizsgálatra, onnantól matek órára se kellett járnia, majd 12-ben suliváltásnál az új suli megint elküldte vizsgálatra és nem adták meg neki a papírt újonnan és érettségi előtt 9 vagy 10-ig visszamenőleg vizsgákat kellett tennie :D

diszkalkulia :D
magyarul hülye (nincs ezzel gond, félre ne érts)
Member
Gold: 0.00
Jan 24 2013 07:50am
Quote (bajcli @ 24 Jan 2013 14:45)
így van, menjen inkább orvosnak

:D
Member
Gold: 3,747.73
Jan 24 2013 08:02am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 24 2013 02:43pm)

Csak olyan jogászt ismerek.
Member
Jan 24 2013 08:27am
Quote (Eoghan @ 24 Jan 2013 14:14)
maradjunk annyiban, hogy ez az egész pontgyűjtögetős rendszer egy nagy kalap szar és olyan szinten igazságtalan, amennyire csak lehet
normális országokban egyéni elbírálás van egyetemi jelentkezés után az érdemjegyek, ajánló+motivációs levél kombinációval, jobb esetben egy személyes beszélgetéssel a legvégén

szerintem nem igazságtalan a +40 pont és hülye lenne nem élni vele, ha egyszerűen megkapja. itt maximum az állam ellen lenne jogos a tiltakozásotok, nem személyesen Ő ellene, mivel ezt nem ő harcolta ki magának éhségsztrájkkal a kossuth-téren
ha valakinek van egy ilyen defektje(lexia,gráfia,kalkulia) akkor azt hamar észreveszik és a tanárok elküldik kivizsgálásra.
a szopás az, amikor valaki úgy jár, mint egy ismerősöm. 5-es korában elküldték diszkalkulia vizsgálatra, onnantól matek órára se kellett járnia, majd 12-ben suliváltásnál az új suli megint elküldte vizsgálatra és nem adták meg neki a papírt újonnan és érettségi előtt 9 vagy 10-ig visszamenőleg vizsgákat kellett tennie :D

ez nem így van, és erre számtalan országot és példát lehet hozni. vannak olyan egyetemek, ahol kérnek többféle esszét, de a legtöbb helyen nyugat európában is az érettségi alapján döntenek
Member
Warn: 10%
Jan 24 2013 08:30am
Quote (ecneB @ Jan 24 2013 02:33pm)
edesanyam gyogypedagogus, szoval elegge tisztaban vagyok vele, hogy mi alapjan titulaljak fogyatekosnak a gyerekeket. legegyszerubb persze azt mondani, hogy vmi disze van a gyereknek, aztan el is van intezve a dolog. nem is vissel van a bajom, mondtam, hogy a rendszer szar, en is kihasznalnam a lehetoseget, de az is biztos, hogyha megkerdeneznek, akkor nem azzal jonnek, hogy milyen hatranyokkal indultam emiatt az eletben, max annyit h trololol fuck the system, kihasznaltam egy kiskaput, mert lehetosegem volt ra..

szerintem elvesztettem az elejét a történetnek, de én vist nem láttam itt dicsekedni azzal, hogy "bibibi köcsögök, nekem +40pont, mert rondábban írok, mint két háziorvos" szerintem azért írta le a hátrányokat, mert felhánytorgatták neki, hogy mégis mire föl kapta
kérdezték, válaszolt. simple as that
nem tud írni. ad érte a rendszer +40pont kompenzációt
miért kell belekötni szerencsétlenbe egyáltalán emiatt? :D

amúgy ilyenkor van felmentés magyarból akár csak részlegesen vagy azt azért meg kell írnia?
vagy van több idő az írásra vagy bármi ilyesmi? mert törin szar lehet írni(meg javítani) a hosszú esszéket meg magyaron az elemzéseket azért

@Tevetava: az érdemjegy alatt az érettségire gondoltam. uk-ban tudomásom szerint ez a jelentkezési feltétel, amit leírtam. a franciáról szabika biztos tudna mesélni. ausztriába tényleg csak az érettségi a belépő(meg nyelvvizsga), de ez nem meglepő, hiszen kis túlzással onnan ered maga az érettségi is :D

This post was edited by Eoghan on Jan 24 2013 08:37am
Member
Gold: 1.00
Jan 24 2013 08:32am
Quote (Eoghan @ 24 Jan 2013 16:30)
szerintem elvesztettem az elejét a történetnek, de én vist nem láttam itt dicsekedni azzal, hogy "bibibi köcsögök, nekem +40pont, mert rondábban írok, mint két háziorvos" szerintem azért írta le a hátrányokat, mert felhánytorgatták neki, hogy mégis mire föl kapta
kérdezték, válaszolt. simple as that
nem tud írni. ad érte a rendszer +40pont kompenzációt
miért kell belekötni szerencsétlenbe egyáltalán emiatt? :D

amúgy ilyenkor van felmentés magyarból akár csak részlegesen vagy azt azért meg kell írnia?
vagy van több idő az írásra vagy bármi ilyesmi? mert  törin szar lehet írni(meg javítani) a hosszú esszéket meg magyaron az elemzéseket azért

számítógépen kell megírnia.

btw szerintem a "fogyatékos"on kívül senki nem szólt be. Az tényleg bunkó volt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev191011121318Next
Add Reply New Topic New Poll