d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev191011121331Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 355.92
May 29 2009 04:59pm
Quote (Oberon_os @ Sat, May 30 2009, 12:54am)
Inkább ilyesmiben legyen valaki fanatikus szerintem, mint másban.

Elején pont ezt említettem, sokan ezt összekeverik, és rosszul értelmezik. Alapvetően az egyház sem rossz/rossz szándékú, de minthogy emberek csinálják, ezért problémák vannak, és ez sokkal kirívóbb eset lesz, mintha egy "világi" ember tenné (érted, no). Emiatt nem az egyház, nem a vallás, és nem is Isten tehet, amit emberek csinálnak ott lesz bűn is.
Mindemellett, igencsak sokminden szépet és jót is tett/tesz az egyház, csak ezt már nem fröcsögtetik a tévéből (-><-pedopapok pl), és aki nem vallásos erre általában nem is figyel fel, illetve nem marad meg benne.

az egyház maga választotta a vezetőit és ellenőrizte munkájukat, vagyis az egyház lépései szerintem minősítik az egyházat is....
ha hinnék is a keresztény istenben,akkor sem járnék templomba,mert ki nem állhatom az egyházat

és igen,mindennek és mindenkinek vannak hibái,de olyan alapelvekkel,hogy szeresd felebarátod és ellenségedet elég istenkáromló dolog pogányokat és boszorkányokat üldözni (és még lehetne hozni ezer példát)
Member
Gold: 355.92
May 29 2009 04:59pm
Quote (Taszilo.^ @ Sat, May 30 2009, 12:56am)
patkány

van amit úgy hínak, hogy hit
és ez nem angol szó

először olvasd el a commenteimet,aztán +1-ezz :P
Member
Gold: 3,551.99
May 29 2009 05:00pm
Quote (Taszilo.^ @ Sat, 30 May 2009, 00:56)
patkány

van amit úgy hínak, hogy hit
és ez nem angol szó

kivételesen egyetértek veled brityaló.^
Member
Gold: 2.70
May 29 2009 05:01pm
nem hiszek istenben, de ez mindenkinek a szíve joga miben hisz.
ennek ellenére a szektásokat valamiért nem bírom :|
Member
Gold: 3,000.00
May 29 2009 05:02pm
Quote (Saenchai @ Fri, May 29 2009, 11:59pm)
először olvasd el a commenteimet,aztán +1-ezz :P

arcnövény
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 05:04pm
Quote (Taszilo.^ @ Fri, 29 May 2009, 23:02)
arcnövény

pofaFLÓRA OMG DE ELBASZTAM JÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJÁJ

This post was edited by Oberon_os on May 29 2009 05:07pm
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 05:05pm
Quote (Saenchai @ Fri, May 29 2009, 11:51pm)
és honnan tudod,hogy ezek valójában az ő parancsai?
egy gyűlés alatt vitatták meg a vallási fejesek,hogy mik is kerüljenek be a Bibliába,és ők fektették le a vallás alapjait is
nem éppen Isteni dolognak tűnik ez az egész....

OKOK, akkor folytassuk a hittanórát! Te most a kinyilatkoztatás problémáját feszegeted, válaszolok rá! A kinyilatkoztatás ugyanaz, mint az imádság, azaz a személyes szeretetkapcsolat Isten és az ember között, azzal a különbséggel, hogy amikor az ember imádkozik, akkor keresi a kapcsolatot Istennel, míg a kinyilatkoztatásban az Isten keresi a személyes kapcsolatot az emberrel!

A kinyilatkoztatás teljessége maga Jézus Krisztus, az Isten fia, aki a világba jött kétezer évvel ezelőtt, hogy a bűnöktől a kereszthalála által megváltsa az emberiséget. Minden ember bűnéért megszenvedett, és ez adja meg a reményünket az örök életre, mármint ha Jézus feltámadt harmadnapon a kivégzése után (ezt ünnepeljük Húsvét vasárnap), akkor nekünk is megvan a reményünk rá, hogy ha megtartjuk Jézus parancsait (felebaráti szeretet, megbocsátás stb), akkor mi is eljuthatunk a halálunk után az örök életre és örök boldogságra (képletesen szólva a menyországba). Szó sincs semmiféle emberi "vallási fejesek" gonosz összeesküvéséről, az egész vallásosság Isten emberek iránti szeretetén alapul!

Mielőtt Jézus Krisztus a világba jött, Isten a próféták által már részletesen megjövendölte annak minden részletét (ez az Ószövetség), tehát a kinyilatkoztatás, az Isten szeretetkapcsolata az emberekkel már azelőtt is megvolt. Miután pedig Jézus meghalt és föltámadt, Szent Péter által megalapította az egyházát, amely, bár tényleg tele van hibákkal és emberi gyarlósággal, mégis Isten szeretetét képviseli a mai világban (ez az Újszövetség).

Ha kérdés van, és ráérek, folytathatjuk a hittanórát :) XD
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 29 2009 05:06pm
Quote (Saenchai @ Sat, 30 May 2009, 00:47)
azért is vagyok teljesen laikus ezzel az Isten dologgal kapcsolatban,mert az egyház nem volt más,mint 1 manipulatív szerv...
Isten nevében neveltek olyan alapszabályokat az emberekbe,amelyek dolgozó robotokat neveltek belőlük
nincs is annál könnyebb,mint egy megfoghatatlan dolog büntetésével fenyegetni

ha létezik is Isten,sosem lehet tudni,hogy igazából közölte-e valakivel az akaratát, parancsokat meg én is tudok írni a nevében,aztán meg tűzzel-vassal védeni azt

az egyház felállított pár dogmát és alapelvet,ha ezeket valaki megkérdőjelezte akkor azt megkínozták és/vagy megölték
ez aztán a szeresd felebarátod hozzáállás...

Isten nevében gyerekeket küldtek háborúba,családokat tettek tönkre, kurvára szép dolog mondhatom

ha pedig Isten létezik,akkor mindenkivel ott van,és nem kell templomba járni ahhoz,hogy beszélhessek vele
az egész egyház 1 álszent szarság

Most mondta teljesen komoly hangsúlyban hogy tud beszélni Istennel, akkor csak nem olyan álszent az egyház
Biztos sokan mások is tudnak, és leírták amit mond

(bocs, de most lakott területen kívülre kell mennem mert felébrednek a szomszédok)

Az istenfélő szó mit jelent, azt még megmagyaráznád nekem? Vannak istenfélő emberek, ugyebár (pl. Te). Miért kell Istentől félni? Mert parancsolgat, és megbüntet ha nem követjük? Szerintem ez nem túl etalon dolog

Sorry, hogy kicsit gúnyosan fogalmaztam de amit quoteoltam az igaz marad -- mondjuk picit szebben is fogalmazhatott volna

This post was edited by Anarkin on May 29 2009 05:08pm
Member
Gold: 10.66
May 29 2009 05:11pm
Isten vodás vagy pannonos?
Member
Gold: 1,111.11
May 29 2009 05:11pm
Quote (Oberon_os @ Sat, May 30 2009, 12:54am)
Inkább ilyesmiben legyen valaki fanatikus szerintem, mint másban.

Elején pont ezt említettem, sokan ezt összekeverik, és rosszul értelmezik. Alapvetően az egyház sem rossz/rossz szándékú, de minthogy emberek csinálják, ezért problémák vannak, és ez sokkal kirívóbb eset lesz, mintha egy "világi" ember tenné (érted, no). Emiatt nem az egyház, nem a vallás, és nem is Isten tehet, amit emberek csinálnak ott lesz bűn is.
Mindemellett, igencsak sokminden szépet és jót is tett/tesz az egyház, csak ezt már nem fröcsögtetik a tévéből (-><-pedopapok pl), és aki nem vallásos erre általában nem is figyel fel, illetve nem marad meg benne.

pont hogy a vallási vezetőknek jobban oda kéne figyelniük, egy vak engedelmességre nevelt embert jobban ki tudnak használni, sokkal könnyebben rá tudnak venni dolgokra, és igenis nehéz elvonatkoztatni attól hogy a _hit_ nevében milliókat ölettek meg

ha megölök 10.000 embert, de mellette segít másik 10.000nek akkor egálban vagyok?
Go Back To Magyar Topic List
Prev191011121331Next
Add Reply New Topic New Poll