d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Felmondas Help
Prev12346Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,565.00
Feb 23 2019 01:40pm
spórolj a szabadsággal, felmondási idő alatt elmehetsz szabadságra időarányosan(pl van 26 nap szabid az ~2 nap/hó, ha júniusban mondasz fel és megmaradt minden szabid akkor időarányosan kivehetsz ~ 13 nap szabit ami majdnem 3 hét, és ha 30 nap a felmondási idő akkor ez elég jó)
felmondási idő alatt elmehetsz táppénzre ami ugyan csak beleszámít

Mindig próbáld meg kiharcolni a határozatlan idejű szerződést, akkor közös megegyezéssel fog végződni a dolog.
Ha határozott idejű szerződésed van akkor egy kicsit nehezebb, mert a fennmaradó hónapokat a cég kifizettetheti veled.

kamuzhatod azt is, hogy asszony Dunántúlon kapott munkát és nem akartok távkapcsolatot ezért mész utána, ebbe nem nagyon szólhat bele...
Member
Gold: 80.00
Feb 23 2019 01:51pm
Member
Gold: 2,751.03
Feb 23 2019 02:38pm
gondolom határozatlan időre vettek fel, általában egy hónap szokott lenni a felmondási idő, a maximum pedig magyarországon 3
esetleg keresd vissza emailben is, a szerződés nekem pl mindig elküldtél digitálisan is

elég korlátozott hogy mit tud csinálni veled a munkáltató, ha nem aggódsz a jelenlegi munkatársaiddal való kapcsolat miatt akkor teljesen mindegy mit csinálsz a felmondási időben, ha egyszerűen csak nem csinálod meg a munkát, vagy inkább csak kényelmesen dolgozol és egy órás munka 8 óráig tart, annak se lesz semmilyen jogi következménye
Member
Gold: 80.00
Feb 23 2019 02:59pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 23 Feb 2019 22:38)
gondolom határozatlan időre vettek fel, általában egy hónap szokott lenni a felmondási idő, a maximum pedig magyarországon 3
esetleg keresd vissza emailben is, a szerződés nekem pl mindig elküldtél digitálisan is

elég korlátozott hogy mit tud csinálni veled a munkáltató, ha nem aggódsz a jelenlegi munkatársaiddal való kapcsolat miatt akkor teljesen mindegy mit csinálsz a felmondási időben, ha egyszerűen csak nem csinálod meg a munkát, vagy inkább csak kényelmesen dolgozol és egy órás munka 8 óráig tart, annak se lesz semmilyen jogi következménye

befognak zárni a börtönbe
20 év feTYház

This post was edited by Cpt_Ghost on Feb 23 2019 03:00pm
Member
Gold: 343.00
Feb 23 2019 06:49pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Feb 23 2019 04:56pm)
en megbeszelnem vele hogy ez meg ez nem tetszik, mit szol hozza. ha nem sikerult kitalalnia semmit, akkor megkerdeznem, hogy hogyan tudnek ugy felmondani hogy neki ne okozzon tul nagy gondot (ie.: egy honap helyett maradok haromig, vagy a kirugando kollega marad es en megyek, etc)

ezek
Member
Gold: 45.00
Feb 24 2019 04:38am
Quote (EdwardElric @ Feb 23 2019 09:40pm)
spórolj a szabadsággal, felmondási idő alatt elmehetsz szabadságra időarányosan(pl van 26 nap szabid az ~2 nap/hó, ha júniusban mondasz fel és megmaradt minden szabid akkor időarányosan kivehetsz ~ 13 nap szabit ami majdnem 3 hét, és ha 30 nap a felmondási idő akkor ez elég jó)
felmondási idő alatt elmehetsz táppénzre ami ugyan csak beleszámít

Mindig próbáld meg kiharcolni a határozatlan idejű szerződést, akkor közös megegyezéssel fog végződni a dolog.
Ha határozott idejű szerződésed van akkor egy kicsit nehezebb, mert a fennmaradó hónapokat a cég kifizettetheti veled.

kamuzhatod azt is, hogy asszony Dunántúlon kapott munkát és nem akartok távkapcsolatot ezért mész utána, ebbe nem nagyon szólhat bele...

hm ez elég jó ötlet, idén még nem is vettem ki szabit egyáltalán, köszi az ötletet

Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Feb 23 2019 10:38pm)

igazából semmivel nem lenne a főnököm elégedett miután felmondok, lehet tényleg azzal járok legjobban ha elhasználom az összes szabim, utána pedig a felmondási időm alatt bejárok rendesen, nem erőltetem meg magam aztán egyszer eltűnök.
jelenlegi munkatársaimmal amúgy sem nagyon beszélgetek mert eléggé más világ mindenki úgyhogy azt nem sajnálom hogy nem marad meg a kapcsolat

köszi mindenkinek az infot, segítséget
végül az lesz,hogy megvárom amíg teljesen kiégek és utána simán felmondok, addig úgyis találok új melót meg amúgy se kenyérre kell a pénz.

Quote (SteelMeetsSteel @ Feb 23 2019 05:56pm)
nekem volt egy ilyen evem amikor eleg sokminden ramszakadt, szitnen egy akviziciohoz kothetoen

kb minden heten elhataroztam hogy felmondok de nehany korulmeny miatt vegul kihuztam a nehez idoszak vegeig es osszesegeben kifejezetten megerte

az mindenkeppen az erdekedben all h jo viszonyban vallj el ettol a cegtol, ha felmondasz amikor szar van es utana meg szopatnak is egy honapig ez eleg nehez lesz

ha vagy olyan viszonyban a fonokoddel, en megbeszelnem vele hogy ez meg ez nem tetszik, mit szol hozza. ha nem sikerult kitalalnia semmit, akkor megkerdeznem, hogy hogyan tudnek ugy felmondani hogy neki ne okozzon tul nagy gondot (ie.: egy honap helyett maradok haromig, vagy a kirugando kollega marad es en megyek, etc)

ha komoly helyre megy at, eleg jo eselye van ra hogy csekkolni akarjak majd az elozo melo helyet + elbasz egy csomo kapcsolatot ami ertekes lehet

esetleg ha valami tok altalanos iparban dolgozik akkor nem gaz...

őszintén szólva nekem sem ez az első ilyen, hogy már a végét érzem, kb az elmúlt fél évben kétszer is volt már bennem ez hogy úgy néz ki ennyi volt aztán valahogy mindig maradtam...
majd ha oda jutok mindenképp adok egy esélyt a normális módnak de a főnökömet ismerve semmilyen állapot nem lesz neki jó

This post was edited by NoobHunter on Feb 24 2019 04:40am
Member
Gold: 1,630.69
Feb 24 2019 06:11am
ejtsed teherbe a fönököd lanyat

vagy kirug, vagy nem kell a csicska munkat vegezned, win-win
Member
Gold: 45.00
Feb 24 2019 06:32am
Quote (Karan2_Returned @ Feb 24 2019 02:11pm)
ejtsed teherbe a fönököd lanyat

vagy kirug, vagy nem kell a csicska munkat vegezned, win-win

most 2 éves a lánya
az nemgáz ugye?
Member
Gold: 6,352.66
Feb 24 2019 06:50am
Quote (NoobHunter @ 24 Feb 2019 14:32)
most 2 éves a lánya
az nemgáz ugye?

dehogy, basszad csak megfele.
lehet beledszeret
Member
Gold: 1,630.69
Feb 24 2019 07:07am
Quote (NoobHunter @ Feb 24 2019 01:32pm)
most 2 éves a lánya
az nemgáz ugye?

akkor meg rekordot is tudsz allitani

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_youngest_birth_mothers
Go Back To Magyar Topic List
Prev12346Next
Add Reply New Topic New Poll