Quote (-joey- @ Dec 1 2018 09:33am)
Kaja leginkább.
Főzni szeretek, de az ezzel járó dolgokat, mint pl. bevásárlást nem, ezért az utóbbi években eléggé ellustultam ezen a téren.
Munkanapokon a helyi éttermekbe járok menüzni (~1500), hétvégén vagy főzök vagy rendelek. Ha rendelek, akkor olyan 3000-ből jön ki egy adag (Theo Papa, Manga Express).
Inni nem járok gyakran (havi 2 általában), de akkor adok a minőségre: cseh sörök, Unicum Riserva stb, simán elverek 10 ezret.
Van 1-2 online játék, amire néha szoktam pénzt áldozni, ez olyan havi 3-4 k max, szóval elhanyagolható.
Szerencsejáték heti 2k (5-6-7 + EuroJackpot).
Szóval lenne miből faragni, de mivel így is teszek félre, nem izgat annyira a dolog.
Igazabol nem hangzik veszesen, mondjuk 3000-et egy adag kajara altalaban mar faj a szivem kiadni, max steakre adok ki ennyit vagy felette
Quote (Oberon_os @ Dec 1 2018 09:34am)
Hitel nincs.
Életbiztosításba burkolt megtakarítás van.
Lakástakarék van.
Gyerekeknek start kötvény van.
Kertesház van, ami unlimited nyeli a pénzt.
Nagyon nincs cél, hogy mire gyűjtünk hosszú távon. Rövid távú (1-2-3 év) van. Fenti kerítés rész teljes cseréje, ezzel együtt új garázs kapu lesz a legnagyobb következő költekezés, de újra kéne csempézni 3 helységet, ki kéne alakítani még egy garázst, tetőt fel kéne újítani... Szóval gyűjtögetünk hosszútávra a fentiekkel, a fennmaradót félretesszük ilyenekre.
Elegge ugy hangzik hogy osszejott az elet

a sajat haz epitgetese szepitgetese szerintem egy olyan cel, amit a legtobben el akarnak erni
Quote (Senee @ Dec 1 2018 09:34am)
Igyekszem azt sem költeni, tehát tartani a havi +50-70 ezret
2018 viszont arról szólt, hogy élőjázminon odaadtam mindent a román lányoknak :')
De már másfél hónapja nem költöttem semmit pluszban, tartom magam a tervhez és 2019 végére azt tervezem h 1 millió lesz az új 400 ezer (a 0-ás pont)
En azt talaltam hatekonynak, hogy hagyok magamnak zsebpenzt. Ha 50-70ben gondolkozol, akkor legyen az 50, de fixen, ahhoz ne nyulj. Ha meg ugy erzed a maradek 20 is megmarad akkor hozzacsaphatod. Igy a havi 50-bol tudsz elore szamolni, es ha ugyes vagy azokat a celoket tulteljesited