d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Alkoholizmus > Jah Ith Ber
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
May 27 2015 04:23am
Quote (anyd @ May 27 2015 11:21am)
van a családban, nem szép látvány látni hogy egy ember lecsúszik. de akaraterővel és segítséggel legyőzhető

sajnos nálunk is van rossz példa erre, ezért tudok őszintén nyilatkozni az egészről, köntörfalazás nélkül

Quote (-joey- @ May 27 2015 11:23am)
Az alkoholizmus súlyosabb formája egyértelműen betegség, fizikai függőség, és segítség nélkül nehéz kigyógyulni belőle.

Visszatérve a videohoz: a kocsmatulajdonos gyakorlatilag supportolja a másik ember betegségét azzal, hogy egyáltalán kiszolgálja. Emellett még el lehet menni, mondván: élni kell valamiből. De még ingyen piát is ad neki, az pedig már kifejezetten alja dolog, hogy még fel is veszi a szerencsétlent.

Ebben szerintem semmi whiteknight nincs. Röhögtem én is random party videokon, ahol bebaszott emberek csinálnak mindenféle hülyeséget, de egy több éves/évtizedes kőkemény alkoholfüggő mindennapi agonizálása nekem nem humor.

nem kell h8elni az embert azért amit csinál

felveszi videóra, felfogható egy dokumentumfilmnek is.
nem az ő kezében a döntés, ha a vendég kér még egy fröccsöt, akkor neki bizony ki kell szolgálnia

This post was edited by TrollBoss on May 27 2015 04:25am
Member
én csak kristiplays csöcsei közül szeretem szürcsölni a kisfröccsöt
nem tudom ez alkoholizmus-e
Member
Gold: 80.00
Quote (jarabekg @ 27 May 2015 12:17)
Az alkohol nem psziches, hanem fizikai fuggoseget okoz, de ettol meg le tudsz allni magadtol.

Kösz a megszakertest!

konkretan nem lehet segitseg nelkul leallni.

Elég szánalmas az akiből alkoholista lesz, de ha már egyszer eljutott oda, onnan mindenképpen segítségre van szüksége ahhoz, hogy kilábaljon belőle.

This post was edited by Cpt_Ghost on May 27 2015 04:24am
Member
Gold: 343.00
May 27 2015 04:24am
amúgy a vicces topicba nem az volt a kérdés/vita tárgya, hogy szánalmas-e vagy inkább ki kell nyalni a seggét 100k ezer forintos ellátásban részesítve
Member
Gold: 69.85
May 27 2015 04:25am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 27 May 2015 12:15)
inkabb az a kerdes, hogy hol kezdodik az alkoholizmus.
heti (napi) hany italnal
mennyi ev utan
stb

Minden nehézség ellenére is időről-időre megpróbálják meghatározni, hol is kezdődik az alkoholizmus. Az Ontario Research Foundation definíciója szerint, ha valaki naponta csak 60 gramm alkoholt (1dl pálinka, 2 korsó sör vagy 3 dl bor) iszik meg, akkor még a biztonságos sávon belül marad, és nem lesz alkoholbeteg. Ezzel szemben, ha 150 grammnyi alkoholt fogyaszt, akkor szinte biztosan szervi elváltozásokat okoz nála az italozás. Az amerikai Addiction Research Foundation szerint egy férfi hetente maximum 120 gramm, egy nő 90 gramm alkoholt fogyaszthat el büntetlenül, de ebből egyszerre, egy alkalommal csak 30-40 grammot ihat meg. Javasolják továbbá, hogy az italfogyasztások között legalább 3 nap szünetet tartsanak.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/10960/hol-kezdodik-az-alkoholizmus

Google elso talalat, de ezt ugyse lehet igy meghatarozni.

Quote (jarabekg @ 27 May 2015 12:17)
Az alkohol nem psziches, hanem fizikai fuggoseget okoz, de ettol meg le tudsz allni magadtol.

Kösz a megszakertest!

Elsokent a piszches alakul ki, depresszio, stb hatasara, minek kovetkezmenye, hogy megtobb alkoholt fogyaszt, eleri a toxikus napi szintet, onnantol kezdodik, hogy fizikai hatasok is kialakulnak, de jo, hogy felmondatot ugyanolyan felmondattal szakertesz meg.
Member
Gold: 0.16
May 27 2015 04:26am
nvm

This post was edited by AngryBug on May 27 2015 04:26am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 27 2015 04:29am
"ismerősöm apja" meglát egy doboz sört és egyből meglátszik rajta

meg tudja állni hogy ne igyon, de szerintem ez az alkoholizmus – nem feltétlenül az, hogy valakinek muszáj meginnia a folyamatos adagját

az, hogy ez milyen kémia eredménye (fejben vagy máshol) dunno

a videót a másik topixban még nem láttam, mindjárt nézem
Member
Gold: 5,302.77
May 27 2015 04:29am
Quote (TrollBoss @ May 27 2015 11:23am)
sajnos nálunk is van rossz példa erre, ezért tudok őszintén nyilatkozni az egészről, köntörfalazás nélkül

nem kell h8elni az embert azért amit csinál

felveszi videóra, felfogható egy dokumentumfilmnek is.
nem az ő kezében a döntés, ha a vendég kér még egy fröccsöt, akkor neki bizony ki kell szolgálnia

Én azért csak h8elem, mert biztos nem elrettentés céljából vette fel.

Az utolsó mondatod pedig nem teljesen úgy van azért, a legtöbb kocsma szabályzatában benne van, hogy ittas vendéget nem szolgálnak ki. Vagyis a koma meghúzhatja a határt, hogy mikor nem ad ki több fröccsöt. Nyilván a gyakorlatban ezt mindenki maga dönti el, de lehet rá hivatkozni. Az ingyen pia alól meg semmi nem menti fel. Ugyanaz, mintha cukorbetegnek adnál egy tábla csokit, supportolod a betegséget.
Member
Gold: 0.16
May 27 2015 04:32am
amúgy nevetek, mert elég jspre jönnöm, és az onkológustól az agysebészig mindent megtalálok, mert itt mindig mindenki szakértővé válik, bármilyen témáról legyen szó :)

This post was edited by AngryBug on May 27 2015 04:32am
Member
May 27 2015 04:34am
Quote (-joey- @ May 27 2015 11:29am)
Én azért csak h8elem, mert biztos nem elrettentés céljából vette fel.

Az utolsó mondatod pedig nem teljesen úgy van azért, a legtöbb kocsma szabályzatában benne van, hogy ittas vendéget nem szolgálnak ki. Vagyis a koma meghúzhatja a határt, hogy mikor nem ad ki több fröccsöt. Nyilván a gyakorlatban ezt mindenki maga dönti el, de lehet rá hivatkozni. Az ingyen pia alól meg semmi nem menti fel. Ugyanaz, mintha cukorbetegnek adnál egy tábla csokit, supportolod a betegséget.

ha a vendég viszont azt mondja hogy ő pedig nem részeg, akkor a kocsmárosnak nincs joga vitatkozni ezzel imo

tehát ha valaki annyira berúg hogy beszélni nem tud, viszont azt ki tudja még nyögni akár a földön is, nem részeg, még bort vagy valamit, mit tud csinálni? max ignorálni, a részeg ember kiveri a balhét, ki kell baszatni, -1 customer

nem vádolhatod, szó szerint MINDEN EGYES NAP ezt kell végignéznie. lehet ezzel a videózgatással már csak a saját idegeit kíméli (egyik videója alatt elmondja, hogy 20+ éve ezzel foglalkozik)
Go Back To Magyar Topic List
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll