d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Order & Chaos Online > Ios Mmo
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.18
May 24 2014 01:23am
Quote (sylke @ 24 May 2014 09:15)
szerintem syl nagyon magára vette

Jó elismerem elég ilyen okoskodás utánérzete van, de dunno azért nem volt annyira marginális hülyeség szerintem mint próbálod beállítani.
Member
Gold: 0.00
May 24 2014 01:29am
Quote (ElCapitano @ 24 May 2014 09:15)
Jah anydlevi mondta hogy akik nagyon kockák azoknak nem való a modern élet és arra. Igazából csak a saját életemből vontam ezt le, hogy mikor játszok többet, mikor kevesebbet de syl nagyon magára vette.

attól függ mit veszel függőségnek, én is évekig dotaztam, minden nap pár órát de soha nem hanyagoltam el emiatt rl-ben olyan dolgokat, ami tényleg fontos lett volna, nem csúsztam le határidőkről, nem lettek rosszabb jegyeim etc
most is majdnem napi szinten hearthstoneozok pedig már van perspektívám, előrébb jutni a munkahelyen etc, meg eddig is voltak, még ha nem is tipikus dolgok, mégis simán belefért napi pár óra game de ez valószínűleg amiatt volt/van, hogy én másra meg máshogyan osztom be az időmet mint az emberek nagy része
mondjuk nem éppen én vagyok a legjobb példa mert én tényleg elbaszott vagyok de a lényeg az, hogy amíg nem hátráltat ez az rl-ben addig teljesen mindegy
Member
May 24 2014 01:31am
Quote (Rawen @ 24 May 2014 09:29)
attól függ mit veszel függőségnek, én is évekig dotaztam, minden nap pár órát de soha nem hanyagoltam el emiatt rl-ben olyan dolgokat, ami tényleg fontos lett volna, nem csúsztam le határidőkről, nem lettek rosszabb jegyeim etc
most is majdnem napi szinten hearthstoneozok pedig már van perspektívám, előrébb jutni a munkahelyen etc, meg eddig is voltak, még ha nem is tipikus dolgok, mégis simán belefért napi pár óra game de ez valószínűleg amiatt volt/van, hogy én másra meg máshogyan osztom be az időmet mint az emberek nagy része
mondjuk nem éppen én vagyok a legjobb példa mert én tényleg elbaszott vagyok de a lényeg az, hogy amíg nem hátráltat ez az rl-ben addig teljesen mindegy

Igen de pont ezt mondtam, hogy nem úgy értem hogy kocka valaki, hogy nincs élete hanem inkább úgy, hogy pl akkor is játszik ha éppen nem élvezi, nincs kedve. Ami azért lássuk be pl a wowosok között elég jellemző.
Member
Gold: 834.97
May 24 2014 01:33am
Quote (ElCapitano @ May 24 2014 08:31am)
Igen de pont ezt mondtam, hogy nem úgy értem hogy kocka valaki, hogy nincs élete hanem inkább úgy, hogy pl akkor is játszik ha éppen nem élvezi, nincs kedve. Ami azért lássuk be pl a wowosok között elég jellemző.

úgy hívják hogy escapism, és nem csak játékokkal lehet csinálni hanem bármivel, drog, internet, tv, kaja, etc
Member
May 24 2014 01:40am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 24 May 2014 09:33)
úgy hívják hogy escapism, és nem csak játékokkal lehet csinálni hanem bármivel, drog, internet, tv, kaja, etc

escapism nem működik, ha nem élvezed, elveszik az egész lényege

Quote (ElCapitano @ 24 May 2014 09:31)

de lehet, hogy azért játszik akkor is ha nem élvezi vagy nincs kedve mert tudja, hogy ha most mégis leül játszani akkor annak valami olyan következménye lesz később, ami miatt majd jobban fogja élvezni vagy jobb lesz neki később
mint pl ha semmi kedved megcsinálni valamit a munkádban de mégis megcsinálod, mert tudod, hogy később előnyöd lesz belőle
és akkor most lehet azzal jönni, hogy miért hasonlítom össze a kettőt, amikor az egyik meghatározó az életedben a másik meg nem, de azért nem ennyire egyértelmű a dolog
egyébként nem tudom igazából miről beszélek mert a túlzott függőség mindig elbaszottság de mindegy is lel
Member
May 24 2014 01:42am
Quote (Rawen @ May 24 2014 08:40am)

hogyha nem működik akkor miért csinálja az emberek nagy része?
Member
May 24 2014 01:43am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 24 May 2014 09:42)
hogyha nem működik akkor miért csinálja az emberek nagy része?

azt írtam, hogy akkor nem működik ha nem élvezed
pont az a lényege, hogy megszabadulj a sok szeméttől irl és kicsit kikapcsold az ottani a dolgokat, valamit olyat csinálj helyette ami nem jár annyi stresszel, felelősséggel etc
Member
May 24 2014 01:49am
Quote (Rawen @ 24 May 2014 09:40)

de lehet, hogy azért játszik akkor is ha nem élvezi vagy nincs kedve mert tudja, hogy ha most mégis leül játszani akkor annak valami olyan következménye lesz később, ami miatt majd jobban fogja élvezni vagy jobb lesz neki később
mint pl ha semmi kedved megcsinálni valamit a munkádban de mégis megcsinálod, mert tudod, hogy később előnyöd lesz belőle
és akkor most lehet azzal jönni, hogy miért hasonlítom össze a kettőt, amikor az egyik meghatározó az életedben a másik meg nem, de azért nem ennyire egyértelmű a dolog
egyébként nem tudom igazából miről beszélek mert a túlzott függőség mindig elbaszottság de mindegy is lel

Hát nem is az a kérdés, hogy mennyire meghatározó, hanem hogy muszáj-e. De amúgy pont arra céloztam, amit mondasz, hogy a játékokban viszonylag biztosan kapsz valamit a befektetett energia függvényében, ha 1 óráig farmolsz kapsz X goldot, X xpt,ha 2 óráig akkor 2X, az életben ellentétben lehet hogy 10 évig készülsz heti 7 napon a profi sport karrieredre és nem lesz belőled semmi mert megsérül egy porc a térdedben, vagy elvégzel egy diplomát és semmi értelme. Szóval érthető, hogy sokan megnyugvás találnak a játékokban és bárhogy is implikálja syl nem mondtam, hogy ez elítélendő csak azért kicsit elbaszott dolog.
Member
May 24 2014 01:50am
Quote (Rawen @ May 24 2014 08:43am)
azt írtam, hogy akkor nem működik ha nem élvezed
pont az a lényege, hogy megszabadulj a sok szeméttől irl és kicsit kikapcsold az ottani a dolgokat, valamit olyat csinálj helyette ami nem jár annyi stresszel, felelősséggel etc

hát én a dotát már sokszor nagyon rég nem élvezem, mégis használom escapismre, sad life mang
Member
Gold: 6,352.66
May 24 2014 01:56am
jo nagy fos lehet
Go Back To Magyar Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll