Quote (Akizk @ 13 Mar 2014 18:17)
Hali,A magyar HR-es azt mondta, hogy csak úgy tudnak kijelenteni, ha legalább 1 napra újra állományba vesznek. Ez igaz? Szerintem trükközni akarnak... Előző 2 kilépőtől is visszazsarolták a szabadságpénzt.
Nem igaz. Ahogy te is mondtad, valószínűleg valamit trükközni akarnak...Quote (Akizk @ 13 Mar 2014 18:17)
tavaly ha jól emlékszem 1 napot sem vettem ki szabadságra. Ezek elvesztek? Vagy hogy tudom követelni a kifizetését? Gondolom az idei évre nincs szabadságom, mert fizetés nélkülin voltam.
A tavalyi évben esedékes szabadságot átvinni csak megállapodás alapján lehet az idei évre és fel kell használni március 31.-ig, abból is csak az életkor után járó szabadság fennmaradó részét ( bár gondolom rád amúgy is csak ez vonatkozik még
), abban az esetben ha te ilyen megállapodást nem írtál alá akkor valahol beletrükközték a béredbe mintha kiadták volna. Ki nem vett szabadság megállapodás nélkül nem maradhat bent év végére. Ha megvannak a bérpapírjaid ennek nézz utána. ( Ez csak Magyarországra vonatkozik. )Quote (Akizk @ 13 Mar 2014 18:17)
Esetleg ha valaki Svájcban dolgozó is nézi a topicot: itt hogy vannak a szabadságok? Kifizetik? Kiadni már nem nagyon tudnák. De ha kiadják, akkor is ki kell fizetni nem? (csak nem duplán
A tárgyévben ki nem vett szabikat szerintem ott is ki kéne fizetniük, mert a fizetés nélküli szabadág egy más kategória, azt a dolgozó igényli, nem befolyásolja a törvényileg járó szabadságod. Legalábbis itthon így van, de nem tudom, Svájcban mi a helyzet. sry
This post was edited by Fezmin on Mar 25 2014 03:22am