d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Sziria
Prev123416Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Aug 26 2013 06:06am
Quote (Eoghan @ Aug 26 2013 12:57pm)
en nem kovetem egyaltalan a sziriai esemenyeket, de kb 3 honapja beszelgettem errol kicsit egy szir baratommal akinek faterja eleg surun jar vissza oda es tok masrol beszelt mint amiket irtal
ugy vezette fel h a jelenlegi allamfo eleg diktatorikus janos, ez ellen tiltakozasul sokan jartak tuntetni, sok csetepate, valami fiatalokat bezartak, megfenyegettek es a szuloktol indulva oriasi felhaborodas alakult ki belulrol es torkollott amolyan forrongasba mint ami van
de ok mint szirek se usat se NYeut nem kevertek bele
utana kellene neznem kivancsisagbol

ez azert erdekes, mert a nyugati hirforrasok sem igy allitjak be a dolgokat, pedig nekik jol jonne

Asszad meg a regi afgan haboruban Amerika/Izrael/Olajsejkek altal fizetett es felallitott terroristaknak nevezi oket

"President al-Assad: If this was the case, why is it then that when we strike the terrorists at the frontier, Israel strikes at our forces to alleviate the pressure off of them? Why, when we blockade them into an area does Israel let them through their barricades so they can come round and re-attack from another direction? Why has Israel carried out direct strikes against the Syrian Army on more than one occasion in recent months? So clearly this perception is inaccurate. It is Israel who has publically declared its cooperation with these terrorists and treated them in Israeli hospitals.

If these terrorist groups were indeed hostile to Israel and hysterical even on the mention of the word as you mention, why have they fought the Soviet Union, Syria and Egypt, whilst never carrying out a single strike against Israel? Who originally created these terrorist groups? These groups were initially created in the early 80’s by the United States and the West, with Saudi funding, to fight the Soviet Union in Afghanistan. So logically speaking, how could such groups manufactured by the US and the West ever strike Israel! " (http://sana.sy/eng/21/2013/08/26/499187.htm)

Member
Gold: 355.92
Aug 26 2013 06:38am
Quote (Eoghan @ Aug 26 2013 01:57pm)
en nem kovetem egyaltalan a sziriai esemenyeket, de kb 3 honapja beszelgettem errol kicsit egy szir baratommal akinek faterja eleg surun jar vissza oda es tok masrol beszelt mint amiket irtal
ugy vezette fel h a jelenlegi allamfo eleg diktatorikus janos, ez ellen tiltakozasul sokan jartak tuntetni, sok csetepate, valami fiatalokat bezartak, megfenyegettek es a szuloktol indulva oriasi felhaborodas alakult ki belulrol es torkollott amolyan forrongasba mint ami van
de ok mint szirek se usat se NYeut nem kevertek bele
utana kellene neznem kivancsisagbol

pedig biztos vagyok benne, hogy messzebbre vezetnek a szálak, mint ahogy az elsőre látszik

http://static.hvg.hu/hvgfriss/2013.34/201334_leleplezett_cia
Member
Gold: 343.00
Aug 26 2013 07:11am
kaptam e-mailt, hogy ha már megnyertem a lottót akkor örökbefogadhatnám

mondtam okj, még tartson ki egy hétig és küldöm érte a repülőt
Member
Gold: Locked
Aug 26 2013 11:36am
Az Usa folytatja amit eddig csinált, mindenféle hamis feltevéssel, hazugsággal próbálja bemagyarázni a világnak, hogy joga van fegyveres úton megdönteni egy másik ország kormányát.

Az alap amúgy az volt, hogy tüntetőkre lőtt Assad, ugyanúgy mint Kadhafinál, aztán most a vegyi fegyver, a történet ugyanaz mint Iraqban, csak az indok más. Iraqban semmi nyomát nem találtak tömegpusztító illetve vegyi fegyvereknek.

Egyébként nem tudom csak bennem merült-e fel a kérdés, milyen joga van az Usanak, beleszólni egy ország belügyeibe? Majd a koholt indokok után megtámadni? A különbség annyi, hogy Oroszország/Kína/Irán, nem fogja hagyni, hogy sorra

támadja meg a szövetségeseiket és hagyjon káoszt maga után, és tudják, Irán lenne a következő Szíria után, Izrael a fő szervező egyébként nem az Usa, az Usa csak Izrael bábja, az Eu az Usa szövetségese és nem fog ellentmondani neki,

többi országnak meg ereje hiányában nincs beleszólása, maximum tüntethetnek. Egyébként még érdekes tény, hogy míg az Usa Afganisztánban az Al-Qaeda ellen harcol, addig a ,,lázadók'' nagy része Al-Qaedai terrorista.

Az Usa másik nagy szövetségese Szíria ellen Szaúd-Arábia ahol tudjuk pl a nőknek mennyi joguk van stb, de e felett persze szemet hunynak.

Sajnos amíg az Usa gazdaságának ekkora részét teszi ki a hadiipar, szüksége van a háborúkra, és ha nincs konfliktus, generálni kell egyet, illetve kell valami, amivel elterelik az átlagember figyelmét az őt érintő valódi problémákról,

egyre többet kell dolgoznia kevesebbért, és közben minden egyre drágul attól fogva, hogy megszületik el van adósodva stb stb.

This post was edited by championmath on Aug 26 2013 11:36am
Member
Aug 26 2013 11:45am
egyik kutya másik eb
lehet szidni az usát is
de az orosz, kínai vonalat se kell úgy felemlegetni, hogy ők aztán nem csinálnak semmit és jól elvannak szövetségben és az usa tehet mindenről

minden és mindenki egy trágyadomb és hányinger
az egyik ilyen a másik olyan aspektusból

ez a retek emberi fajnak nevezett vírus pedig megérett az eltörlésre
remélem megoldják egymás közt ezek a köcsögök

aztán adjuk át a hatalmat a kutyusoknak vagy más kedvesebb fajnak
:XD
Member
Gold: 2,496.00
Aug 26 2013 12:38pm
Quote (championmath @ Aug 26 2013 06:36pm)
Az Usa folytatja amit eddig csinált, mindenféle hamis feltevéssel, hazugsággal próbálja bemagyarázni a világnak, hogy joga van fegyveres úton megdönteni egy másik ország kormányát.

Az alap amúgy az volt, hogy tüntetőkre lőtt Assad, ugyanúgy mint Kadhafinál, aztán most a vegyi fegyver, a történet ugyanaz mint Iraqban, csak az indok más. Iraqban semmi nyomát nem találtak tömegpusztító illetve vegyi fegyvereknek.

Egyébként nem tudom csak bennem merült-e fel a kérdés, milyen joga van az Usanak, beleszólni egy ország belügyeibe? Majd a koholt indokok után megtámadni? A különbség annyi, hogy Oroszország/Kína/Irán, nem fogja hagyni, hogy sorra

támadja meg a szövetségeseiket és hagyjon káoszt maga után, és tudják, Irán lenne a következő Szíria után,  Izrael a fő szervező egyébként nem az Usa, az Usa csak Izrael bábja, az Eu az Usa szövetségese és nem fog ellentmondani neki,

többi országnak meg ereje hiányában nincs beleszólása, maximum tüntethetnek. Egyébként még érdekes tény, hogy míg az Usa Afganisztánban az Al-Qaeda ellen harcol, addig a ,,lázadók'' nagy része Al-Qaedai terrorista.

Az Usa másik nagy szövetségese Szíria ellen Szaúd-Arábia ahol tudjuk pl a nőknek mennyi joguk van stb, de e felett persze szemet hunynak.

Sajnos amíg az Usa gazdaságának ekkora részét teszi ki a hadiipar, szüksége van a háborúkra, és ha nincs konfliktus, generálni kell egyet, illetve kell valami, amivel elterelik az átlagember figyelmét az őt érintő valódi problémákról,

egyre többet kell dolgoznia kevesebbért, és közben minden egyre drágul attól fogva, hogy megszületik el van adósodva stb stb.

Irakhoz nem hasonlitanam, mert Irak egy maganyos orszagos volt kulonosebb szovetsegesek nelkul.Afganisztan is.

Mindenkinek ahhoz van joga, amihez eleg eros. Kar erkolcsi szempontbol nezni az USA tenykedeset.

Izrael nem iranyitja amerikat. Nagyon komoly gazdasagi ereje van a zsidoknak, de amerikanak minden rovidtavu erdekeltsege a kozel kelethez fuzodik, Izrael inkabb egy nagy tamaszpont, ami a puszta jelenletevel is sok visszaelesre ad alapot. Europa meg ugy erzi, hogy a masodik vilaghaboru ota mindent meg kell engedjen a zsidoknak, mert nepirtasnak ilyen jo marketingje meg nem volt.

A szaudiak nem tudom hol allnak, de igazabol mindegy amerikanak hany szovetsegese van. Sziria es Iran szukseg eseten az egesz kozel keletet bele tudja rangatni egy haboruba egyik vagy masik oldalon(es kozvetve ez erdekuk is lenne amerika beavatkozasa eseten), es a tersegben a vilag osszes nagyhatalma erdekelt. Vagy mondhatnank az utolso bantu niggerig mindenki.

Quote (Senee @ Aug 26 2013 06:45pm)
egyik kutya másik eb
lehet szidni az usát is
de az orosz, kínai vonalat se kell úgy felemlegetni, hogy ők aztán nem csinálnak semmit és jól elvannak szövetségben és az usa tehet mindenről

minden és mindenki egy trágyadomb és hányinger
az egyik ilyen a másik olyan aspektusból

ez a retek emberi fajnak nevezett vírus pedig megérett az eltörlésre
remélem megoldják egymás közt ezek a köcsögök

aztán adjuk át a hatalmat a kutyusoknak vagy más kedvesebb fajnak

magadra gyujthatnal egy pottyantost vagy valami, es azzal kozelebb jutnank a megoldashoz
Member
Aug 26 2013 01:24pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 26 2013 06:38pm)

magadra gyujthatnal egy pottyantost vagy valami, es azzal kozelebb jutnank a megoldashoz

pedig nekem van igazam
mindenki okádék
mindkét oldal

én elhiszem könnyebb úgy élned, hogy hiszel valamiben és akkor azt hiszed az a jó meg a helyes meg etc
de attól még minden ugyanolyan szar marad valójában
Member
Aug 26 2013 01:28pm
de persze ezt senki sem ismeri be
mert hiszen akkor mi értelme lenne élni

inkább elhiszik, hogy milyen kurvafontos az amit csinálnak meg amit gondolnak
egy faszt
semmi se ér szart se
Member
Gold: 834.97
Aug 26 2013 01:31pm
Quote (Senee @ Aug 26 2013 08:28pm)
de persze ezt senki sem ismeri be
mert hiszen akkor mi értelme lenne élni

inkább elhiszik, hogy milyen kurvafontos az amit csinálnak meg amit gondolnak
egy faszt
semmi se ér szart se

nagyon negatív vagy
Member
Aug 26 2013 01:36pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Aug 26 2013 07:31pm)
nagyon negatív vagy

ez a valóság
Go Back To Magyar Topic List
Prev123416Next
Add Reply New Topic New Poll