d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Diablo 2 Bowa - 1.09 Sp - Hc Walkthrough
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,275.00
Aug 7 2013 11:26am
de ennek örömére meglett lvl 16 ami gamble miatt volt érdekes, mert rájöttem, hogy az egy dolog h itt nem haladok vmi fergetegesen gyorsan, de Andy az órák kérdése lehet így :D

lvl 18-tól elérhető short battle bow, ezért már lvl 16-n is nagy nehezen kidobja. Mákom volt elsőre szépet adott:

mondjuk pár elem dmg nem jött volna hozzá rosszul, mert eleinte az többet dob mint az ED, de így is jobban aprít mint az előző, bár sebzésben kb ugyanaz, csak a IAS miatt más

emellett találtam egy egész viselhető armort, bár az kevésbé érdekes.

Első dolgom az, hogy amint látok gheed-nél veszek 3 soros övet. Game elején rohadtul megéri gamblezni mert ad 1 olcsó, ad 2 sokkal magasabb itemeket is elérhetsz mint amit a többi vendortól tudnál venni (ilyen pl a 3 soros öv amit már úgy lvl 10 környékén el lehet érni, de lvl 12-től már könnyedén)

és pár próba után ezt hozta ki:

fhr mindig is jól jön, főleg kevesebb értékeknél.. szépen dob a %okon
rep life nagyon kellemesen jön, hiszen sokat futkosok és azért akkor legalább tölt vmit közben
stamina bármennyire is röhej, az elején jól jön mert hamar elfogy, főleg h 1.09-ben a stamina poti az nem maxolja egy rövid ideig a staminát mint a shirne, hanem egyszerűen maxra tölti
a fire res egyértelműen jól jön

Skillelosztás:

magic arrow - 1
cold arrow - 1
multi - 3

CS - 5
Dodge - 1
Avoid - 1
Member
Aug 10 2013 06:11am
Na én is haladtam egy kicsit tovább

hát bevallom őszintén a franc se gondolta volna h ennyire gyenge ez a kari az elején... olyan emlékeim voltak, hogy az elején frankón lehet vele haladni és később lesznek gondok, de hát nagyon nem :D

első set item, hsarus buckler.. sokra nem megyek vele, de azért örültünk neki :)

Andy story:

Mindig attól szoktam tartani, hogy mennyire szenvedős lesz, gyűjtöm a potikat veszettül, készülök rá lélekben.. De meglepő módon Andy nem volt vmi nagy kihívás. Tettem 1 pontot fire arrow-ra mondván h Andy mégis csak fire vulnerability. Rohangáltunk pár kört, belelőttem pár adag manányi arrow-t de se semmi megrázó. Jó persze kellett pár health poti is de na... 100 szónak is 1 a vége, nem volt vészes.

Viszont ami azután jött... Act 2 merc... komolyan olyan felüdülés, hogy vmi hihetetlen.
Gyors, aprít mint állat és még gyógyít is (ofc combat verziót vettem)

Taktikám a következőre változott: előrerohanok, jönnek a mobok.. összegyűjtöm, csicska jön, leaprítja őket. Job done.

Gambleaztam neki egy fegyót is, elég szépre sikeredett:

Azóta próbálkoztam Poleaxe-szal, de egyszerűen nem volt szerencsém és csak szarabbak jöttek.

A mostanit olyan szempontból nehéz felülmúlni h a base speedje is jobb mint poleaxe-nak továbbá van rajta szép ED + dmg és még LL is ami azért már egész jól hoz a konyhára. Tehát hiába sebez nagyobbat egy random poleaxe, ez többet ér egyelőre.

Hasonlóan voltam a long battle bowokkal is. Egyszerűen szarok jöttek... Egyelőre igazából sok szükségem nincs is rá mert csicska szépen leírt mindenkit. Én mire lelövök 1-t ő kinyír 3-t.. szóval nem stresszelek a dolgon.

This post was edited by ReDEyeS on Aug 10 2013 06:11am
Member
Aug 10 2013 06:22am
Dropokról:

2 set itemet is találtam

egyik Vidala's Ambush (armor)

Illetve angelic ring

mindkettő egész jól használható és kis szerencsével ha esik vmi egyéb darabja akkor akár érdekes is lehet

Vidala hiába amazon set, egy kalap szar..

Bow a leggyengébb része, mert egy Long Battle Bow-ról beszélünk aminek alap dmg-e 3-18 ig

emellé jön a bow alap bónusza: 1-20-ig lightning dmg
és a !! full set bónusz !! : 15-20 cold dmg

ez a legjobb haverok között is egy 19-58-as dmg-t eredményez, ami lássuk be, addigra mire megtalálunk hozzá mindent, édes kevés lesz.

Mert szép h a full set ad még:
Piercing Attack [50]
Freezes Target

de mire odajut az ember, addigra kevés lesz. Viszont az amu és a cipő hasznos.

Amu: 2 item - 50 MF
cipő:
30% Faster Run/Walk
+150 to Maximum Stamina
All Resistances +8 (2 Items)

És az armor is egész jó bonuszokat ad 3 itemnél:
+24% Fire Resist (2 Items)
+ (2.5 Per Character Level) +2-247 Defense (Based On Character Level) (3 Items)

Hasonló a helyzet angeliccel is
Az armor, amu, 2 ring kombót szerintem nem kell ecsetelni. Sok AR, MF, Life, Skill, Def.. minden amit szeretünk az elején.

Szóval ha esetleg szerencsés lennék, akkor ezekkel a set itemekkel akár még lehet is kezdeni vmit.

Más nem nagyon történt

Cube és Radament megvan

LVL 22 atm a kari. Maxolom épp GA-t.

Folyt. köv.
Member
Aug 17 2013 03:07am
Na akkor folytassuk

Jelentősen haladtam előre

jelen pillanatban act 5 elején vagyok, de akkor nézzük, hogy ment eddig a dolog

Act 2 -

igazából eseménytelenül telt. Stratégia megmaradt. Én futok, összegyűjtöm mobokat és csicska leöli őket. Még durielnél is ez volt, én beálltam elé, engem ütött és csicska lenyomta.

A röhej, hogy találtam egy Gleamscythe-t (unique Falchion - 84 ed, 18-33 dmg) és azzal nagyobbat csaptam mint a bow-val :D így a nagyobb dögöket switch-csel irtottam.

Act 3 -

Nagyon szenvedtem vele, egészen addig míg nagy nehezen nem gambleztam egy jó bowot (mefi előtt gondoltam nem ártana):

miután több milliót elgambleztam és semmi eredménye nem volt, ezért ezt meglátva közel sírtam a gyönyörtől.

persze lehetne jobb, de elég jó alap dmg-e van amihez hozzájön az 5% ml

Ez pont elég volt ahhoz, hogy strafe menjen már folyamatosan ha nagyobb tömeg volt.

Act 4 -

így már könnyedén ment, mert mékeltem a bowhoz egy dmg-s armort, hogy a ml jól kifejtse hatását és még a GA is gond nélkül mehessen belőle:

gondolkoztam, hogy ez ér-e többet, vagy egy Stealth rw, de sokáig nem találtam Tal-t ezért úgy döntöttem, ez jó lesz egy időre (persze miután megcsináltam, egyből találtam Tal-t és armor már régóta megvolt hozzá)

De amúgy végiggondolva sokkal többet érek ezzel a béna összeeszkábált armorral mint egy Stealth-tel. A rajta lévő statok jók, de valószínű h pl a ml-hez kevés lenne a dmg és a kari önmagában is gyengébb lenne

Hát még így is Diablo szerintem egy 10-20 perc rohangálást igényelt, mert hiába talál be mindig a GA elméletileg, a magas block miatt alig találtam be és a dmg-m se vmi eget verő

This post was edited by ReDEyeS on Aug 17 2013 03:08am
Member
Aug 17 2013 03:25am
Jelen felállás:

Statok:

str-re a bow miatt kellett rakni hasonlóan dex-re

vit-re ment a nagy része, de lassan újra oszthatok pár pontot (direkt hagyni szoktam 20-30 pontot ha esetleg vmi item miatt szükség lenne rá)

Bow skills:

elég szedett-vedett tudom, de nem akartam annyira vérkomolyan venni. Arra raktam amire szükség volt.

Multira így is úgy is kell pont, mert később strafe bizonyos szituációkban halálos.

GA ugye egyértelmű

Strafe-n meg azért van ennyi, h meglegyen a max 10 target. Miután leginkább ezt használom, ezért nem éreztem elpazarolt pontoknak amiket rátettem.

Passive skills:

Itt hasonló a helyzet mint Bow tabon

CA 50% közeli, innen már annyira nem látványos a növekedés, de attól még fog kerülni rá pont később

Pierce most éppen 49%-n van.. elgondolkodtató h érdemes-e rá tenni. De szerintem nem fogok, mert ad 1 itemek felviszik majd és azért mégis remélhetőleg összeszedek egy bowot ami ad önmagában pierce-t és akkor probléma letudva.

Amiért csináltam ezt a bowot az egyelőre nem mutatkozik meg látványosan. Hiába 50% az esélye h átmegy a GA a mobon, ez tapasztalataim szerint olyan 1/4 eséllyel jön is be. Viszont tömegnél strafe-nál is szépen hoz a konyhára, szóval itt se érzem h elpazarolt pontok lennének.

Főleg h nem duel kari, szóval az elhajlások jól jönnek de nem magas skillpontoknál ahol 3-4%-t hoznak csak. Így van felesleges pontom rendesen

This post was edited by ReDEyeS on Aug 17 2013 03:41am
Member
Aug 17 2013 03:39am
Dropok és itemek:

Elszomorító a helyzet. Meglepő módon esnek szépen unique-k is, rare-k is, pár set is volt és az alap runákból is esett normálisan (persze nem 1.13, de akkor is)

Viszont a minőség botrányos. Unique-ból csak béna kézifegyverek estek. De egytől egyig:

Falchion
Double Axe
Broad Axe
Mace
War Sword
újabb Double Axe (eth)

És szerintem pár dolog ki is maradt, mert ez a fos nem mindig csinálja meg a képeket.
De mindamellett h estek, használhatatlan mind. (egyedül a korábban említett Falchiont tudtam egy rövid ideig használni)

Set termés gyengébb és szintén használhatatlan:

Az eddigi angelic ringhez és vidala armorhoz jött egy

Hsarus boots (ezt végül is használom 20 frw, 25 fr)
Milabrega weapon
Berserker helm
és egy Cathan armor

ebből az első használható, de hát az se egy főnyeremény.

Rare:

Ami érdekes egy reflex bow (ugye normal ama bow jobbik fajtája)

Látható h egy használhatatlan szar :D

és egy circ:

Elgondolkodtató h lecserélem a mostanit (8 max dmg 1xx ar), de nincsenek rajta olyan egetverő statok h feltétlen megérje. Bár elgondolkoztató

és végül aminek még örültem is:
Magic:

Member
Aug 17 2013 04:24am
jaa igen még annyi

hogy most elsődleges célok itemek terén:

(ha esik jobb bow akkor értelem szerűen arra csere de a mostanival elég szépen haladok p8-ban is)

kesztyű: bár találtam egy egész jó rare-t de ad 1 eth, ad 2 10 ias-s

a mostani bowomnak viszont 11%-tól van a következő breakpointja így a 20%-s kesztyű jó lenne. Ez sajnos viszont csak ilvl 43-tól van amire még gambleval is gyúrnom kell.
Már gyűjtöm a cuccokat crafthoz - 20% + KB és esetleg ml lenne a cél

ringjeim és az amum nevetséges jelenleg

amu: 8 allres + 20 mf
ring1: 14 mf
ring2: 4 ll
Member
Gold: 2,650.01
Aug 17 2013 04:32am
meghülyülnék, ha ilyen karakterrel kellene játszanom :D
kicsit kiölte belőlem a játék élvezetét az előbb van enigmám reset után, minthogy fel tudjam venni :D
Member
Aug 17 2013 04:39am
Quote (Akizk @ 17 Aug 2013 12:32)
meghülyülnék, ha ilyen karakterrel kellene játszanom :D
kicsit kiölte belőlem a játék élvezetét az előbb van enigmám reset után, minthogy fel tudjam venni :D

emberfüggő

én már annyit játszottam h nekem reset után is az volt az élvezet, hogy magam lvleztettem fel a karijaimat és egyedül mentem vele és legtöbbször selffound itemeket használtam (csak ha vmi nagyon kellett akkor vettem meg)

de sorc-nál spirit-et és insight-ot egyedül raktam össze és onnantól meg igazából teljesen mind1 volt mi esik.. mert lehetett haladni. Általában a dropokat eladtam mert volt belőle lóvé

This post was edited by ReDEyeS on Aug 17 2013 04:39am
Member
Aug 18 2013 11:14am
Walkthrough

Hát akkor haladjunk egy kicsit tovább.

Act 5 meglepően egyszerű volt a korábbiakhoz képest. Köszönhető ez szerencsésen a bownak amit gambleztam. Folyamatos strafe és GA mellett nem bírta sokáig senki p8-ban sem. Néha volt egy kis futkorászás, de semmi komoly.

Ancik:

Csicska behalt persze, de GA-val könnyen le lehetett őket szedni. Teljesen mind1 volt hova célzok, Ga betalált. Fut-lő-lő-fut... elég volt könnyedén, talán még inni is csak 1 health-t ittam.

Így hát eljutottam Baal-ig. T5 volt húzós, de amúgy maga Baal röhej kategória volt, főleg h GA-val még a közelébe se kell mennem.

Quest drop:

és végül a következő szint:

Persze maradtam még egy kicsit lvl-ezni és runolni. Kisebb-nagyobb sikerekkel.
Go Back To Magyar Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll