Quote (sylke @ 25 Jul 2013 00:02)
kemény az élet
jah, egy társaság a szemközti kocsmában ünnepli a felvételit. Nem igazán tűnnek a jövő értelmiségének... Még várok fél órát és lemegyek szólni, mert ez már sok.
Quote (Anarkin @ 25 Jul 2013 00:05)
pár okjval jobb "kezdőt" el lehet érni prokramozásnál, mint egy nagy halom diplomával, szóval ez nem mérvadó

nem mindenki így áll hozzá, egyszerűen mennek ahova akarnak
jó, ezzel a diplomával a fizetést az gyenge kezdés után erős stagnálás...
bátyám révén sok ismerős van, anglisztikás is, van aki portugált tanult... kb mindenki oda ment dolgozni szépen lassan a hphoz, mert ez a maximum amit ebből ki tudnak hozni. bátyám osztályvezetőként kap annyit, mint egy msc-s mérnök kezdőnek...
Értem én, hogy van aki mást szeret, más érdekli, és tényleg én sem tudnám elképzelni, hogy olyan tanuljak, amit nem szeretek, de azért azt a kérdést fel kell tenni, hogy megéri-e... Legalábbis ebben az országban mindenképpen (külföldön nem tudom milyen a helyzetük). De nagy elhivatottság kell, hogy sok évnyi tanulás után nyomorogj, és ne is legyen túl sok kilátásod a jobbra...
Biztosan nagyon demoralizáló ezt én belátom. Komolyan nem tudom mi lenne, ha én lennék ilyen helyzetben. De racionálisan nézve, akkor sem éri meg.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 24 2013 04:11pm