http://www.ted.com/talks/ken_robinson_how_to_escape_education_s_death_valley.html"its a human system.. its about people"
talán ezt szeretem a leginkább az elte-n, hogy amiről végig beszél, az úgy van
minden tanár úgy is áll hozzá: "tegeződjünk.. ha valami nem megy, találunk egy alkalmat és megbeszéljük".. volt olyan hogy FB-on chateltem le valamit a tanárral
2-3 féléves tárgy végén a tanár szót kér, megköszöni az egészet, kb mindenkit névről ismer, együtt bagózunk, autózunk haza (mindig más kocsijában xd) végig, etc..
meg amiről még előbb beszélt (mert ez a vége felé volt), hogy fent kell tartani az érdeklődést, művészetek etc
ha nem is művészetek, de legalább mindig lekötnek valami tök izgalmas dologgal minket, és pont az történik amit ez a pacák mondd: beindítják a fantáziát és ráállunk a témára magunktól
ráadásul 1-2 évente alakulnak a tárgyak, volt hogy nem is olyan régi jegyzetet néztem és teljesen más volt
pl BGF-en ezt úgy próbálják indukálni hogy csoportos feladatok vannak "a papírforma szerint", de mindenki rosszul van tőle, mert a fele leszarja, és ettől csak mégrosszabb az egész szájíze