Nos előre leszögezném hogy nekem nincsen komolyabb problémám a fűvel morális szinten. Még régebben 1-2 évig napi rendszerességgel szívtam, ám mindig is féltem bárminemű tudatmódosítástól.
Azt a korszakot betudhatjuk annak hogy a baráti társaságom 95 százaléka használta, így fiatalon én is, és jó móka volt meg minden de valahogy úgy éreztem hogy ez nem nekem való. Sokszor "szorongtam" tőle és furán éreztem magam ami idővel zavaróbb volt mint az élvezet amit nyújtott. Nem tagadom, társaságban sokszor hihetetlen élményt nyújtott a történések egyfajta másféle megélése, és nem is úgy hagytam abba hogy elhatároztam, hanem egyszer csak megtörtént. És itt vissza kanyarodva hozzád Jara, lehet hogy veled is ez fog történni, és egyszer csak már nem fogod kívánni. Az a te döntésed ha a lány miatt abbahagyod, vagy tovább csinálod. Lehet hinni abban hogy megváltoztatni és beleszólni más életébe nem erkölcsös dolog, és hát "na de miért nem fogadsz el annak aki vagyok" felfogásnak is biztosan van alapja néhány embernél.
A lényeg amit mondani próbálok, hogy noha én abbahagytam, azok a barátaim még mindig megvannak és ugyanúgy jól érzem magam velük, és soha nem próbáltam még szólni nekik ezért, persze ez nem is egy barát-barátnő viszony. Ők továbbra is úgy használják hogy élvezik, és szociális élményként élik meg, de sajnálatos módon látom ennek az ellenpéldáját is. Más barátaim napi rendszerességgel többször is szívnak, egyedül javarészt, és tudom hogy sok embernek fennakad a szeme ha ezt hallja, de függenek tőle.
A kérdés csak az hogy megmaradsz e ilyennek, és 30 évesen majd ha gyereked lesz elgondolkozol rajta hogy "ja, lehet abba kéne hagyni", vagy leteszed most és örömet szerzel a lánynak, ha csak addig is amíg veled van.
Persze amiről nem tud az nem fáj.