d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Tegyük Fel, Hogy > Te Vagy Isten
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 355.92
Aug 3 2012 05:25am
Quote (beni @ Aug 3 2012 01:03pm)
Milyen világot teremtenél?

Mondjuk én arra gondolok, hogy képes vagyok bármit a gondolatommal teremteni, mégsem vagyok mindentudó, így a teremtésen keresztül önmagamat próbálnám megismerni. Mindenféle világot teremtenék, mindenféle élőlényekkel, aztán lefuttatnám a programot, hagynám, hogy a végén világégésben elpusztuljanak, aztán kezdeném előröl mindig egy kis dolgot megváltoztatva, hogy annak milyen hatása lesz az egész rendszerre.

Lehet szar topic, de teszek egy próbát.

lehet, hogy kurva elrugaszkodott az elképzelés, de igazából nem lehetetlen, hogy a mi univerzumunkban is játszódhatnak le hasonló folyamatok
Member
Gold: 122.92
Aug 3 2012 05:30am
Quote (beni @ Aug 3 2012 01:24pm)
Úgy értem, hogy például itt van a Föld és látod, hogy a Holdon városok épülnek. Mindenki gőzerővel próbálna rakétát építeni, hogy átlátogasson, meg születnének az elméletek, hogy kik ők és mit keresnek ott.

Értem
Meg az enyémek egymáshoz képest nem változtatnák a helyüket (Föld és Hold), a nap mondjuk 10 óra sötét 10 óra nappal 2-2 óra szürkület lenne mindig, és lenne gravitáció, valahol a földi és a holdi között mozogna a két vége fele, de nem lennének éles változások a közepénél pld. egyikből a másikba.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 3 2012 05:33am
Quote (Saenchai @ Aug 3 2012 12:25pm)
lehet, hogy kurva elrugaszkodott az elképzelés, de igazából nem lehetetlen, hogy a mi univerzumunkban is játszódhatnak le hasonló folyamatok

Én a saját világunkat is kb így képzelem el. Megszületik, él majd magába roskad és ezt újra és újra ismétli önmagát, miközben minden megszületik, ami megszülethet és minden lejátszódik és megtörténik ami megtörténhet.

This post was edited by beni on Aug 3 2012 05:33am
Member
Gold: 3,000.00
Aug 3 2012 05:33am
mit kell ezen feltenni LOL ROFL
Member
Aug 3 2012 05:41am
Quote (beni @ Aug 3 2012 01:33pm)
Én a saját világunkat is kb így képzelem el. Megszületik, él majd magába roskad és ezt újra és újra ismétli, miközben közben minden megszületik, ami megszülethet és minden lejátszódik és megtörténik ami megtörténhet.

én is valami hasonló módon látom az egészet, bár a kvantummechanika által felvázolt párhuzamos univerzumok még jobban megbonyolítják a kérdést, biztos vagyok benne, hogy a magabiztosságunk ellenére csak egy elhanyagolható szeletét értjük és ismerjük még csak a körülöttünk zajló folyamatoknak

egyébként van egy Timewave Zero nevű elmélet, ami pont ide kapcsolódik

ZÉRÓ IDŐHULLÁM

A zéró időhullám, újszerűség- vagy újdonságelmélet néven is ismert, számmisztikai alapú teória elsősorban Terence McKenna (1946-2000) író és filozófus nevéhez fűződik.

Szerinte a világegyetem 2012. december 21-én végtelen bonyolultságot ér el, szingularitás jön létre, és minden és bármi, ami elképzelhető, egyszerre bekövetkezik.
Az újszerűség-elmélet célja kiszámítani az „újszerűség”-nek nevezett fogalom áradásának és visszahúzódásának váltakozását, mint az apályt és a dagályt.
McKenna szerint a Világegyetem lényege nem a jó és a gonosz közötti küzdelem, hanem a megszokott és az újszerű közötti ellentét.
Úgy véli, ha az „újszerűséget” grafikusan ábrázoljuk az időben, egy fraktál hullámformát kapunk. Ezt nevezte ő zéró időhullámnak, amely elmélete szerint megmutatja, mikor (azt azonban soha nem, hogy hol) árad vagy húzódik vissza az „újdonság” vagy „újszerűség”, legyen szó bármilyen kiválasztott időintervallumról, néhány napról vagy több százezer évről.

McKenna úgy gondolta, hogy a kozmoszban működik egy olyan erő, egy adott cél miatt létező vonzóerő, amely az idő végén növeli az összefüggéstelenséget, méghozzá olyan mértékben, hogy végül szingularitás jön létre az univerzum végtelen komplexitásában, amikor bármi és minden, ami elképzelhető, azonnal megjelenik/bekövetkezik.
Mindez pedig 2012. december 21-én válik valósággá.

A testvérpár, Terence McKenna és Dennis McKenna a 70-es években, az amazonasi őserdőkben, hallucinogén látomásaik alkalmával kapott üzenetekben fedezte fel, hogy a kínai, elsősorban jóslásra használt Ji King valójában rejtett információkat tartalmaz az emberiség jövőjére vonatkozóan. A Ji King eredeti funkciója szerint egy matematikailag kódolt üzenet, melynek segítsége által az univerzumunkban történő eseményekről juthatunk információhoz.

Kevesen tudják, hogy a Ji King, amit ma elsősorban jóslásra használnak, eredetileg kalendáriumi funkcióval bírt. 64 jelének 6-6 vonala összesen 384 napos évnek felel meg, ami 13 holdhónap:

64 x 6 = 384 nap = 13 holdhónap
384 nap x 64 = 67,29 földi év = 6 kisebb napfolt ciklus
67,29 földi év x 64 = 4306 földi év = 2 zodiákus (állatövi) év
4306 földi év x 6 = 25836 földi év = 1 Föld-Nap-Plejádok keringési ciklus

Érdekes módon 25836 év az pontosan egy világciklus a maja kalendárium szerint is.

A Ji-King ábrái, hexagramjai meghatározott sorrendben helyezkednek el – amennyiben egy sor megfelelő matematikai műveletet végzünk el a számokként is felfogható ábrákon, egy időbeli függvényt kapunk, amin megtaláljuk a jelentős történelmi dátumokat. A McKenna fivérek külön számítógépes szoftvert (Timewave Zero) kreáltak, mely a fentebb említett módon az idő horizontján ábrázolja az eseményeket.

A Timewave Zero-ból a 2001. szeptember 11-i terrortámadás éppúgy kiolvasható, mint a második világháború kezdete. A jelentős történelmi események jellemzően egy jelentős, esést, szakadást mutatnak az idővonalon elhelyezkedő grafikonon, azaz a függvény értéke ezeken a helyeken közelebb áll a nullához. 2012. december 21-hez érve a függvény teljesen ellaposodik és eléri az abszolút nullát. Ez az időhullám zero állapota, hagyományos földi létünk vége – a timewave zero. Érdekes, hogy a számítást a maja naptár ismerete nélkül, attól teljesen függetlenül végezte el a McKenna testvérpár.

Mivel némileg eltérően is elvégezhetők a számítások, a Timewave Zeron belül általában több verziót is megkülönböztetünk, melyek közül a legismertebb a Sheilak. Érdemes megnézni a Kelley, Watkins, Huang Ti és Franklin változatokat is – amellett, hogy többnyire hasonló trendeket mutatnak, mindegyik 2012. december 21-én éri el a nullpontot.
Member
Gold: 0.00
Aug 3 2012 05:43am
Quote (Saenchai @ 3 Aug 2012 13:41)

Szerinte a világegyetem 2012. december 21-én végtelen bonyolultságot ér el, szingularitás jön létre, és minden és bármi, ami elképzelhető, egyszerre bekövetkezik.

A testvérpár, Terence McKenna és Dennis McKenna a 70-es években, az amazonasi őserdőkben, hallucinogén látomásaik alkalmával kapott üzenetekben fedezte fel, hogy a kínai, elsősorban jóslásra használt Ji King valójában rejtett információkat tartalmaz az emberiség jövőjére vonatkozóan. A Ji King eredeti funkciója szerint egy matematikailag kódolt üzenet, melynek segítsége által az univerzumunkban történő eseményekről juthatunk információhoz.

not sure if serious

This post was edited by Rawen on Aug 3 2012 05:43am
Member
Aug 3 2012 05:44am
Quote (Rawen @ Aug 3 2012 01:43pm)
not sure if serious

én csak segítek bővíteni a hunsub ismereteit :D
Member
Gold: 6,440.13
Aug 3 2012 05:45am
Quote (Saenchai @ Aug 3 2012 12:44pm)
én csak segítek bővíteni a hunsub ismereteit :D

az a grafikon azért elég vad : D
Member
Gold: 33,265.80
Aug 3 2012 05:47am
Hat annyi biztos hogy lennenek sarkanyok.
Member
Gold: 0.00
Aug 3 2012 05:48am
na inkább nvm

This post was edited by Rawen on Aug 3 2012 05:51am
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll