Quote (pohuan5 @ 15 Dec 2010 19:59)
szóval még életemben nem verekedtem komolyabban de jövőtől szeretnék elkezdeni járni ilyenre, viszont nemtudom, hogy mire kéne mert ugye ebből is van 60 különböző és tanácstalan vagyok
ami idáig tetszett nagyon az az aikido de ismerősöm azt mondta, hogy csak több év gyakorlás után fogok eljutni egy olyan szintre amin már képes leszek megvédeni magam
nekem olyan kéne amivel pár hónap-fél év múlva már azért meg tudnám védeni magam ill. másokat
tehát ötleteket kérek, hogy milyen küzdősportot/harcművészetet érdemes elkezdeni és, hogy miért pont azt?
másik pedig hogy pénz szűkében vagyok tehát havi max 4-5ezret tudnék kiadni (remélem ennyiből kijön heti 2 edzés) rá de minél kevesebb annál jobb és felszerelést sincs kedvem venni több 10ezerért
(pl boxnál kesztyű, etc)
továbbá jelenleg kemény 65 kg vagyok 178 cm-el, az ilyen edzésektől fog a testem fejlődni? kb 70-75 kg-ra szeretnék felmenni
azt felejtsd el

ha mindenképpen önvédelemre/másik leszerelésére akarsz menni, akkor krav maga, azért a krav maga, mert az erre van specializálódva, de pár hónap - fél év alatt NINCS olyan sport, amivel már meg lehet magad védeni. Először meg kell tanulni a technikát, magát a mozdulatot. majd a mozdulatokat kell jól csinálni, hogy szinte reflexszerűen jöjjenek. ehhez pedig oly kevés fél év..
Quote (Sanyika @ 15 Dec 2010 20:02)
a capoeirát ajánlanám de az általában havi 6K
/e: bár nem annyira önvédelmi harcművészet...
én capoeirázom, és a capoeirával valószínűleg nem járna jól