Quote (Anarkin @ Wed, 22 Jul 2009, 22:42)
Egy ideje én is ezt szívom, ha itthon vagyok cigi helyett
Nektek nem tünt fel hogy a sima szén (ami ilyen sima ezüstben van) ezerszer jobb mint ezek a csili-vili csomagoltak?
De-de. A hollandok jó szenet nyomnak, de ilyen aranyozott izé az arab szén ami meg még jobb. Attól az ismerőstől kaptam belőle ami a köv tl;dr-ben említek a végén, cska nem küldte el és refresh meg stb, szal újra:
Quote (Kenny10 @ Wed, 22 Jul 2009, 22:24)
Am nem használtam soha ilyet, nem is tervezem, a hangja szerintem hozzá tartozik a pipázáshoz, nem is akarom eltüntetni.

A szűrés az egy jó dolog, hogy jobban szűrheti, vagy intenzívebb ízek legyenek, lehet kipróbálom, hogy milyen, de nem fűzök hozzá nagy reményeket, hogy lényegesen jobb lesz.
A szén, hogy ne égesse a dohányt arra használ valaki valami technikát? Meg a pipa könnyebb tisztán tartására.
Én pl azt csinálom, hogy mielőtt megtömöm, teszek a tölcsérbe fóliát, amit szintén átlyukasztgatott vékony tűvel, hogy a dohányt ne szívjam bele a pipa testbe, mert előfordult, illetve így nem ég rá a tölcsérre sem, csak egy kis lé szívódik át, de azt meg könnyű leszedni. Ebbe bele a dohány, azt rá dupla rétegben a fólia. Egy réteg nekem vékony volt, így jobb.

Aztán egy kis drót darabbal körbe szoktam fogni a fóliát, ne szívódjon rá a széna dohányra, mert akkor előbb megég.
Volt osztálytársam mondott anno olyat, hogy fóliából gyúr egy kis gombócot amit rátesz a szénre, az is így nem engedi a dohányt tartó fóliát a dohányhoz érni, nekem ezzel az volt a gondom, hogy ha átmelegszik, ugyanúgy leégeti. Szerintem ez egy működő dolog, amit csinálok, egyre kevesebbszer ég meg a dohány.

Am másik, amit próbáltam, az volt, hogy forralt bor, jó szegfűszegesen az epres dohány alá. Finom volt.

Nehezen észrevehető volt, de finom. Mondjuk a forralt bort előtte meg kell csinálni, jó édesre és lehűteni, különben szar. :c
Másrészt egy másik jó dolog, ami igazából hangulatot javítja és szén függő is, az az, hogy a szénre cukrot szórni és karamell illat lesz.

Nekem nem jött még össze, mondjuk a szén lehetett a hibás, de egy kerti partyn haveromnál arab ismerősének a szene az jól olvasztotta, égette a cukrot és akkor jó illata volt.

[/tl;dr]