d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Vízipipa > Dohányok/pipák - I I.
Prev123447Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Jul 22 2009 02:30pm
Quote (kreestuff @ Wed, 22 Jul 2009, 22:25)
Az elöbb tele Spamolták a topikot most meg Költöttél rá 5 fg akkor most nem fogják vagy mi ?

Nem 5-öt, de 'k'.

Bajdövéj:

Nyugatiban vettem arabtól, (elvileg) arab szenet, sokáig bírta, nem érződött, vagy csak alig az íze. Mondjuk nem öngyulladós volt, de most ne, gyújtok egy gyertyát és begyújtom.

Epres dohányból van még 1 tömésre való, csak nincs szenem. Nem baj majd jövőhét végén megyek fel Pestre és veszek megint a Nyugatiban. Dohányt is meg szenet is...

Nem tudom igazából milyen dohány legyen, venni akarok vagy 2-3 50 grammosat, hogy legyen 'választék', 250es akkor jó, ha 2en vagy 3an vesszük, akkor elosztva, de kell a más íz, hogy tudjam keverni, vagy ha más ízt akarok, akkor legyen miből választani, mert az epret most meguntam. :c Legalább is magában.

Iso finom dohányok, ami azért nem túl intenzív íz, de azért megszólal. :)
Keverés mentesen inkább, vagy, hogy milyen dohányt milyennel keverve lesz jó a végeredmény. Pl egy epres mellé szerintem valami vanília elférne, de nem próbáltam, nem tudom.
Member
Gold: 14,569.00
Jul 22 2009 02:31pm
Quote (kreestuff @ Wed, Jul 22 2009, 08:25pm)
Az elöbb tele Spamolták a topikot most meg Költöttél rá 5 fg akkor most nem fogják vagy mi ?

10
Member
Gold: 1,620.29
Warn: 100%
Jul 22 2009 02:37pm
nn vizipipa
Member
Gold: 3,065.00
Jul 22 2009 02:39pm
Quote (Baleee @ Wed, Jul 22 2009, 10:30pm)
Nem 5-öt, de 'k'.

Bajdövéj:

Nyugatiban vettem arabtól, (elvileg) arab szenet, sokáig bírta, nem érződött, vagy csak alig az íze. Mondjuk nem öngyulladós volt, de most ne, gyújtok egy gyertyát és begyújtom.

Epres dohányból van még 1 tömésre való, csak nincs szenem. Nem baj majd jövőhét végén megyek fel Pestre és veszek megint a Nyugatiban. Dohányt is meg szenet is...

Nem tudom igazából milyen dohány legyen, venni akarok vagy 2-3 50 grammosat, hogy legyen 'választék', 250es akkor jó, ha 2en vagy 3an vesszük, akkor elosztva, de kell a más íz, hogy tudjam keverni, vagy ha más ízt akarok, akkor legyen miből választani, mert az epret most meguntam. :c Legalább is magában.

Keverés mentesen inkább, vagy, hogy milyen dohányt milyennel keverve lesz jó a végeredmény. Pl egy epres mellé szerintem valami vanília elférne, de nem próbáltam, nem tudom.

Keverésbe: almás + mentolos
Milyen márkát veszel? Legjobb imo El Nakha, most Al Sultant szívok, de az nem olyan finom.
Ám most már minden dohány zárjegyes?
Én is akarok már menni és venni. Szerintem citrom,epret veszek majd.

És keverésre:

This post was edited by Kenny10 on Jul 22 2009 02:42pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 22 2009 02:42pm
Egy ideje én is ezt szívom, ha itthon vagyok cigi helyett

Nektek nem tünt fel hogy a sima szén (ami ilyen sima ezüstben van) ezerszer jobb mint ezek a csili-vili csomagoltak?
Member
Jul 22 2009 02:43pm
Quote (Anarkin @ Wed, Jul 22 2009, 10:42pm)

Nektek nem tünt fel hogy a sima szén (ami ilyen sima ezüstben van) ezerszer jobb mint ezek a csili-vili csomagoltak?

Nem tudom, nem mert most már ez a második, hogy kezdem érezni a szénnek az ízét is.
Banned
Gold: 0.00
Warn: 30%
Jul 22 2009 02:43pm
Quote (Baleee @ Wed, 22 Jul 2009, 22:30)
Nem 5-öt, de 'k'.

Bajdövéj:

1001 éjszakában (teaház, oktogon felé 5 perc gyalog jobboldalt) 1600 ft a 250 gr-os dohány. Én márciusban vettem ott sárgadinnyét meg mentásat, akkor még 1000 volt, de így is teljesen megéri.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 22 2009 02:44pm
Quote (Kenny10 @ Wed, 22 Jul 2009, 22:43)
Nem tudom, nem mert most már ez a második, hogy kezdem érezni a szénnek az ízét is.

Nekem nem tünt fel, de ezek alig égnek... folyton piszkálni kell
Member
Gold: 69.85
Jul 22 2009 02:45pm
Quote (Anarkin @ Wed, 22 Jul 2009, 22:42)

De-de. A hollandok jó szenet nyomnak, de ilyen aranyozott izé az arab szén ami meg még jobb. Attól az ismerőstől kaptam belőle ami a köv tl;dr-ben említek a végén, cska nem küldte el és refresh meg stb, szal újra:

Quote (Kenny10 @ Wed, 22 Jul 2009, 22:24)
Akkor leírom ide is. Mégis ez az igazi. ^^

Nemrég csináltam egy ilyet: http://blog.vizipipafan.hu/heba-filter-keszites-vasarlas-helyett/
Azt mondják hogy jobban szűri.. azt még nem tudom, de hangja alig van a pipának. Képet nem tudok csinálni mert pipázok épp.
http://www.vizipipavasarlas.hu/96,heba-filter.html --> ilyen az igazi.
Valaki használ esetleg ilyet?
:

Am nem használtam soha ilyet, nem is tervezem, a hangja szerintem hozzá tartozik a pipázáshoz, nem is akarom eltüntetni. :) A szűrés az egy jó dolog, hogy jobban szűrheti, vagy intenzívebb ízek legyenek, lehet kipróbálom, hogy milyen, de nem fűzök hozzá nagy reményeket, hogy lényegesen jobb lesz.

A szén, hogy ne égesse a dohányt arra használ valaki valami technikát? Meg a pipa könnyebb tisztán tartására.

Én pl azt csinálom, hogy mielőtt megtömöm, teszek a tölcsérbe fóliát, amit szintén átlyukasztgatott vékony tűvel, hogy a dohányt ne szívjam bele a pipa testbe, mert előfordult, illetve így nem ég rá a tölcsérre sem, csak egy kis lé szívódik át, de azt meg könnyű leszedni. Ebbe bele a dohány, azt rá dupla rétegben a fólia. Egy réteg nekem vékony volt, így jobb. :) Aztán egy kis drót darabbal körbe szoktam fogni a fóliát, ne szívódjon rá a széna dohányra, mert akkor előbb megég.

Volt osztálytársam mondott anno olyat, hogy fóliából gyúr egy kis gombócot amit rátesz a szénre, az is így nem engedi a dohányt tartó fóliát a dohányhoz érni, nekem ezzel az volt a gondom, hogy ha átmelegszik, ugyanúgy leégeti. Szerintem ez egy működő dolog, amit csinálok, egyre kevesebbszer ég meg a dohány. :)

Am másik, amit próbáltam, az volt, hogy forralt bor, jó szegfűszegesen az epres dohány alá. Finom volt. :) Nehezen észrevehető volt, de finom. Mondjuk a forralt bort előtte meg kell csinálni, jó édesre és lehűteni, különben szar. :c

Másrészt egy másik jó dolog, ami igazából hangulatot javítja és szén függő is, az az, hogy a szénre cukrot szórni és karamell illat lesz. :) Nekem nem jött még össze, mondjuk a szén lehetett a hibás, de egy kerti partyn haveromnál arab ismerősének a szene az jól olvasztotta, égette a cukrot és akkor jó illata volt. :)

[/tl;dr]
Member
Jul 22 2009 02:45pm
Quote (Anarkin @ Wed, Jul 22 2009, 10:44pm)
Nekem nem tünt fel, de ezek alig égnek... folyton piszkálni kell

De lehet azért, mert a szén köré tekerek még fóliát is?!
Hőtartó sapka helyett

Quote (Baleee @ Wed, Jul 22 2009, 10:45pm)
De-de. A hollandok jó szenet nyomnak, de ilyen aranyozott izé az arab szén ami meg még jobb. Attól az ismerőstől kaptam belőle ami a köv tl;dr-ben említek a végén, cska nem küldte el és refresh meg stb, szal újra:

Am nem használtam soha ilyet, nem is tervezem, a hangja szerintem hozzá tartozik a pipázáshoz, nem is akarom eltüntetni. :) A szűrés az egy jó dolog, hogy jobban szűrheti, vagy intenzívebb ízek legyenek, lehet kipróbálom, hogy milyen, de nem fűzök hozzá nagy reményeket, hogy lényegesen jobb lesz.
A szén, hogy ne égesse a dohányt arra használ valaki valami technikát? Meg a pipa könnyebb tisztán tartására.

Én pl azt csinálom, hogy mielőtt megtömöm, teszek a tölcsérbe fóliát, amit szintén átlyukasztgatott vékony tűvel, hogy a dohányt ne szívjam bele a pipa testbe, mert előfordult, illetve így nem ég rá a tölcsérre sem, csak egy kis lé szívódik át, de azt meg könnyű leszedni. Ebbe bele a dohány, azt rá dupla rétegben a fólia. Egy réteg nekem vékony volt, így jobb. :) Aztán egy kis drót darabbal körbe szoktam fogni a fóliát, ne szívódjon rá a széna  dohányra, mert akkor előbb megég.

Volt osztálytársam mondott anno olyat, hogy fóliából gyúr egy kis gombócot amit rátesz a szénre, az is így nem engedi a dohányt tartó fóliát a dohányhoz érni, nekem ezzel az volt a gondom, hogy ha átmelegszik, ugyanúgy leégeti. Szerintem ez egy működő dolog, amit csinálok, egyre kevesebbszer ég meg a dohány. :)

Am másik, amit próbáltam, az volt, hogy forralt bor, jó szegfűszegesen az epres dohány alá. Finom volt. :) Nehezen észrevehető volt, de finom. Mondjuk a forralt bort előtte meg kell csinálni, jó édesre és lehűteni, különben szar. :c

Másrészt egy másik jó dolog, ami igazából hangulatot javítja és szén függő is, az az, hogy a szénre cukrot szórni és karamell illat lesz. :) Nekem nem jött még össze, mondjuk a szén lehetett a hibás, de egy kerti partyn haveromnál arab ismerősének a szene az jól olvasztotta, égette a cukrot és akkor jó illata volt. :)

[/tl;dr]

a dohány tetejére tegyél: fólia darab összesodorva, és kört képezve belőle, azt tedd a dohányra, és arra a pár réteg fóliát, én így szoktam

This post was edited by Kenny10 on Jul 22 2009 02:48pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev123447Next
Add Reply New Topic New Poll