Quote (NoobHunter @ 23 Feb 2019 17:37)
Hello sub!
Szükségem lenne egy kis infora, gondolom sokan vannak mar itt akiknek egymillio munkahelyük volt, főleg hozzájuk szólnék.
Már 2 éve dolgozok egy kis cégnél (első munkahelyem), jelenleg egész jó a zseton és a körülmények is, a munkaköröm is rendben van.
Egy pár hete eladták a fejünk felől az egyik helyet ahol dolgozunk és ezért átköltözünk éppen egy új helyre ami kurva drága, akarom mondani normális áron van csak eddig volt akkora szerencsénk hogy kevesebb mint a felét fizettük az előző helyen.
A főnök mondta, hogy sajnos így egy kollégától meg is fogunk válni akinek a munkaköre rám fog hárulni és én ezt nem szeretném, kiégnék és agyfaszt kapnék egy hónap alatt.
Már nézegetem az új munkahelyeket viszont nem tudom,hogy hogy érdemes felmondani, mert tudomásom szerint nem egy formája van.
A helyzet valószínűleg úgy nézne ki, hogy ha felmondok akkor valószínűleg amíg itt tartózkodok szét lennék szopatva minden feladattal amit nem szeretnék.
Jelenleg még nincs annyi munka ,mert elég szezonális amivel foglalkozunk viszont tavasz közepétől hatalmas szopás lenne amit már nem akarok átélni.
Milyen formában érdemes felmondani? Hogy működik ez az egész? Gondolom nem olyan ,hogy egy thaiföldi stripbárból írok SMSt hogy nem megyek dolgozni és ennyi.
tldr: fel akarok mondani de amit ezt kimondom a főnököm geci lesz velem (most kurva jó fej, céges kocsi mindenem megvan de ismerem emberileg és egy selejt), hogy csináljam?
A normális válaszokat köszönöm szépen!
nekem volt egy ilyen evem amikor eleg sokminden ramszakadt, szitnen egy akviziciohoz kothetoen
kb minden heten elhataroztam hogy felmondok de nehany korulmeny miatt vegul kihuztam a nehez idoszak vegeig es osszesegeben kifejezetten megerte
az mindenkeppen az erdekedben all h jo viszonyban vallj el ettol a cegtol, ha felmondasz amikor szar van es utana meg szopatnak is egy honapig ez eleg nehez lesz
ha vagy olyan viszonyban a fonokoddel, en megbeszelnem vele hogy ez meg ez nem tetszik, mit szol hozza. ha nem sikerult kitalalnia semmit, akkor megkerdeznem, hogy hogyan tudnek ugy felmondani hogy neki ne okozzon tul nagy gondot (ie.: egy honap helyett maradok haromig, vagy a kirugando kollega marad es en megyek, etc)
Quote (rapiddani @ 23 Feb 2019 17:49)
semmi, max úgy basznak ki h nem fizetnek, már ha tudja bizonyítani. Ez sose szokott egyik fel érdeke sem lenni
ha komoly helyre megy at, eleg jo eselye van ra hogy csekkolni akarjak majd az elozo melo helyet + elbasz egy csomo kapcsolatot ami ertekes lehet
esetleg ha valami tok altalanos iparban dolgozik akkor nem gaz...
This post was edited by SteelMeetsSteel on Feb 23 2019 10:00am