d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Hogyan Legyünk Magabiztosak
12Next
Closed New Topic New Poll
Banned
Gold: 0.00
Warn: 20%
Aug 3 2013 02:45pm
Ha van kisugárzásod, most valószínűleg teljesen boldog vagy, vagy éppen olyan problémákon gondolkozol hogy mit vegyél fel holnap. A karizmatikus emberek többnyire boldogok. Ezt így hozta a sors. Persze ez sincs így minden esetben, mint ahogy az sem, hogy a nem karizmatikus embereknek szomorúnak kell lenniük.

Az viszont biztos, hogy ezen tudsz segíteni: Önbizalom. Ez a kulccsszó. Innen jön a karizma, vagy fordítva? Mindegy.

Ha nincs önbizalmad, ne keseredj el. El tudod leplezni a következőkkel.

1. Magabiztos tartás és járás.

Fejet fel, vállat le, mellet ki, hát egyenes, és úgy kell érezned, hogyha egy könyv lenne a fejed tetején, biztosan nem esne le még futás közben sem. A járás itt persze nem úgy történik, mint a katonáknál, de ne bukdácsolj, kerüld a totyorgást és az ütközéseket.

2. Beszéd

Ó, jó napot, milyen volt a napja? Légy kellemes. Kérdezősködj, de soha ne tegyél fel sértő, indiszkrét kérdéseket, és ne is vidd túlzásba a dolgot. Soha ne beszélj csúnyán, ne szidj senkit. Az ilyen emberek elriasztják a többit, ami nem vezet karizmához, se önbizalohoz. A nagy bukáshoz vezet, ahoz.

Ha viszont sikerül egy jó kérdést feltenned, akkor biztos lehetsz a sikeredben. Például, ha az illetőnek akivel épp beszélgetsz egyemre jár a gyereke, felteheted az alábbi kérdést, kivéve ha a gyerek rossz tanuló: ...És hogy van a fiad? Jól halad az egyetemen?

Ha szerencséd van, az illető elkezd magyarázni órák hosszatt. ha unod, légy udvarias, és ilyennel koptasd le: Ne haragudj, mindenképp megbeszéljük, de még dolgom van a városban. Majd hívlak, puszi!

Ez, amennyiben a hanghordozásod is diszkrét volt, kényelmesen lekoptathat bárkit sértődés nélkül. Ha viszont az illető rövide, de érdekesen elmondja hogy mi van a fiával, véleményt kell mondanod, például: Óh, gratulálok hozzá!, majd jön a saját életből merített szöveg: Én is szerettem volna elvégezni egy olyan jó egytemet, mint a fiad, de nem volt rá lehetőségem.

3. Saját vélemény és a panaszok

Talán a legidegesítőbb számomra az a dolog, amikor az embernek nincs saját véleménye. Te ne legyél ilyen. Bármi is történjék, ne csináld ezt, hogy: Ó, József Attila nekem is a kedvenc költőm!, vagy Én is oda vagyok az impresszionista művészetért! esetleg Nekem is a piros a kedvenc színem!

Bár ezek a mondatok illedelmesek és nem hangzanak bután, ha hozzám valaki odajön és minden egyes mondatom után rávágja hogy ő is ezt szereti vagy pontosan ez a véleménye, felképelném. Ne nyalizz, legyen saját véleményed! Az a jó társalgás, amikor a partnerrel valamin vitatkozni is tudtok!

Panaszok: NE. A VILÁG MINDEN KINCSÉÉRT KÉRLEK, NE! A panaszokat felejtsd el. Hogy néz ki amikor odamegyek valakihez, és megkérdezem: Szervusz, rég láttalak, hogy vagy? erre ő: Ó, kösz hogy kérded tegnap úgy bedagadt a lábam és ott vannak ezek a viszerek is...aztán elmentem az orvoshoz és mondta hogy hurutos nyálkahártyagyulladásom van... a gyereket tegnap kitiltották...ÁÁÁÁÁ!!!! NE! Bármit, csak ezt ne.

A panaszkodás legfeljebb eddig tűrhető: Hát köszi, kicsit fáj a torkom mert elkaptam a munkahelyen, de te hogy vagy? Ezt így kell csinálni.

4. Megjáttszás és eltúlzás

A magabiztosság NEM azt jelenti, hog mindenen kacagnod kell, mosolyognod, és cukornak csorognia a füledből. Nem. Az fontos, hogy finoman mindig mosolyogj, de akkor, amikor hangulatod van hozzá. Ha nem megy, ne erőltesd. Inkább ne mosolyogj minthogy úgy nézz ki mint egy idióta. Temetésen meg főleg ne.

Ahogy elkezdtél egy emberrel beszélhgetni, kicsit felmérhetted a hangulatát. Viselkedj te is úgy! Persze nem kell zokognod, de ha én épp sírok és te odajössz röhögni, pofánverlek.

Amikor közömbös, mosolyoghatsz és nevethetsz, a közönyös emberek hangulatát lehet leginkább befolyásolni, viszont fontos, hogy jó irányba tedd, mert külömben elszomorítod őket és nem fognak téged kedvelni, mert olyan savanyú vagy.

5. Humor

A jó humor fontos, sok embert elkápráztathatsz vele. A legtöbb ember szeret jó humorú emberek társaságában lenni, de ez nem azt jelenti, hogy túlzásba kell vinni, mert az nagyon idegesítő. Néhány poén elsütése üdítő és derűs, de tudnod kell, mely pillanatokban nem szabad, vagy éppen mikor szükséges. Ehhez persze jó intuíció szükséges, de ha szerencséd van, benned is ott van valahol...:D

Remélem hasznát tudjátok venni ennek a kis irománynak, és ti is lehettek magabiztosak;)
Member
Gold: 1,694.20
Aug 3 2013 02:46pm
oks
Member
Gold: 411.00
kk
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%