d2jsp
d2jsp Forums > Off-Topic > Computer Hardware > Need Help With Computer And D2r
12Next
Add Reply New Topic New Poll
izludesf
Group: Member
Posts: 10,935
Joined: Sep 7 2008
Gold: 40,730.00
Jan 15 2022 02:15pm
Hello got myself a prebuilt at bestbuy
And i play d2r on medium setting to achieve a 30fps wich is kind of disapointing
Heres the thing
Asus rog strix g10dk gaming pc
Ryzen5 4600/512gb ssd/12gbram/gtx1660 super


Yeah so is this built to weak for d2r or is there somthing wrong i need to check
Im really not that good with techs so any help is apreciated
ImVeryFood
Group: Member
Posts: 17,694
Joined: May 21 2006
Gold: 329,441.27
Jan 15 2022 03:17pm
Take out the 4 GB RAM module and add another 8 GB ram stick to get dual channel. You should be able to play on high settings with 60 fps.
izludesf
Group: Member
Posts: 10,935
Joined: Sep 7 2008
Gold: 40,730.00
Jan 15 2022 04:53pm
Quote (ImVeryFood @ 15 Jan 2022 16:17)
Take out the 4 GB RAM module and add another 8 GB ram stick to get dual channel. You should be able to play on high settings with 60 fps.



I got 1 12 gb ram and thats all do adding another 12gb and am fine ?
Jarester
Group: Member
Posts: 2,533
Joined: Sep 14 2016
Gold: 8,900.00
Jan 15 2022 04:55pm
u should be able to play it well with that setup
ImVeryFood
Group: Member
Posts: 17,694
Joined: May 21 2006
Gold: 329,441.27
Jan 15 2022 06:54pm
Quote (izludesf @ Jan 15 2022 02:53pm)
I got 1 12 gb ram and thats all do adding another 12gb and am fine ?


There is no 12 GB ram module. It's either 2, 4, 8, 16, or 32 GB ram stick. You must have 8+4 GB Ram? If you take out the 4 GB ram stick and add another 8 GB ram stick, your performance should double up allowing you to play on high settings.
yupitsmeh
Group: Member
Posts: 20,846
Joined: Apr 19 2006
Gold: 499.10
Jan 16 2022 12:12pm
Quote (ImVeryFood @ Jan 15 2022 06:54pm)
There is no 12 GB ram module. It's either 2, 4, 8, 16, or 32 GB ram stick. You must have 8+4 GB Ram? If you take out the 4 GB ram stick and add another 8 GB ram stick, your performance should double up allowing you to play on high settings.


Dual channel doubles performance? Lol
ImVeryFood
Group: Member
Posts: 17,694
Joined: May 21 2006
Gold: 329,441.27
Jan 16 2022 12:22pm
Quote (yupitsmeh @ Jan 16 2022 10:12am)
Dual channel doubles performance? Lol


He's gonna be able to play at 60 fps on high for D2R
dihy
Group: Member
Posts: 1,397
Joined: Oct 13 2021
Gold: 5,069.69
Jan 27 2022 12:22pm
This laptop should run D2R fine at 60fps, you might be on a battery saver power plan or you're being thermal throttled. Set your power plan to max performance and get a laptop cooler.
kyle_z
Group: Member
Posts: 13,971
Joined: Nov 30 2005
Gold: 135.00
Jan 27 2022 07:06pm
Quote (dihy @ Jan 27 2022 01:22pm)
This laptop should run D2R fine at 60fps, you might be on a battery saver power plan or you're being thermal throttled. Set your power plan to max performance and get a laptop cooler.


It looks like it's a PC not a laptop, but still could look into power saving settings. More ram will definitely not hurt either
izludesf
Group: Member
Posts: 10,935
Joined: Sep 7 2008
Gold: 40,730.00
Jan 27 2022 07:18pm
Quote (kyle_z @ 27 Jan 2022 20:06)
It looks like it's a PC not a laptop, but still could look into power saving settings. More ram will definitely not hurt either



Ill look it up and buy ram when i get time for it
Go Back To Computer Hardware Topic List
12Next
Add Reply New Topic New Poll