d2jsp
d2jsp Forums > International > Magyar >
Poll > Lesz Kormányváltás Jövőre?
Prev1456
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Vismajor
Group: Member
Posts: 48,125
Joined: Feb 27 2006
Gold: 22,624.00
Dec 9 2021 01:14pm
Quote (CyberPunk666 @ Dec 6 2021 11:19am)
Kicsit pongyolán fogalmaztam meg talán, de arra gondoltam, hogy miután megemelik, ott szándékosan túllőnek+hirtelen teszik, és a forintadóssága magyarországnak rövid lejáratú, elég sokat kell megújítani 22-24-es időszakban, és a hirtelen nagyon magasra emelt alapkamat miatt pedig drága lenne forintból újrafinanszírozni.
Az irreálisan magasra emelt alapkamat fogja azt okozni, hogy devizában kell majd államadósságot csinálni (lényegtelen annak valódi gazdasági hatása, de politikailag a devizahitel óta eretnekség) (az imf egyenesen öngyilkosság lenne), a magas alapkamat miatt visszaesik a hitelezés és nő a munkanélküliség, a törlesztőrészletek megemelkednek, hirtelen (a fixált kamatú is, csak nem azonnal).

Ezek nem feltétlenül csak gazdasági szempontból lényegesek, hanem politikailag, a devizahiteles korszak miatt, mert: növekvő munkanélküliség, növekvő lakáshiteltörlesztők, devizában adósodik az ország, sőt ha magas a forint alapkamat, akkor újra devizában veszik majd fel a lakáshiteleket, mert másként nem kapnak majd... Ez van ráégetve az ellenzékre és pont ezt tudja okozni a jegybank, ha akarja.

Azért (is) szar az egész gazdaság, mert a totális hülyék hiedelmeit ki kell szolgálni, különben nem jutsz sehova a politikában. Ha pedig kiszolgálod, akkor a gazdaságban.

De én nem vagyok jó makróból (csak ha programozás :D)


Nekem nagy csalódás, hogy az ellenzéki önkormányzatok nem tudtak szinte semmit felmutatni az elvileg mindent átszövő korrupcióval szemben. Én azt vártam, hogy az ellenzéki vezetést megszavazó városokban majd tömegével pattannak ki az ügyek. Ebből a szempontból például Kovács Gergő 12. kerületi teljesítménye meggyőző számomra (ott laktam a pandémia előtt). Kicsit félek attól, hogy csak átülni akarnak a fidesz helyére sok helyen, és nem a módszert akarják leváltani, csak az embereket benne.
Óriási csalódás volt, hogy Karácsony megemelte Tarlós végkielégítését és kitüntette. Ez maximum akkor lett volna elfogadható, ha Tarlós nem indul és úgy vonul vissza, de ha őt le kellett győzni, akkor miért?
Ez egy klasszikus oszd meg és uralkodj, nem is kell hosszabban ecsetelni, több ezer éves technika. Nincs is vita közöttünk abban, hogy ez így működik.
A véleménykülönbségünk forrása az, hogy szerintem az emberek nem azért szavaznak erre, mert nincsenek információik, hanem nekik az a demokrácia, hogy az van, amit ő személy szerint akar, és az a diktatúra, amikor nem az van, amit ő akar. Emiatt nem is ugrik senki már ezekre a szavakra, mert elhasználták erre. Elvesztette figyelemfelkeltő jellegét.

Amikor egy diktatúrában beindul az agymosás, akkor a gyerekeken működik nyilván a legjobban (a korai szocializáció, olyan dolog, amit leginkább komoly egyéni terápiával lehet hajlítani, de ott is csak mértékkel).
A rendszer akkor éri el a legstabilabb állapotát, amikor a már így felnőtt gyerekek kerülnek a társadalom irányítói állapotába.
Magyarországon az 50-es években született generációk irányítják az országot. Mind a mennyiségük, mind az aktivitásuk és betöltött pozíciójuk alapján.
Ők az a generáció, aki az előző rendszerbeli agymosásba született bele és szerintem Orbán nem egyszerűen onnan tanulta el a hatalomgyakorlás sok eszközét, hanem egyenesen az akkori szocializációt használja fel ma. A hanyatló nyugat és társai pontosan azért működik, mert ebben nőttek fel. Az azonos módszer, más témával szerintem nem működne ennyire jól. Ez pontosan az akkori rendszerben elhintett magvaknak a learatása.

Én nem gondolom, hogy a megfelelő tájékoztatás és a jogállami keretek változtatnának ezeknek az embereknek a hozzáállásán, én ezt naivnak gondolom.
A demokrácia megszilárdítását én csak úgy tudom elképzelni, hogy átveszik az abban felnövő emberek az irányítást.

Amihez pozíciókban, aktivitásban és mennyiségben is föléjük kellene nőni.
Szerintem nagyon sokan tudják, hogy mi történik, de ennél durvábban szocializálódtak és az Orbán rendszer pontosan tudja, hogy mire figyelnek és mire nem, és ezt kiszolgálja, ők pedig ebben jól érzik magukat.

Nem hiszek abban, hogy ők csak áldozatok.


Az megvan h hany fidesz-csokos felsovezetot rugott ki Kracasony es megplayazdtatta a pozikat?
ecnebketto
Group: Member
Posts: 498
Joined: Aug 26 2019
Gold: 520.00
Dec 9 2021 01:44pm
Ha esetleg valaki nem látta volna.

-joey-
Group: Member
Posts: 20,947
Joined: Jun 21 2005
Gold: 13,115.56
Dec 9 2021 02:38pm
Quote (ecnebketto @ Dec 9 2021 08:44pm)
Ha esetleg valaki nem látta volna.

https://www.youtube.com/watch?v=uIcrTEGQc9g


A kormánypropaganda annyira kibaszottul undorító, hogy az már valahol gyönyörű. :D

This post was edited by -joey- on Dec 9 2021 02:38pm
-joey-
Group: Member
Posts: 20,947
Joined: Jun 21 2005
Gold: 13,115.56
Dec 11 2021 01:01am


Bohár szánalmas vergődése.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1456
Add Reply New Topic New Poll