d2jsp
d2jsp Forums > Computer Hardware Discussion > Misc Computer Help > Screen Not Filling Monitor Help Please
12Next
Add Reply New Topic New Poll
n9neballking
#1 Jan 24 2020 07:35pm
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
So i just got an Acer SB270 bbix

and if i run it in 1920x1080, the screen doesnt fill the monitor.

I have to run it on 1680x1050 to fill the screen, which defeats the purpose of having this large, 1080p monitor.

Thoughts? Is it just limitations because of my apu? running this build https://pcpartpicker.com/list/2Sp1d

Looks like this, with roughly a 1/4 inch of each gap is bezel. top to bottom is fine, side to side not so much





King Atrhur
#2 Jan 24 2020 07:37pm
Group: Member
Posts: 102,053
Joined: Feb 1 2006
Gold: 174,855.00
ah the thin bezel lie.
Basically, all thin bezels have that black bar, but on the upside their marketing worked and you bought it.
n9neballking
#3 Jan 24 2020 07:38pm
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
Quote (King Atrhur @ Jan 24 2020 08:37pm)
ah the thin bezel lie.
Basically, all thin bezels have that black bar, but on the upside their marketing worked and you bought it.


i know, i have 1/4 inch bezels. let me take picture from different angle
King Atrhur
#4 Jan 24 2020 07:40pm
Group: Member
Posts: 102,053
Joined: Feb 1 2006
Gold: 174,855.00
Quote (n9neballking @ Jan 24 2020 08:38pm)
i know, i have 1/4 inch bezels. let me take picture from different angle


sry I missed a part you stated above, you sure it fills screen at 1680?
n9neballking
#5 Jan 24 2020 07:40pm
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
Quote (King Atrhur @ Jan 24 2020 08:37pm)
ah the thin bezel lie.
Basically, all thin bezels have that black bar, but on the upside their marketing worked and you bought it.


n9neballking
#6 Jan 24 2020 07:41pm
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
Quote (King Atrhur @ Jan 24 2020 08:40pm)
sry I missed a part you stated above, you sure it fills screen at 1680?


100%

King Atrhur
#7 Jan 24 2020 07:46pm
Group: Member
Posts: 102,053
Joined: Feb 1 2006
Gold: 174,855.00
ah ok so that's due to aspect ratio issue, top images just look like the thin bezel scam.

There's a few reasons this can happen, when i dealt with this years ago I fixed it by forcing a custom driver or in the display settings.
Just google it can't think off the top of my head the exact instructions.
n9neballking
#8 Jan 24 2020 07:51pm
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
Quote (King Atrhur @ Jan 24 2020 08:46pm)
ah ok so that's due to aspect ratio issue, top images just look like the thin bezel scam.

There's a few reasons this can happen, when i dealt with this years ago I fixed it by forcing a custom driver or in the display settings.
Just google it can't think off the top of my head the exact instructions.


ya, display settings are zero help. and google is a bunch of stupid "go select full screen from settings" or "change your resolution" lol.

I just have to find the proper way to word the google search to find the answer.

thank you tho for giving me hope lol
King Atrhur
#9 Jan 24 2020 07:52pm
Group: Member
Posts: 102,053
Joined: Feb 1 2006
Gold: 174,855.00
Np anytime B)
n9neballking
#10 Jan 25 2020 11:23am
Group: Member
Posts: 53,879
Joined: May 14 2008
Gold: 0.00
Quote (King Atrhur @ Jan 24 2020 08:52pm)
Np anytime B)


so i think i figured out part of the problem at least

im not sure its identifying it correctly

says its sb270 but then says its crt (not led) and analog

wonder why that is

i mean, i've connected my TV before and it correctly identified it and adjusted accordingly

This post was edited by n9neballking on Jan 25 2020 11:24am
Go Back To Misc Computer Help Topic List
12Next
Add Reply New Topic New Poll