Quote (Bazsa7 @ Jun 2 2013 09:00pm)
Akkor nem lenne jobb az edzőnek feltenni ezeket a kérdéseket? Neki jobban kéne tudnia, mint nekünk elvileg...
Also valakinek volt már bokaficamja? Kb. mennyi idő elteltével tudott visszatérni a normális kerékvágásba? Lábazni mennyi idő után tudott az eredeti súlyokkal?
min 1 hónap
Quote (Klontar @ Jun 2 2013 03:02pm)
iso vélemények, úgyis sok itt a gyúrós guru

1 évig heti 3-szor volt csak alkalmam elmenni edzeni kézilabda/stb mellett: AXBXCX
A: mell/kar/has
B: láb/has
C: hát/váll/has
X: szünetnap
egész jól működött, de nyáron több időm lesz, meg érettségi időszak alatt is több a felesleges energiám most
http://i.imgur.com/Fk3DP5n.png
ez már inkább szabadsúlyosra van igazítva, az elmúlt pár hónapban átszoktam a gépekről arra, hogy egyensúlyoznom is kelljen
hátra ezen kívül vannak még kábeles lehúzások, de talán helyettesíthető mindegyik különböző húzódzkodásokkal
szétbontottam a húzó/toló izmokat, a láb pihenni tud szombatig, ill. hamstring szombatról keddre nagyjából kipiheni magát
péntekre is beteszek egy bicepsz/tricepsz napot, mert úgy vettem észre, hogy a bicepsz nagyon gyorsan gyógyul + tricepsz is készen áll addigra & hétfőre kipiheni magát
deadliftet meg kis súlyokkal kezdeném, feltornázni addig, amíg már csak 3 megy belőle, abból pár sorozat, aztán elindulni lefele megint
nem tudom még pontosan mennyire nyúzza szét a hasat nagy súllyal, az elég strapabíró nálam
cardio általában futás (30-60 perc 10-12 km/h)
na, kérdések
van-e valami gyakorlat amit mindenképp beletennétek még, ill. van-e olyan benne, ami szerintetek felesleges?
vagy változtatnátok-e a felbontáson, ti milyen szisztéma szerint osztjátok be?
igazából nem célom kétajtós szekrénnyé válni, csak annyira tömegeltem eddig is, hogy a kockák megmaradjanak (~75kg 187cm, testzsír olyan 10% lehet, talán kicsit kevesebb, majd le kéne mérni valamivel), de lehet ősztől nekiállok felszedni
Szerintem is sok a heti 6 edzés, bár ezt te érzed, ha nincs izomlázad, ízületeid nem fájnak akkor szerintem jó, nekem a heti 3 jobban bevált, ami viszont szerintem még jó lehet, ha nem határozod meg ilyen specifikusan, hogy milyen gyakorlatokat csinálsz, hanem mondjuk mellre, 3 gyakorlat 3x8-12, és így ha foglalt pont valami ahova mennél vagy ilyesmi akkor is tudsz mást csinálni és amúgy sem árt variálni a gyakorlatokat.
Quote (fahrii @ Jun 2 2013 03:11pm)
rossz az egész
szerintem
1. mellhez tricepszet, illetve háthoz bicepszet rakni a lehető legroszabb párosítás. Mivel segédizmok így habár előre bemelegíted mellezésnél a tricepszed pl, viszont mire odajutnál hogy tricepszezel már nem fogod tudni rendesen megedzeni az izmcsoportot, a hát-bicepszél ugyan ez a probléma
2. egy hét minek 2x megedzeni a bicepsz tricepszet?? ha jól csinálod alapból képtelen lennél rá (nálam pl kell kb 5-6 nap regenerálódás legalább egy edzés után) - ha úgy érzed 2 nap után készen vagy mégegy kar edzésre akkor egyszerűen szarul végzed a gyakorlatokat..
3. nincs pihenőnap, ilyen terv mellett túledzed magadt aztán hetekig baszhatod az egészet
4. deadlift nyugodtan mehet hátnapon, minek különrakni?
5. az asstoground micsoda amúgy? én egy külön lábfeszítő-lábhajlítót tennék be inkább
Elég sokan így edzik, profi testépítők is, attól megtudod edzeni külön, hogy részt vesznek a mell/hát gyakorlatokban is
This post was edited by championmath on Jun 2 2013 01:16pm