d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hölgyeim és Uraim > Politika
Prev123456129Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 280.00
Jan 10 2017 05:01am
Quote (-joey- @ Jan 10 2017 11:54am)
Eddig olvastam.

Sok sikert.

Cpt is dohányzik, te is dohányzol, akkor szerintem ha az egyikőtöknek száraz a bőre a másiknak is.

Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 10 2017 05:09am
Quote (josheide @ 10 Jan 2017 11:41)
Ennyi erővel magyar Mars expedíciót is szeretnék. :D

http://www.imdb.com/title/tt4939064/

érdemes lenne mindenkinek megnéznie...

és ezzel foglalkozni az olimpia helyett

Quote (anyd @ 10 Jan 2017 11:42)
Mennyire fejlesztő vagy :D

Akkor a szeretnél-e olimpia után az az elágazás jön hogy szeretnél-e olyan olimpiát amibe belerokkan az ország

"Szeretnéd, hogy Budapest rendezze a 2024-es Olimpiát?"

ez egy teljesen egyértelmű igen

az ország már most is rokkant /thread
Member
Gold: 2,496.00
Jan 10 2017 05:17am
Quote (josheide @ Jan 10 2017 10:59am)
Március óta tagja vagyok egy ifjúsági mozgalomnak, a Momentumnak, ami tagjaiként könyvelheti el továbbá Jarát, anyd, és cptt is. Perpill én vagyok a nemzetközi kapcsolatok munkacsoport koordinátora.

A nyáron egy nagyon sikeres, 200 fős táborban gyűltünk össze, azóta pedig a tagságunk több, mint megduplázta taglétszámát.

Már egy ideje tervezgetjük, hogy hogyan és milyen üggyel fogunk a nyilvánosság elé állni, és végül úgy döntöttünk, hogy kiállunk a budapesti Olimpia megrendezése ellen.

http://444.hu/2017/01/10/megint-nekifutnak-egy-olimpia-ellenes-budapesti-nepszavazasnak

Az aláírásgyűjtés kb. 2 hét múlva kezdődik, ha Pesten járva láttok minket, írjátok alá plz! (Ne is értünk, az országért.)

Ha kérdésetek van, vagy érdekel a politika, szívesen mesélek (mesélünk) a szervezetről, céljainkról, vagy úgy bármiről.

Üdv,

Tomi

Nagy izgalommal vartam ennek a mondatnak a befelyezeset:

"Már egy ideje tervezgetjük, hogy hogyan és milyen üggyel fogunk a nyilvánosság elé állni, és végül úgy döntöttünk, hogy"

aztan elmosolyodtam

alairast gyujtotok? akkor most ez valami kabare? ugy csinaltok mintha politikaznatok? (szamomra hihetetlen, hogy egy szervezet ami komolyan veszi magat ilyesmivel foglalkozzon)

(amugy nyilvan orulnek az olimpianak, meno lenne meg minden de azt nem szeretnem ha belerokkanna az orszag - ezt a kerdest hozzaerto, fuggetlen embereknek kene eldonteni, nekem semmi kozom hozza)
Member
Gold: 0.00
Jan 10 2017 05:21am
Aláírásgyűjtés = so 1992

/e
ofc, nem akarok olimpiát, de szerinted párezer dk szavazón és hajléktalanon kívül ki a fasznak van kedve/ideje aláirogatni a halálszagú aluljárókban?

This post was edited by Saou on Jan 10 2017 05:21am
Member
Gold: 80.00
Jan 10 2017 05:25am
Quote (Saou @ 10 Jan 2017 13:21)
Aláírásgyűjtés = so 1992

/e
ofc, nem akarok olimpiát, de szerinted párezer dk szavazón és hajléktalanon kívül ki a fasznak van kedve/ideje aláirogatni a halálszagú aluljárókban?

csak a kezdeményezésről szóló újságcikkek kommentjeit olvasgatva elég sokan.
Member
Gold: 5,390.00
Jan 10 2017 05:32am
Quote (TresholdOfUniverse @ Jan 10 2017 12:17pm)

"Már egy ideje tervezgetjük, hogy hogyan és milyen üggyel fogunk a nyilvánosság elé állni, és végül úgy döntöttünk, hogy"

aztan elmosolyodtam

alairast gyujtotok? akkor most ez valami kabare? ugy csinaltok mintha politikaznatok? (szamomra hihetetlen, hogy egy szervezet ami komolyan veszi magat ilyesmivel foglalkozzon)

(amugy nyilvan orulnek az olimpianak, meno lenne meg minden de azt nem szeretnem ha belerokkanna az orszag - ezt a kerdest hozzaerto, fuggetlen embereknek kene eldonteni, nekem semmi kozom hozza)

A helyzet az, hogy nem hozzáértő független szakértők döntik el így sem-úgy sem, hanem vagy a személyes vagyonukat és presztízsüket szem előtt tartó politikusok, vagy a nép, akinek a faszával verik a csalánt, talán utóbbi jobb, mint az előbbi, erre kérünk most segítséget és bizalmat.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 10 2017 05:55am
Quote (Atranaxia @ 10 Jan 2017 11:55)
a megtérülés nem feltétlenül gazdasági szempontból kell, hogy legyen, egy ilyen eseménynél

a lényeg, hogy szerény személyes véleményemmel én támogatom

a mindenkori kormány minden egyes beruházása a korrupciónak és lopásnak kedvez, ez tény, tehát kár is kiemelni, de ez nem feltétlenül következik be

Igazad van, hogy néha olyan befektetésekre is szükség van, amik nem feltétlen gazdasági szempontból térülnek meg.

Ilyen lenne a kórházak felújítása, az oktatási rendszer gatyába rázása, a mélyszegénység felszámolása. Rövid távon egyik se jó üzlet, de mégis, ezektől közép- hosszútávon élhetőbb lenne az ország.

Ahogy már mások is leírták, az Olimpia egy presztizskérdés, amit Magyarország jelenleg nem engedhet meg magának.

Ami a korrupciót illeti, itt érdemes a nagyságrendekről beszélni.

Nem mindegy, hogy egy projektből pármilliót, vagy pár milliárdot lopnak el, ahogy az sem, hogy ez a költségvetésnek hány %-a.

Az Olimpia egy olyan nagyságrendű esemény, amiből többszáz milliárd forint folyhatna könnyedén kormányközeli emberekhez, bármilyen gány, fos, szar munkát is végeznek.

Quote (Atranaxia @ 10 Jan 2017 11:48)
Ne csak azt nézd, hogy "hitel", az csak 1 része az egésznek, vannak jó-értékteremtő hitelek és vannak rossz hitelek is

a hitelprogramot nem ismerem, de feltételezem, hogy nem olyat választanak, ami rossz lenne MO-ra nézve

Ha követted az elmúlt 6 évben a magyar közéletet, láthattad, hogy milyen értékteremtő hitelek és beruházások mentek az országban.

Százmilliókért honlapok, milliárdok a barátoknak soha meg nem térülő beruházásokra, évi 300 milliárd forint profi sportra.

Magyarországban rettentő potenciál lenne, ha nem égetnénk a pénzt folyamatosan.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 10 2017 06:03am
Quote (TresholdOfUniverse @ 10 Jan 2017 12:17)

aztan elmosolyodtam

A politikai szervezeteket fel kell építeni, ügyeket, közös célokat kell találni, amik mentén közösség épül. Ehhez pedig türelem kell.

Hidd el sokat gondolkoztunk rajt, hogy hogyan lehetne a lehető leghatékonyabban színre lépni, de Magyarországon hatalmas apátia van a legtöbb üggyel kapcsolatban.

Nem fogunk tudni hirtelen nulláról választásokat nyerni és megújítani az országot, de valahol el kell indulni.
Member
Gold: 2,496.00
Jan 10 2017 06:04am
Quote (jarabekg @ Jan 10 2017 12:32pm)
A helyzet az, hogy nem hozzáértő független szakértők döntik el így sem-úgy sem, hanem vagy a személyes vagyonukat és presztízsüket szem előtt tartó politikusok, vagy a nép, akinek a faszával verik a csalánt, talán utóbbi jobb, mint az előbbi, erre kérünk most segítséget és bizalmat.

Ez lehet szemetkedesnek fog hangzani, de alegnagyobb joindulattal irom, ha mar ilyesmibe kezdetek:

En nem tudom eldonteni, hogy kepesek vagyunk-e egy olimpiat megszervezni, hogy ez gazdasagilag hogyan hatna az orszagra. Zsigerbol mondhatom azt hogy nem vagyunk ra kepesek *random hoborges*, de igazabol nem tudom. Tehat azt sem tudom, hogy az en faszommal verik e a csalant. Nem tudom hogy a gorog pelda mennyire relevans.

Errol se te, se az indito poszt, se a 44es cikk, se a az ott talalhato linkek nem gyoztek meg - MIKOZBEN AKTIVISTANAK MAR JELENTKEZHETNEK.

Csak szerintem termeszetellenes igy hozzaallni valamihez? Ertsd: mivel ugysem hozzaerto, fuggetlen emberek dontik el, ezert mi majd jol megkerdezunk titeket akik amugy kurwara nem ertetek hozza, hogy ha ti sem akarjatok akkor irjatok mar ala ezt a papirt. Melledobunk nehany sallangot, meg hogy a gorogok bekrepaltak es ennyi.

Aztan ha eleg marha alairja, megtobb marha elmehet szavazni rola! Sokkal okosabbak azok se lesznek. Senki sem foglalkozott az eredeti problemaval csak bohockodunk. Az emberek tobbseget(de lehet senkit sem) nem gyoztek meg arrol, hogy az Olimpia rosszat tenne nekunk. Csak a politikusok nezik a sajat presztizsuket es a penztarcajukat!

A Momentumos sracok meg ezzel igyekeznek reflektorfenybe kerulni, de a kulso megfigyelo szempontjabol ugyanazt az 1.0as szarkavarast toljak mint a kormany.

Quote (josheide @ Jan 10 2017 01:03pm)
A politikai szervezeteket fel kell építeni, ügyeket, közös célokat kell találni, amik mentén közösség épül. Ehhez pedig türelem kell.

Hidd el sokat gondolkoztunk rajt, hogy hogyan lehetne a lehető leghatékonyabban színre lépni, de Magyarországon hatalmas apátia van a legtöbb üggyel kapcsolatban.

Nem fogunk tudni hirtelen nulláról választásokat nyerni és megújítani az országot, de valahol el kell indulni.

jolvan, ti tudjatok. nem tudom mi mindennel foglalkozhat egy ilyen mozgalom, de en azert csak csak valami komolyabbat jatszottam volna meg.

This post was edited by TresholdOfUniverse on Jan 10 2017 06:09am
Member
Gold: 0.00
Jan 10 2017 06:10am
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Jan 2017 12:25)
csak a kezdeményezésről szóló újságcikkek kommentjeit olvasgatva elég sokan.

szerintem ha 500k ember aláírja, akkor se fog történni semmi. de ahogyan látom a dolgokat, a vizes vb fejlesztéseivel is lesz akkora beégés, hogy az olimpia totál esélytelenné váljon itthon (remélem)
Go Back To Magyar Topic List
Prev123456129Next
Add Reply New Topic New Poll