Quote (Genthor @ 14 Jun 2023 21:39)
Ha már ennyire elszabadultak az indulatok, itt van az én szubjektív véleményem is.
A sztorival nekem nincs gondom, szerintem rendben van. A cinematic a szokásos Blizzard minőség, a játék grafikája szerintem okés.
Cold sorcot kezdtem (Frozen Orb, Frost Nova, Blizzard) Hydrával kiegészítve.
Kellemes meglepetés volt Andariel és Duriel. A Duriel elleni harc szinte 1:1-ben hozta a D2-es feelinget. Viszont agyonverném azt, aki kitalálta az Andarieles fightot ezzel a sebző gyűrűvel és a 2 négyzetcentire csökkenő területtel. Mintha elfogyott volna a kreativitás. Lilith sem túl ötletes, nála is sikerült ugyanezt a zsebkendőnyi területen történő marhulást berakni. Inarius-tól többet vártam, kezdett unalmas lenni, amikor 628-adszor kellett megküzdeni vele. Az egyáltalán nem tetszett, hogy a lóra Act4-ig kellett várni, a tököm tele volt már az összevissza futkorászástól. Butcherrel többször is összefutottam. Egyszer sikerült megölni, amikor olyan helyen spawnolt, ahol volt szintkülönbség és fel tudtam mászni egy létrán. Csíter vagyok, fentről öltem meg. A Stronghold tetszik, lehetne több is.
Amire számítok, hogy az első kiegészítőben Mephisto lesz a fő ellenfél, a másodikban (ha valóban lesz és nem jár úgy a game, mint a D3) pedig Diablo.
Lilith után nem mentem továbbb nightmare-re, maradtam összegyűjteni a Lilith oltárokat és a side questeket megcsinálni. Bár a sidequestek nagyjából arról szólnak, hogy keresd meg ezt, öld meg azt, gyűjts össze x darab füttyfürüttyöt, menj ideodaamoda, beszélj Jóskapistával, játssz Mulder ügynököt és nyomozz valamilyen rejtélyben, azért elég tisztességes munkát tettek bele, hogy mindegyiknek külön történetet írtak, ami 213 sidequest esetén nem kis feladat. Sajnos nem tudtam mindet megcsinálni, mindegyik Act-ban maradt pár, amit nem sikerült sehogy megtalálni. Lehet, hogy ezek is olyanok, mint amibe párszor futottam bele véletlenül, hogy egy virágból (lol), vagy egy megölt lényből esett ki véletlenül egy quest item. Erős pozitívum, két olyan sidequest-be futottam bele, ami kapcsolódik a fő sztorihoz, az egyik kifejezetten tetszett. Annyit spoilerezek, hogy Act2-ben és 3-ban találtam rájuk.
Bugok:
Belefutottam egy bugged sidequest-be (Dry Steppes - Fury Against Fate), jó pár megoldást írtak rá a neten, nagy nehezen sikerült megcsinálni végül.
Random előjött, hogy egyik pillanatról a másikra nem lehetett skippelni a párbeszédeket (ez ugye sidequesteknél elég idegesítő, mert sokat pofáznak az npc-k), ilyenkor újra kellett indítani a játékot.
Lehet, hogy ugyanaz a mechanika, de egyszer elfelejtettek működöni a skillek, persze a legrosszabbkor, Lilith fight közben.
Szörnyek random helyen spawnolnak a levegőbe, bele a textúrába, vagy egyéb elérhetetlen helyre.
Nem tudom, bug-e, de párszor a goblin sebezhetetlen volt (szürke lifebar) és egyből el is teleportált.
Negatívumok:
Mi az isten ez a skill tree?
A paragon board is sírba tesz, nincs szabad kezem, mit választok ki, hanem végig kell kattintgatnom egy előre meghatározott utat. 2% allres node? Why?
A statokat már megint automatikusan osztja el a game.
Nincs normális trade, acc bound itemek.
Smart drop.
Négy fős parti. (Helló konzolosok.)
Kb. nem létező chat, az npc-k dumáján kívül semmit nem látok benne. D3-ban legalább vannak community-k, amikhez lehet csatlakozni, itt semmi.
Nem látom az ilyen mértékű cooldown értelmét a skilleken.
A resisteknek valóba nincs sok értelme. Talán a poison resistet van értelme felhúzni, engem a poison damage bántott leginkább.
Csak a fő városokban van stash. Üdítő kivétel a Tree of Whispers.
A skill rewardos dungeonok mechanikája az első néhány után marhára unalmassá és idegesítővé vált. Főleg, amikor az volt a feladat, hogy mindent meg kell ölni.
A Tree of Whispers feladatai első pár alkalommal érdekesek voltak, amíg megismertem őket, de magamtól, csak úgy nem igazán van kedvem farmolgatni.
Azt még nem döntöttem el, hogy negatívum, vagy pozitívum, hogy a restat kb. fillérekbe kerül.
Az mmo-s, konzolos, irányítós vitába nem tudok beszállni, mert ezek a dolgok kimaradtak az életemből. Az elég erős túlzás, hogy nem nagyon kell célozni a skillek "elsütésekor". Frozen Orbnál pl. eléggé számít, hogy pont a szörnyön robbanjon és ne csak átmenjen rajta.
Na meguntam a wall of text írását, bocs az összevisszaságért, szóismétlésért, helyesírási hibákért, etc. Aki idáig eljutott és elfelejtette volna, leírom még egyszer, a tapasztalataim/véleményem normal difficulty-ra vonatkoznak, nem tudom mi vár később. Lvl56 vagyok, elfogytak az elérhető sidequestek, megvan az összes oltár és area, úgyhogy megyek nightmare-re.
szerintem mikor "elfelejtettek működni a skillek" akkor az történt hogy ráklikkeltél véletlen a chatre és elkezdted az 1234et írogatni
nem azt mondom hogy te hibád mert velem is megtörtént párszor és ez is ilyen konzol/10 probléma, csak legalább tudd h mi a fasz van legközelebb
This post was edited by MarcusD on Jun 14 2023 01:17pm