d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Tarsadalmi Nemek > Mit Gondolsz A Temarol?
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 80.00
Nov 2 2018 04:52am
Quote (anyd @ 2 Nov 2018 07:26)
Szerintem kurvara nem szerencses hogy ugyan azt a szot hasznaljak ( nem/gender ), amirol mindenki tudja hogy normalis esetben ketto van, es a tarsadalmi szerepeket. Igen, fugg a tarsadalmi szereped az elsodleges es masodlagos nemi szerveidtol, de fugg a magassagodtol, a borszinedtol, a kognitiv kepessegeidtol, mindentol. Ezert tartom faszsagnak hogy a kettot osszemossak, raadasul az elharcosai sokszor ostobabbak mint az ellenzoi.

Tldr: a vilag sokkal komplexebb mint hogy egy bittel meghatarozzuk valaki tarsadalmi szerepet, de egy ember nemet az esetek 99%-ban meg tudjuk hatarozni, arra eleg. Nem kellene osszemosni a kettot

valami ilyesmi
a tarsadalmi (kozossegi?) szerepek vannak itt osszemosva a nemekkel, nemekbol van ketto darab (+ az orvosi esetek amikor valami testi rendellenesseg van), tarsadalmi szerepbol viszont tenyleg sokkal tobb es ezek az egyen nemebol indulnak ki praktikus okokbol, de ezek igy 2018-ban nem vmi aktualisak mert nem torzsekben elunk , de ha aktualis lenne, hogy ki omega vagy gamma vagy akarminek nevezzuk se indokolt barmifele megkulonboztetes, vagy szemlehunyas barmilyen deviancia felett ami meg nyugaton megy, azok csak siman mentalis betegsegek, feltunesi viszketegseg eredmenye. Arra jo ez, hogy tarsadalmi ellenteteket lehet csinalni, viktimizalni egy csomo embert es felhuzni ra egy uj osztalyharcot gg

This post was edited by Cpt_Ghost on Nov 2 2018 04:52am
Member
Gold: 5,390.00
Nov 2 2018 06:07am
Bar sokkal inkabb a queer elmeletet es a binaris distinkcio meghaladasat tekintem iranyadonak, el tudom kepzelni, hogy van annak elmeleti letjogosultsaga, hogy az ember a tarsadalmi nemi szerepet le szeretne irni egy kifejezesben.

e: azt senkitol sem varnam el, hogy ezert novekedjen rajta a kozteherviseles, vagy invaziv modon kelljen kezelnie pl. azzal, hogy raeroszakolnak mindenfele neveloket, hogy hogyan szolithat masokat

This post was edited by jarabekg on Nov 2 2018 06:08am
Member
Gold: 834.97
Nov 2 2018 07:29am
Quote (jarabekg @ Nov 2 2018 01:07pm)
Bar sokkal inkabb a queer elmeletet es a binaris distinkcio meghaladasat tekintem iranyadonak, el tudom kepzelni, hogy van annak elmeleti letjogosultsaga, hogy az ember a tarsadalmi nemi szerepet le szeretne irni egy kifejezesben.

e: azt senkitol sem varnam el, hogy ezert novekedjen rajta a kozteherviseles, vagy invaziv modon kelljen kezelnie pl. azzal, hogy raeroszakolnak mindenfele neveloket, hogy hogyan szolithat masokat

már egy ideje el akartam mondani, de én amúgy otherkin/songokukin vagyok, innentól szólíts goku-nak vagy megsérted a triggermentes élethez való jogom
Member
Gold: 5,390.00
Nov 2 2018 07:49am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 2 2018 02:29pm)
már egy ideje el akartam mondani, de én amúgy otherkin/songokukin vagyok, innentól szólíts goku-nak vagy megsérted a triggermentes élethez való jogom

siged
Member
Gold: 343.00
Nov 2 2018 07:49am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 2 2018 02:29pm)

pattognál a songokukin? x:XD:G:x dGHXDHGX:_DGHxsxh
Member
Gold: 834.97
Nov 2 2018 08:27am
Quote (Senee @ Nov 2 2018 02:49pm)

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Member
Gold: 2,751.03
Nov 2 2018 09:36am
Quote (Senee @ Nov 2 2018 03:49pm)

szena))
Member
Gold: 3.03
Nov 2 2018 10:54am
Quote (anyd @ 2 Nov 2018 06:26)
Szerintem kurvara nem szerencses hogy ugyan azt a szot hasznaljak ( nem/gender ), amirol mindenki tudja hogy normalis esetben ketto van, es a tarsadalmi szerepeket. Igen, fugg a tarsadalmi szereped az elsodleges es masodlagos nemi szerveidtol, de fugg a magassagodtol, a borszinedtol, a kognitiv kepessegeidtol, mindentol. Ezert tartom faszsagnak hogy a kettot osszemossak, raadasul az elharcosai sokszor ostobabbak mint az ellenzoi.

Tldr: a vilag sokkal komplexebb mint hogy egy bittel meghatarozzuk valaki tarsadalmi szerepet, de egy ember nemet az esetek 99%-ban meg tudjuk hatarozni, arra eleg. Nem kellene osszemosni a kettot

ez.
Member
Gold: 0.00
Nov 6 2018 01:15pm
Egyetemen azt tanultuk hogy biological sex = male/female, gender =masculine/feminine. Ezzel egyet is értek, mindenkiben megvan a maszkulinitás és femininitás, de egyik domináns mindenkiben. Nyugaton kitaláltak jópár nem létező nemet legfőképp szélső libsi social justice warriorok, aminek az ég világon smemi köze a valósághoz és véleményem szerint sok veszélyt rejt. Azzal is egyet értek, hogy Magyarországon betiltotta a kormány a gender studiest, mert létező veszélyeket rejt. Egy csoport identitást kreálnak ezek az emberek, amiket törvényekkel akarnak szabályozni és azok mögé bújni, például te nem hívhatsz engem xy-nak mert én ennek a csoportnak a része vagyok és perelek személyes sértegetésért. Az orvosok honnan fogják tudni, hogy pöpit vagy nunit keressenek ha az illető nem néz ki egyiknek sem és nem is vallja magát semminek? Aztán meg az orvost beperelik, mert az újszülött babára azt mondta, hogy kisfiú. És folytathatnám oldalakon keresztül a nyáladzást miért nem értek még egyet ezzel az egész jelenséggel. Ha valaki nyomós okok miatt nem ért egyet velem, annak viszont nagyon kíváncsi lennék az álláspontjára.
Member
Gold: 5,302.77
Nov 6 2018 01:21pm
Ezt hova kell sorolni?

Go Back To Magyar Topic List
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll