d2jsp
Gaming and Trading Community
Gaming and Trading Community
d2jsp Forums > Polska > Iso Help Hakierzy Polskiej Sekcji
Add Reply New Topic New Poll
Page 3 of 3 123
Menthololowy
#21 Mar 20 2017 04:22pm
Group: Member
Posts: 820
Joined: Oct 8 2015
Gold: 50.04
Opanowałem wszystko działa tak jak chciałem tylko jeszcze jest jeden problem. Nie potrafię wejść w ustawienia routera, ani na jednym routerze ani na drugim routerze admin/admin nie działa, wtf? xd
JohnyCage
#22 Mar 20 2017 05:37pm
Group: Member
Posts: 32,768
Joined: Jan 14 2009
Gold: 0.22
M8, obawiam się, że to wina kabla :(
AsaroV
#23 Mar 20 2017 07:05pm
Group: Member
Posts: 11,829
Joined: May 3 2009
Gold: 425.50
Quote (Menthololowy @ Mar 21 2017 12:22am)
Opanowałem wszystko działa tak jak chciałem tylko jeszcze jest jeden problem. Nie potrafię wejść w ustawienia routera, ani na jednym routerze ani na drugim routerze admin/admin nie działa, wtf? xd


masz na spodzie rutera naklejke z loginem/haslem
albo gdzies w pudelku/na pudelku

w tym glownym mogl dostawca zmienic zeby czegos nie spierdolic
hef
#24 Mar 20 2017 11:48pm
Group: Member
Posts: 17,387
Joined: Jun 28 2006
Gold: 16.66
Nie uda się imo
Menthololowy
#25 Mar 21 2017 12:06am
Group: Member
Posts: 820
Joined: Oct 8 2015
Gold: 50.04
Quote (AsaroV @ 21 Mar 2017 03:05)
masz na spodzie rutera naklejke z loginem/haslem
albo gdzies w pudelku/na pudelku

w tym glownym mogl dostawca zmienic zeby czegos nie spierdolic


No właśnie nie da się wejść w ustawienia ani w pierwszym routerze ani w drugim :p muszę dzisiaj zadzwonić do dostawcy i zapytać o usera i pw.
Elfisher
#26 Mar 21 2017 02:17am
Group: Member
Posts: 32,251
Joined: Aug 7 2009
Gold: 278.33
Quote (Menthololowy @ 21 Mar 2017 07:06)
No właśnie nie da się wejść w ustawienia ani w pierwszym routerze ani w drugim :p muszę dzisiaj zadzwonić do dostawcy i zapytać o usera i pw.


login i haslo masz na naklejce, a jak nie wchodzi to znaczy ze zmieniles. mozesz zresetowac router, zawsze pod spodem jest maly otworek, wkladasz tam wykalaczke i przytrzymujesz pare sekund. diody zaswieca, albo cos sie stanie i router jest przywrocony do ustawien fabrycznych. wtedy musi wchodzic login i haslo z naklejki. tylko pamietaj, ze pierwsza konfiguracja tylko po kablu, i nierzadko jedynie z portu oznaczonego numerem 1. dostawca internetu nie ma nic do routera tp-linka, chyba ze dal ci go w zestawie.
Menthololowy
#27 Mar 21 2017 04:01am
Group: Member
Posts: 820
Joined: Oct 8 2015
Gold: 50.04
Quote (Elfisher @ 21 Mar 2017 10:17)
login i haslo masz na naklejce, a jak nie wchodzi to znaczy ze zmieniles. mozesz zresetowac router, zawsze pod spodem jest maly otworek, wkladasz tam wykalaczke i przytrzymujesz pare sekund. diody zaswieca, albo cos sie stanie i router jest przywrocony do ustawien fabrycznych. wtedy musi wchodzic login i haslo z naklejki. tylko pamietaj, ze pierwsza konfiguracja tylko po kablu, i nierzadko jedynie z portu oznaczonego numerem 1. dostawca internetu nie ma nic do routera tp-linka, chyba ze dal ci go w zestawie.


Kurwa juz wczoraj resetowslem i nic. Z tym, że nie podpinałem go kablem. Tylko pytanie czy ten drugi router muszę podpiąć pod kompa bezpośrednio? Bo jeśli tak to ta opcja odpada bo nie mam możliwości podpięcia go bezpośrednio do neta, tylko i wyłącznie przez pierwszy router. No chyba, że zostawię go tak jak jest podpięty teraz (kablem rj-45 z pierwszego modemu z jednego z portów do drugiego modemu do jednego z portów) i dodam po prostu kabel z drugiego routera z jednego z pozostałych portów i podepnę do kompa ale nie mam pojęcia czy to coś da :P

This post was edited by Menthololowy on Mar 21 2017 04:05am
Go Back To Polska Topic List
Page 3 of 3 123