d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > General Chat > User Blogs > Java Lol Stat Checker > Progress
12Next
Add Reply New Topic
Member
Gold: 0.00
Jun 1 2013 04:38pm
Na szóval : programozok egy kicsit Java-ban, akármennyire is utálom. A terv a következő : összerakni egy programot ami olyasmi lesz mint a lolking+lolnexus (eleinte még ténylegesen ezeket az oldalakat fogja használni infó szerzésre), aztán megoldani, hogy ne így szerezze meg a dolgokat, hanem esetlegesen RIOT bácsitól kérdezze le. Ráhúzni valami grafikát, esetlegesen portolni androidra, akármire. Itt fogom dokumentálni az eseményeket, mikor hol tartok. Kezdjük is el.

v0.01 : Elkezdtem a GUI-t csinálni.
Egyelőre a legnagyobb bajom, hogy nem tudom pontosan mekkora ablakméretet akarok, miket írassak ki majd, etc, úgyhogy az lesz, hogy most még csak ezeket a dolgokat fogom megírni, aztán majd bővítjük a progit.

Member
Jun 2 2013 02:21am
v0.02 :
Látszólag kb ugyan ott tartok, de a window builderben látszik nagyjából, hogy haladtam : megcsináltam panelekből a táblázatot + mindegyikbe raktam egy üres labelt, amiken majd az adatokat fogjuk megjeleníteni. Felmerült az az ötlet is, hogy herok neve helyett az ikonjukat jelenítsem majd meg, vagy inkább mindkettőt, de aztán abba maradtam, hogy először inkább befejezem simán csak így labelekkel.
Egyelőre tehát csak annyi a haladás, hogy az eddig meglévő GUI-t kicsit átcsoportosítottam, átnevezgettem a dolgokat, hogy később ne legyen akkora szívás vele + befejeztem.

Member
Jun 2 2013 03:00am
v0.03 :
Elkezdtem írni magát a programot, hogy csináljon is valamit. Ott tartunk, hogy ha beírjuk az accunkat, amiben ha van space akkor böngésző kompatibiléssé konvertáljuk, ha nincs akkor simán lementjük. Elvileg az ékezetekkel nincsen baja, mert az accountok is tartalmazhatnak ékezeteket és "Ádám" != "Adam", úgyhogy az ékezetek maradnak.

Kövi lépés az lesz, hogy megnézzük a beírt accot, hogy gameben van e és ha nincs, akkor azt kiírjuk.

E : Ha több space van, azokat is eltüntetjük

This post was edited by xGurke on Jun 2 2013 03:03am
Member
Jun 2 2013 03:25am
v0.04 :
Istenkirályság van, ez hamarabb kész lett, mint gondoltam. Mondjuk egyelőre substringgel, úgyhogy lehet át lesz írva majd regexre, de ez most nem lényeg. Kövi lépés, hogy ezt a GUI-ra írja ki, aztán elkezdhetjük a másik felét a mókának, hogy mi van akkor, ha valaki gameben van.

Note : Most még csak EUW-en működik, mert magamnak írom, de majd meg lehetne csinálni a többi szerverre is.

This post was edited by xGurke on Jun 2 2013 03:26am
Member
Jun 2 2013 04:02am
v0.05 :
Egy picit kijavítottam az előző dolgot, most már regexszel szedi ki a kódból, hogy gamebe vagy e vagy nem :)

Nincs gameben :

Gameben van : (és gyönyörűen működik spaces accokra is)

Most elmegyek ebédelni, tanulni kicsit, aztán majd este megint nekiesek. Kövi lépés, hogy kiírogassa azoknak az adatait, akikkel játszol.
Member
Jun 2 2013 12:51pm
v0.1 :

Délután lehalt a lolnexus, úgyhogy kicsit utánanéztem, hogyan lehetne megoldani majd az oldal használata nélküli információszerzést ... Pozitívum, hogy egy részét sikerült megoldani, de cserébe rohadt nehéz és egyedül nem fog menni. Majd meglátjuk.
Amit most sikerült megcsinálni, hogy regexel kiszűrjük a számunkra fontos dolgokat. A konzolon látható a player ID, neve, milyen heroval játszik, etc. Most az jön, hogy ezeket eltárolom, aztán kiíratom.

Member
Jun 2 2013 02:26pm
v0.2 :

Fúúú, hát ez szenvedés volt ( és még lesz is), de kész van az, hogy elmentem az adatokat, aztán a GUI-n kiíratom őket. Most ezt fogom befejezni.

Member
Jun 2 2013 03:04pm
v1.0 :

Hahahahaha.

Úgy látszik túl sokat/gyorsan csatlakoztam az oldalra, ezért kaptam egy bant, de újracsatlakozás után megint engedi használni az oldalt, úgyhogy nem para ^^.
Lehet majd valahogy IP-t kell resetelni (?) progin belül néhány használatonként, vagy kipróbálom, hogy más nevekkel joinolok, hátha az is megold valamit .. Igazából ötletem sincs miért csinálta, mert elvileg ugyan úgy "emberként" veszi észre az oldal a programot, úgyhogy nem tudom mi lehetett a bajuk, de majd írok nekik emailt ezzel kapcsolatban.

Elértük az 1.0-t, ami mondjuk kicsit túlzás, de mindegy, most már ez lesz az 1.0, úgyhogy összegzem mit tudunk eddig :

Beírod az accodat, ha nem vagy játékban, akkor csak kiírja, hogy nem talált semmit, space-t kezeli a felhasználónévben, speciális karakterek meg ugyanúgy élnek itt is, mint a játékban, úgyhogy azokat nem kellett kezelni.

Ha pedig játékba vagy, akkor kidobja a két team adatait.

Ezek után majd jön az, hogy több adatot szedünk majd össze, javítunk a kinézetén, meg azon gondolkodtam még, hogy counterpickeket, meg hasonló egyéb dolgokat is belerakok majd külön kis alprogramként.
Member
Jun 2 2013 03:40pm
Member
Jun 3 2013 07:47am
v1.05 :

League Of Draven

Elkezdtem írni, hogy hero nevek helyett inkább az ikonjukat rakjuk ki, ezzel is kicsit javítva a kinézetén és helyet spórolva a neveknek + divisionoknek (remélem így már kifér a challenger is)
Most az jön, hogy tényleg azokat a herokat mutassa, amelyikkel játszanak.
Go Back To User Blogs Topic List
12Next
Add Reply New Topic