d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Magyar Vindicator Templar Guide
1239Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Jul 19 2010 10:06am
1. Bevezetés
2. Skillezés
3. Statolás
4. Cuccok
5. Setupok
6. Cuccok - discuss
7. 1v1 startégiák

1. Bevezetés:

a.) a Vindicator Templarról úgy általában:
A Vindicator Templar (későbbiekben v/t) egy Player vs Player (későbbiekben PvP, vagy duel) paladin, mely fő skilljeként a smiteot és a Fist of Heavens (későbbiekben FoH) -t használja. Sokan ezt a karaktert tartják a Good Manerred Dueling (későbbiekben gm dueling, azaz jómodorú párbajozás) királyának. Persze ebben van kivetni való, de tény, hogy sokszínűsége, és nem túlzottan nehéz kezelhetősége miatt, a duelek nagy részét megnyeri. Könnyen magas HPra, jó sebzésre tehet szert, és mind távol és közelharcban jól használható.

b.) erről a buildről úgy általában:
Mostanába hosszútávú projectnek tűztem ki, hogy csinálok egyet, (illetve már volt 1 kísérletem rá 1.12 be, de az invijét nem tudtam befejezni) így elég sokmindennek utánajártam, átgondoltam, átszámoltam, gondoltam megosztom veletek. Eme build egy amolyan gm build, nem épít absorb vagy túl nagy maxressel rendelkező cuccokra, ráadásul nem kell túl sokat varjálni az equipmenten 1-1 duel között, ha megváltozik az ellenfél. Nem tartalmaz bugged, csak nonladderben vagy bizonyos realmeken létező cuccokat, így akármelyik ladderbe is felépíthető. Hátrány viszont, hogy a kölcségvetéséből nem lehet sokat lefaragni, hiszen a cuccok eléggé adottak, és a statjaikért megéri fizetni.

c.) Paladin Breakpoints, egyéb infók:
Faster Hit Recovery: 7/15/27/48/86
Faster Cast Rate: 9/18/30/48/75/125
Smite Increases Attack Speed Pb vel: 0 (7 fpa)/10 (6 fpa)
Smite Increases Attack Speed Ba val: 0 (8 fpa)/15 (7 fpa)/50 (6 fpa)
1 pont vitality = 3 lifefal

2. Skillezés:

20 Fanaticism
20 Holy shield
20 Fist of Heavens
20 Holy Shock

1 Holy bolt
1 Blessed Hammer
1 Sacrefice
1 Zeal
1 Vengeance
1 Conversion
1 Charge
1 Might
1 Blessed Aim
1 Concentration
1 Holy Fire
1 Holy Freeze

1 Salvation - opcionális (lehet rá rakni, de nem fontos, majd lesz egy kira a stashban, a megfelelő esetekre)

Maradék: Smite (kb 10-15 azért nem rossz, max a 17 Salvationnal, 18 nélküle)

3. Statolás

Str: nem fog kelleni
Dex: Maxblockunk legyen Herald of Zakarummal
Vita: Minden
Ene: nem fog kelleni

4. Cuccok:

Jelmagyarázat:
Addok:
Amiért muszáj fizetni
Amiért megéri fizetni
Amiért nem fontos fizetni, de nem rossz
Amiért kár fizetni

"..." - Amivel muszáj sockolni az adott itemet.

"Uppd" - Upraged to elite

Helmek:

Shako
141 def, "Jah"

Crown of Ages
11 damred, 25-30 @, "BerBer"
12-15 damred,

Kira's Guardian
70 @, +def,"7 fhr/9str/9dext/21 lightres" vagy "7 fhr/30 lightres" vagy "7 fhr/15 @" mind1, csak legyen rajta res meg fhr.

Armor:

Enigma mp
15 ed, +750-775 def

Amulet:

Mara
30 @

Rings:

Ravenfrost
20 dext, 245-250 AR

Boul-Khatos
3-5 lifeleech

Abs ringek: Dwarf/Whisp/Carrion/Ravenfrost - opcionális, később a discussban ejtek róluk néhány szót.

Weapons:

Grief Pb
ias, 390-400 dmg

Call to Arms in Scepter
3 to Fist of Heavens, 3 to Conviction, 6 battle orders,6 battle cry, 4 battle command

Shieldek:

Herald of Zakarum
190 -200 ed, "Uppd" "Um"

Herald of Zakarum
"5-5 light die"

Spirit in Sacred Targe
45 @, 35 fcr, 15 ed,mana, magic abs.

Beltek:

Verdungo
38-40 vitality, 15 damred, 13 liferep, ed

Thundergod's Vigor
200 ed

Gloves:

Bloodfist
20 ed, "Uppd"

Boots:

Waterwalk:
65 life, 210 ed

Inventory:

Paladin Torch 20/20
Annihilus 16-20/20
Paladin Combat skillers: 8*lifer (40-45 kell, hogy elég erősek legyünk) 1* 12 fhr
2* 20life/5@ small charm
8* 20 life (elég a plain, mana felesleges, ha agyfaszt akarunk verni akkor vegyünk 3/20/20 akat, de inkább költsük namechangre az fgt)
1*5 fhr/5@

5. Setupok

a különböző setupoknál csak a main setuphoz képesti változást írom majd le

a.) Main setup:
Shako
Mara
Enigma
Verdungo
Ravenfrost
Bk
Bloodfist
Waterwalk

Weapon slot 1:
grief pb/ HoZ
Weapon slot 2:
FoH CtA/ Spirit st

inventory:
torch
anni
2*20/5 sc
8*20 life sc
8*Pc sk life
1*Pc sk fhr

b.) Damred Setup
Shako --> CoA "BerBer"
Weapon slot 2:
Spirit St --> HoZ "5-5 light die"
1*20 life sc --> 5fhr/5@ sc

c.) Stracked Resi setup/Max light Resi setup
Shako --> Kira
Verdungo --> Thundergod
(thundergodot csak bmek ellen, vagy pub gamebe assa/nova sorc/foher ellen ajánlom, egy kicsit pöcsfejség, általában elég a kira stracked resinek.)

6.Cuccok discuss:

Ami kérdéses lehet, azt igyekszem előre tisztázni, ezért csináltam ezt az alpontot. Ha egyéb kérdésed lenne nyugodtan tedd fel, bár szerintem a maradék elég

Miért ilyenek az ajánlott CoA statjai?

11 damred kell ahhoz hogy elérjük a capet: dungo 15+eni 8+"BerBer" 16=39. Ezért nem kell több damred a koára
25-30 res pedig v/t vs v/t be kell stracked resistnek.

Miért grief Pb és nem grief Ba?

Nos 2 okból:
Az egyik a item base ias, ami befolyásolja a támadásunk sebességét. Pb-nél ez [-30], míg Ba-nál [0]. Így pbnél, hogy elérjük a maximális sebességet elég +10 ias, ami megvan Bloodfistből, és így nem kell foglalkozni a Grief sebességével, míg ba-nál kell rajta a 40, ami sok fgbe kerülhet, mivel a +dmgre mindenképpen szükség van, hisz ez adja a smite sebzésének nagy részét.
A másik ok a fegyver "range" -je, ami a pb nek 2 és a banak pedig 3. Ez smiteolásnál jól jöhet, de chargenál hátrány. Inkább tele smitereknél szavaznék a Berserker Axe-ra.

Miért Bloodfist és nem ias glove?

10 ias elég, bár az ias gloveon lehet 15 str és 15 dex: str nem kell, így is minden cuccunkat hordani tudjuk, 15 dexszel pedig 15 vita pontot válthatunk ki a maxblock elérésénél, ami 45 life, a bloodfisten van 40, tehát 5 lifeot nyernénk, 30 fhr ellenében. Szerintem nem éri meg.

Miért Zaka és nem Exile?

Szerény véleményem szerint, akárki akármit mond, a life tap bm, akárhol és akármikor legyünk. Ráadásul fontos addok hiányoznak az exileről, vita, str, Paladin Skill, resi, és ráadásul szarul is blokkol.
Egyetlen esetben tudom elképzelni: eledru ellen, de akkor ne feltkezzünk meg az elveszett 20 strről ami a CoA-hoz kell.

FoH CTA, Spirit st, mi a szar ez a setup?

Ezen a Switchen elég sokat gondolkodtam. A FoH CTA hoz azért ragaszkodom, mert ha inviből boozunk, akkor elbuktunk 3 Pc skillt és 100-120 lifeot, és macerás reboozni, nem is beszélve a stashból boozásról, ami egy hosszabb duelnél eléggé elvetélt ötlet... Spiritet írtam main Setupba, ami 35 fcr, igazából 30 elég, ha találunk ilyet (ez főleg nlbe macerás, hamarabb találunk egy perfectet imo). A foh csak egy caster skill, nem árt neki az fcr, a Spirit pedig ad 22 vitalityt, amit jól helyettesíti a Zakájét Swithcen, és a boonkat is erősíti. Damred Setupban szükség van a Zakára switchben, hogy switchelve is elbírjuk a koát. Main Setupban helyettesíthetjük a spiritet Jewelers Sacred Tarde of Deflectinggel, melyet sockolunk 20-20 light diejal, bár az elég dráha és felesleges így is lesz 4k + foh dmgünk, ami v/t re több mint elég...

:o 16/20as anni?

Damred Setupban ekkora annival már tudjuk hordani az évek koronáját (ehhjjj de sok gond van vele) lvl 88 ason (igazából ezt változtathatjuk karakterünk szintjétől függően, az eni miatt ofc, minél magasabb szintűek vagyunk annál kevesebb +str kell az anniról.). Alsó határként azért a 16-ot adtam meg, mert minden +all stat pont duplán számít, vitality ugyebár, és mb-dexből kispórolt pontocskák. (igazából kb 2,5 félszeresen hála a boonak)

Akkor most a Ringekkel hogy is van?

A Raven 20/250 et fix ringnek ajánlom: cannot be frozen (duelba fontos!) 20 fix dex pont, 250 AR pedig a csargeoláshoz kell. A másik ring varjálható: Bk vagy abs ringek. (SoJ imo erre a karira szar, itt life>>>>mana) Én nem használtam abs ringet, a mostani kariaimon sem használok. Szerintem lámaság.

7. 1v1 Stratégiák:

Jelmagyarázat:
Tankolás: Bal kéz Smite, Jobb kéz Fanaticism és vered mint a hülye, valahogy így: :uglyhammer:
Chargeolás: Ráchargeolsz az ellenfeledre, addíg, amíg hátralökődik, így tudsz lendületet veni egy kövi chargeoláshoz. Ha a charge blocked lesz, vagy kitérnek előle (ama dodge, assa clawblok) akkor, hagyjuk abba és használjuk a Tankolást (tldr addíg ütöd chargeal amíg birod)

Megjyegyzés mely minden karakterhez jól jöhet: ha az ellenfélnek kevés élete van, adjuk fel a belharcot, és fejezzük be a duelt 1-2 FoHhal.

Amazon:
Bower ellen: Rakjuk fel Damred Eq-t. Nyomjunk rá egy FoH-t, vagy megsebezzük, vagy elkezd denszelni, ami mégjobb, rögtön Chargeoljunk és Tankoljunk...
Javazon ellen: Esetleg föltehetjük a thunderodot, és ekkor használhatjuk magunkat pure simertként, (Chargeolás és Tankolás)

Necromancer:
Boner: Okosan kerüljük ki speareket, a spiriteket desynceljük, és elfutunk előlük chargedzsal. Próbáljuk meg leszedni róla a clay golemet FoHhal. (ugyanis ez lassít bennünket). Majd kapjuk el a tökét Chergeolásal és Tankolással. (érdemes őket hátulról megközelíteni: erről nem tudnak speart lőni)
Novamancer: Stracked resi setuppal nem okozhatnak problémát, Chargeolás, Tankolás.

Barbarian:
BvB: !Damred Eq! FoHold, majd telézz, mint egy igazi caster, sosem fog utolérni, és mivel lowak a resijeji meg fog halni. Ilyen karival nem nagyon fogsz találkozni (ők csak barbok ellen dueleznek :( )
BvC: (Demídzs regyúsz ekvipment) FoHhal gyengítds le őket, majd Tank. Arra figyelj hogy soha ne akkor üsd őket amikor WW-znek, ilyenkor tanácsosabb eltelézni előlük.

Sorcress:
E/S-t használó sorc ellen: Dodgeold amit lő, majd Charge és Tank.
Mb-t használó sorc ellen: Dodge és FoH, majd rátelézel és leTankolod. Ha magas a Faster Block Rateje, ami előfordulhat, én csak FoH-t használnék!

Paladin:
Hammer: Walkolj, amíg távol van +FoHold, ha desync hammereket csinál óvatosan telézz el előle, és várd amíg jön újra (közbe FoHFoHFoHFoHFoH). Ha rádtelézik lépj kettőt előre és Tank.
Pure Smite: Damred Eq ofc. Szedd le a fele életüket FoHhal, majd szedd szét őket.
Liberator: Ő megbasz, de kevés van belőle (őszinte legyek én is csak legendákból hallottam róluk) még 1-gyel sem találkoztam, szal nem tom mit lehet ellenük tenni. (Liberator: Hammer/Charge --> fingom nincs mitevő legyél, ide várom a TE ötleted)
Pure FoH: Stracked Resi setup/Max light Resi setup. :bonk:

Assasin:
Defensive Style Trapper: Ő az aki csücsül a trappjain, és elkap majd némlokkol és megöl. A képernyő legtávolabbi pontjáról FoHold, majd ha már kevés élete maradt, Charge és Tank. Ha namelockolt és folyamatosan kapod az ívet a trappokkal és a mindblasttal Először Chargeolj el, hirtelen swicthelj, majd chargeolj tovább.
Offensive Style Trapper: Könnyű préda, amikor rádtelézik Tankold le.
Pure WW assa: Dettó mint BvC
Hybsin: Ez keménydió: Ő az egyetlen aki olyan jó ellened, hogy a damred eq mellé tanácsos berakni a BK5 helyére egy Whispet. Figyelj a Trappokra és a Namle lockra, ha éppen nem wwzik akkor próbálj rátelézni és Tankolni.

Druida:
Shaper Fury/Fire Claw: (dreq) Szedd le az állatkáit, ha újraidézi őket akkor támadj, ha nem akkor FoHold őt, majd mikor már elvesztette életének nagy részét C és T
Shaper Rabies: 3x kell megüssön ahhoz hogy meghalj: 2 ütésből 1 életed marad. Próbálj távol maradni tőle, és a FoH-t használni, de ha még csak 1-2 ütött meg, akkor ne aggódj, mehet a Tankolás.
Eledru: (Damage reducing On) rendesen chargeolj el előle majd rá, és a druidot smitold, lehetoleg valami fába/falba ha rossz helyre telézett, amikor menekulni probal akkor foh hogy stunoljad es utana ratele Tank

Várom a meglátásokat: jarabekg.

This post was edited by jarabekg on Jul 19 2010 10:34am
Member
Gold: 710.00
Jul 19 2010 10:06am
gz guild
muszáj*

This post was edited by sylke on Jul 19 2010 10:07am
Member
Gold: 25.04
Jul 19 2010 10:07am
kár hogy nem értek hozzá
de bizti sok meló van benne
gz
Member
Gold: 0.00
Jul 19 2010 10:09am
uhh
én se értek hozzá
de biztosan nagyon jó
szóval gz!
Member
Gold: 280.00
Jul 19 2010 10:11am
>>évek koronája
Member
Gold: 0.08
Jul 19 2010 10:16am
Gold: 1,195.00

es nem nyitsz neki legalabb boldot... bazzeg
Member
Gold: 5,390.00
Jul 19 2010 10:17am
Quote (Handryx @ Jul 19 2010 05:16pm)
Gold: 1,195.00

es nem nyitsz neki legalabb boldot... bazzeg

Ich bin Jude
Member
Gold: 4,154.60
Palának van dodge képessége, meg mi az a tankolás minden második kari ellen? Szerintem, te nem sokat játszottál ezzel a kari típussal. Vagy csak nem jó ellenfelek ellen.

This post was edited by Winster on Jul 19 2010 10:17am
Member
Gold: 69.85
csapágy csapágy

Bár azért a stasht feltölteném switchel, azzal többre mész. Pubban ált mind1, oda jó egy 'alap' eq de ha van valami lige ott azért mehetnek a stacked resik, meg hasonlók. Amit lehet, dunno. Liga függő.
Banned
Gold: 0.95
Warn: 60%
Jul 19 2010 10:18am
jo a guild
Go Back To Magyar Topic List
1239Next
Add Reply New Topic New Poll