d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Tara Romaneasca > E A Noastra!
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 20,791.15
Jan 18 2013 06:17am
Quote (1Decembrie @ 18 Jan 2013 12:56)
stii cum e, sunt momente in care iti vine sa iti bagi picioarele si ti-e rusine ca esti roman, insa eu unul cand ma gandesc cati romani si'au dat viata doar ca sa avem un pamant al nostru si mai ales cand aud imnul national, ma cuprinde o stare euforica de mandrie, mandrie de a fi roman
daca si oamenii ar fi mai buni, atunci cu siguranta am fi o tara minunata :)

ps - mai buni insemnand de fapt fara tiganii care ponegresc numele acestei tari prin faptele lor reprobabile...

Acei tiganii despre care vorbesti fac parte din "Tara Romaneasca" de peste 1 milenium...plus , majoritatea actelor 'reprobabile' au fost facute de romani.

This post was edited by napsterz0r on Jan 18 2013 06:18am
Member
Gold: 6.85
Jan 18 2013 06:28am
la inceput erau argatii boierilor, ajutand la treburile gospodaresti, si fiind declarati liberi acum aprox 200 de ani, daca nu ma insel
la origine sunt indieni, complet diferiti de rasa eranica din care se trag tracii si respectiv geto-dacii, dar asta este o alta discutie
prefer sa nu continui discutia pe aceasta tema rasiala deoarece, din prea mult nationalism, voi aduce jigniri celor mentionati mai sus
Retired Moderator
Gold: 2,762.00
Trader: Trusted
Jan 18 2013 04:25pm
daca nu era un topic cu titlul si intentie acceptabila, era inchis de ceva vreme, datorita probabilitatii ridicate de a cauza alergii la bullshit
Member
Jan 18 2013 04:32pm
Quote (Arx_X @ 19 Jan 2013 00:25)
daca nu era un topic cu titlul si intentie acceptabila, era inchis de ceva vreme, datorita probabilitatii ridicate de a cauza alergii la bullshit

ma bucur ca nu s'a incadrat in categoria mai sus mentionata si sper sa ramana un topic deschis pt discutii si pareri despre cum am putea sa schimbam/facem ceva pt a ajuta Romania sa revina pe fagasul cel bun si sa se opreasca din aceasta cadere libera in neant
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Jan 18 2013 04:34pm
Quote (Exstazy @ 18 Jan 2013 14:09)
bv ma, da stiu ca ai coaie...  :)
vouch this!  :thumbsup:

Member
Jan 19 2013 03:35pm
“Cu ajutorul lui Dumnezeu si al iubitului meu popor, am facut Romania Mare. (…) Punand pe capul meu, intr-aceasta straveche cetate a Daciei romane, coroana de otel de la Plevna, pe care noi si glorioasele lupte au facut-o pe veci coroana Romaniei Mari, ma inclin cu evlavie memoriei celor care, in toate vremurile si de pretutindeni, prin credinta lor, prin munca si prin jertfa lor, au asigurat unitatea nationala, si salut cu dragoste pe cei care au proclamat-o printr-un glas si printr-o simtire de la Tisa pana la Nistru si pana la Mare”.

Fragmente din Proclamatia Regelui Ferdinand I al Romaniei, octombrie 1922

mi'as dori enorm sa redobandim aceasi mandrie de a ne afirma ca romani :)
daca un strain a putut face bine pt tara noastra, noi de ce nu am fi in stare de acest lucru?

This post was edited by 1Decembrie on Jan 19 2013 03:36pm
Member
Jan 20 2013 04:46am
nene, se vede ca n-ai trait in epoca comunismului, sa te saturi de patriotism.

si se vede ca n-ai trait in epoca tranzitiei, sa te saturi de "noi nu ne vindem tara!"

si se vede ca esti un tinerel plin de abureli care se entuziasmeaza usor si nu stie decat sa debiteze vorbe goale

now really.

This post was edited by the_rest on Jan 20 2013 04:46am
Member
Jan 20 2013 05:05am
nu e vorba doar de entuziasm, as dori sa creez o stare de spirit in randul romanilor, sa renasca mandria nationala, sa apreciem valorile sociale si culturale, sa ne cunoastem istoria si trecutul, si sa privim mai increzatori spre viitor
sa nu crezi ca acest lucru este posibil peste noapte, insa in 5-10ani poate vom avea sansa sa ne crestem cu bucurie si mandrie copii in Romania si sa nu mai cautam fericirea in locuri straine :)

Member
Jan 20 2013 06:31am
Quote (1Decembrie @ 20 Jan 2013 14:05)
nu e vorba doar de entuziasm, as dori sa creez o stare de spirit in randul romanilor, sa renasca mandria nationala, sa apreciem valorile sociale si culturale, sa ne cunoastem istoria si trecutul, si sa privim mai increzatori spre viitor
sa nu crezi ca acest lucru este posibil peste noapte, insa in 5-10ani poate vom avea sansa sa ne crestem cu bucurie si mandrie copii in Romania si sa nu mai cautam fericirea in locuri straine :)

da' cand eram eu prunc, era revista "Cutezatorii", si acolo erau povesti ilustrate: povestiri despre Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, etc ... Ce misto erau, ultra kool! Toti prichindeii ne bateam sa citim revista, si dup-aia bataie cine ii Mihai Viteazu cu sabia de lemn.

in ziua de azi, este fu*utu de Spider Man, coptil orfan, si Superman tot orfan, si Iron Man tot orfan, si inca alti orfani.

edit: si Batman, tot orfan. Multi orfani au americanii, si vin in Romania si alte tari si fac scandal ca de ce nu le dam adoptii internationale

This post was edited by the_rest on Jan 20 2013 06:51am
Member
Gold: 1.39
Jan 20 2013 02:34pm
Quote (the_rest @ Jan 20 2013 12:46pm)
nene, se vede ca n-ai trait in epoca comunismului, sa te saturi de patriotism.

si se vede ca n-ai trait in epoca tranzitiei, sa te saturi de "noi nu ne vindem tara!"

si se vede ca esti un tinerel plin de abureli care se entuziasmeaza usor si nu stie decat sa debiteze vorbe goale

now really.

vouch
Go Back To Romanian Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll