Quote (MrDjBthu @ 25 Dec 2012 10:46)
sa-mi zici cum a fost ca poate la anu ajung si eu acolo.
M-am intors aseara la 9, plecat pe 30 decembrie, dus-intors cu avionul, Turkish Airlines isi merita numele de cea mai buna companie din Europa, chiar daca stau prost cu limba engleza, nu se prea intelege se spune pilotul, oricum cine a mai zburat deduce, sunt cam aceleasi anunturi.
Istanbul e un oras frumos, nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult, il recomand oricui vrea sa faca un mic popas in orient, pe cat e de mare si aglomerat pe atat de curat si civilizat, aranjat, iar dupa una-doua zile iti da si o senzatie de siguranta, nu am intalnit decat doi cersetori in cinci zile de sedere, nici vorba de ciorditori din buzunare, genti etc. nici pe strazi nici in mijloacele de transport (de altfel ai acces in ele doar platind calatoria, nu merge altfel, fiind fie paza la metrou, fie se urca doar prin usa din fata in autobuz unde trebuie sa validezi cartela). Plin de masini pe strazi dar parca nu se sta la semafoare atat de mut precum in Bucuresti, cel putin eu nu am prins vreun blocaj.
Preturile la mancare sunt decente, depinde unde doresti sa mananci, in centru mai mari, langa bazar mai mici si scad direct proportional cu distanta, ca de obicei

Apa are acelasi pret peste tot - 0.5 lire pentru jumatate de litru.
Ce recomand de vazut/vizitat, in primul rand:
- Moschea Albastra - Sultanahmet;
- Hagia Sophia;
- Basilica Cistern;
- Palatul Topkapi;
- Palatul Dolmabahce;
- Galata Tower;
- Plimbare cu vaporul prin Bosfor;
Intrarile incep de la 10 lire si urca pana la 25 lire de persoana, o lira e cam 1.9 lei.
Bazarul doar daca sunteti curiosi de negotul din Istanbul, nu prea-i calitate in el decat la dulciuri, aur, suveniruri, probabil covoare/perdele/carpete dar ma indoiesc ca ar vrea cineva sa le ia tocmai de aici.
Nu ratati cafeaua turceasca, ceaiul de mere, pestele in paine cu ceapa si salata (atentie la oase), Iskenderul de miel/pui, baclava, rahat, nuga etc.
Nu m-a interesat viata de noapte, cluburi, discoteci deci nu pot expune pareri.
So, daca aveti ocazia, pasaport, nu va deranjeaza aglomeratia si un buget restrans, nu ratati orasul.
Singurul minus, ar fi "agresivitatea" lor de a te face sa cumperi ceva sau sa intrii la ei in local, dar nu-i bai daca-i refuzi, nu se supara.
PS: turcoaicele sunt sexy