d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev17167177187197201410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
Jun 11 2013 09:33pm
Quote (Romek_PL @ 12 Jun 2013 04:00)
szybcy i wsciekli 6
powiedzialem sobie ze nie pojde na to scierwo do kina ale jako ze zaproszono mnie do obejrzenia za free a nie mialem co robic to poszedlem. powiem szczerze ze gdybym byl sam to wyszedlbym z sali po 15 minutach i poszedlbym do domu obejrzec cos normalnego. to co sie dzialo w poprzedniej czesci to nic w porownaniu to tego gowna. jeden facet rzuca drugim w sali przesluchan o sciany i sufit, rozpierdala nim wszystkie lampy i stolik na metalowym stelazu (oczywko ten ktorego bija nie jest wieszakiem) a po wszyskim facet siedzi sobie pod sciana z lekka zadyszka. na koncu przez dobre 20 minut zapierdalaja po 100km/h (o ile nie wiecej, ile jedzie samolot przed poderwaniem sie w powietrze?) i dopiero przed napisami konczy sie pas startowy. goscie skacza z 20 metrow na rozpedzony samochod, vin diesel lata na autostradzie zeby zlapac swoja panienke w powietrzu i wyladowac plecami w szybie mercedesa, a na koncu jeszcze przejezdza samochodem przez caly samolot i wyjezdza przez kokpit z efektownym rozkurwieniem wszystkiego dookola. no, i nie mozna zapomniec o rozjechanym przez plonacy samolot facecie ktory nagle wychodzi z plomieni bez najmniejszego poparzenia. efekty specjalne nie zrobily na mnie wrazenia, choc nie byly najgorsze. muzyka oczywiscie jakies gimborapy pitbulla i innego gowna, a sama jakosc filmu dosc slaba jak na dzisiejsze czasy. nie zauwazalem tego czesto ale obraz sie rozmywal, moze w kinie mieli jakas biedacka wersje ze slabym fps'em
dla fanow tego gowna mam dobra wiadomosc: bedzie nastepna czesc

Tez ogladalem ten film. Ta scena, gdzie disel leci przez autostrade zeby zlapac rodrigez normalnie wzieta chyba z x-menow albo innych avendzersow. Dawno nie widzialem czegos tak komicznego ale chociaz zdrowo sie usmialem. Ten pas startowy tez byl mega. Najlepsze bylo to, ze jak juz samolot sie zatrzymal to akurat byl jego koniec :D
Member
Gold: 5.01
Jun 12 2013 07:40am
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Jun 13 2013 10:40am

300 kontynuacja :drool:
Member
Gold: 893.10
Jun 13 2013 12:14pm
Quote (Romek_PL @ 12 Jun 2013 05:00)
szybcy i wsciekli 6
powiedzialem sobie ze nie pojde na to scierwo do kina ale jako ze zaproszono mnie do obejrzenia za free a nie mialem co robic to poszedlem. powiem szczerze ze gdybym byl sam to wyszedlbym z sali po 15 minutach i poszedlbym do domu obejrzec cos normalnego. to co sie dzialo w poprzedniej czesci to nic w porownaniu to tego gowna. jeden facet rzuca drugim w sali przesluchan o sciany i sufit, rozpierdala nim wszystkie lampy i stolik na metalowym stelazu (oczywko ten ktorego bija nie jest wieszakiem) a po wszyskim facet siedzi sobie pod sciana z lekka zadyszka. na koncu przez dobre 20 minut zapierdalaja po 100km/h (o ile nie wiecej, ile jedzie samolot przed poderwaniem sie w powietrze?) i dopiero przed napisami konczy sie pas startowy. goscie skacza z 20 metrow na rozpedzony samochod, vin diesel lata na autostradzie zeby zlapac swoja panienke w powietrzu i wyladowac plecami w szybie mercedesa, a na koncu jeszcze przejezdza samochodem przez caly samolot i wyjezdza przez kokpit z efektownym rozkurwieniem wszystkiego dookola. no, i nie mozna zapomniec o rozjechanym przez plonacy samolot facecie ktory nagle wychodzi z plomieni bez najmniejszego poparzenia. efekty specjalne nie zrobily na mnie wrazenia, choc nie byly najgorsze. muzyka oczywiscie jakies gimborapy pitbulla i innego gowna, a sama jakosc filmu dosc slaba jak na dzisiejsze czasy. nie zauwazalem tego czesto ale obraz sie rozmywal, moze w kinie mieli jakas biedacka wersje ze slabym fps'em
dla fanow tego gowna mam dobra wiadomosc: bedzie nastepna czesc

Dokładnie, ja miałem wyjść w 4 minucie jak zaczeli peirdolic o tym ze po narodzinach dziecka nic juz nei bedzie tak samo, brakowalo tylko amerykanskiej flagi w tle.

Kac Vegas i ten nowy film z Willem Smithem i jego dzieciakiem ktoś oglądał ?
Member
Gold: 0.00
Jun 15 2013 05:12am
Wczoraj widziałem Only god forgives.
Mi się podobał, nawet bardzo, ale jest straszliwie ciężki i zawiewa Lynchem dość mocno. Audio-wizualnie jednak rozpierdala, delektowałem się prawie każdym ujęciem.
Polecam, 8/10, ale lepiej się nie wybierać na ten film mysląc, że to taki drive w bangkoku.
Member
Warn: 100%
Jun 15 2013 05:26am
Quote (myr00n @ Jun 15 2013 11:12am)
Wczoraj widziałem Only god forgives.
Mi się podobał, nawet bardzo, ale jest straszliwie ciężki i zawiewa Lynchem dość mocno. Audio-wizualnie jednak rozpierdala, delektowałem się prawie każdym ujęciem.
Polecam, 8/10, ale lepiej się nie wybierać na ten film mysląc, że to taki drive w bangkoku.

No to jestem podniecony :D wymieniles wszelkie zalety drive ktory mnie zajaral na maksa wiec jutro lece do kina. Btw widac u refna fascynacje lynchem ; )
Member
Gold: 5.55
Jun 15 2013 06:54am
http://www.helios.pl/16,Olsztyn/Repertuar/

Polecicie coś? Kac Vegas już widziałem i wypadł średnio.
Member
Gold: 0.00
Jun 15 2013 08:10am
Quote (CoD_id @ 15 Jun 2013 12:26)
No to jestem podniecony :D wymieniles wszelkie zalety drive ktory mnie zajaral na maksa wiec jutro lece do kina. Btw widac u refna fascynacje lynchem ; )

No widzisz, ale ocena na filmwebie mu gwałtownie spada ;D
Wczoraj byłem na premierze podczas "ENEMEF: 4x Gosling". Była premiera only god forgives, place beyond the pines, drive i ides of march. Całkiem spoko sprawa, bo drugiego z tych filmów nie widziałem, a zobaczenie drive w kinie po raz kolejny to niezła gratka.
Jeżeli jednak chodzi o ludzi - ja pierdole. Pelno typiar o iq płyty chodnikowej, które śmiały się co chwila z tego pierwszego filmu, a to serio nie jest film, przy którym bym chichotał. Oprócz tego jakieś komentarze przy drivie typu "CO ON ROBI W TYM FILMIE, DNO", jakby Ryan grał w jakichś klasykach kina już. Typiary pewnie oglądały z nim tylko The Notebook i płączą. Oczywko przy latwo przyswajalnym filmie aka Place beyond the pines był spokój, bo randy cokolwiek rozumiały.

This post was edited by myr00n on Jun 15 2013 08:14am
Member
Gold: 5,000.38
Jun 16 2013 02:57am
'dead man down'
film akcji, watek milosny jest oczywko, jest pare slabych momentow w filmie, troche naciaganych aby tylko akcja toczyla sie dalej
5/10 imo
Member
Warn: 100%
Jun 16 2013 12:23pm
Z racji nudow na dzialce rzucilem okiem na Liceum Avalon. Jakas crapowata produkcja Disneya. Olalbym ja calkowicie gdyby nie fakt, ze jak nazwa wskazuje historia powiazana byla z tematyka legend arturianskich. I teraz pytanie do specow od filmu. Dajcie jakies filmy o Królu Arturze. Widziałem tego z Keira i Owenem, widzialem Mgły Avalonu (filmu nie polecam, ksiazka zajebista) i widzialem ten mini-serial Merlin. Jest cos jeszcze fajnego?

Quote (myr00n @ Jun 15 2013 02:10pm)
No widzisz, ale ocena na filmwebie mu gwałtownie spada ;D
Wczoraj byłem na premierze podczas "ENEMEF: 4x Gosling". Była premiera only god forgives, place beyond the pines, drive i ides of march. Całkiem spoko sprawa, bo drugiego z tych filmów nie widziałem, a zobaczenie drive w kinie po raz kolejny to niezła gratka.
Jeżeli jednak chodzi o ludzi - ja pierdole. Pelno typiar o iq płyty chodnikowej, które śmiały się co chwila z tego pierwszego filmu, a to serio nie jest film, przy którym bym chichotał. Oprócz tego jakieś komentarze przy drivie typu "CO ON ROBI W TYM FILMIE, DNO", jakby Ryan grał w jakichś klasykach kina już. Typiary pewnie oglądały z nim tylko The Notebook i płączą. Oczywko przy latwo przyswajalnym filmie aka Place beyond the pines był spokój, bo randy cokolwiek rozumiały.

Drive tez spadalo dosc gwaltownie, pare osob u mnie dosc srogo podpadlo kiedy wdalem sie z nimi w dyskusje nt tego filmu. Generalnie Refn mnie tak zachwyca (dosc dlugo bylem nieswiadomy ze Pusher'y i Drive to twor tego samego rezysera), ze raczej po twoim opisie film do mnie trafi. A oceny na portalach filmowych moga sobie ludzie w dupe wsadzic : )
Go Back To Polska Topic List
Prev17167177187197201410Next
Add Reply New Topic New Poll