Quote (Antyone @ 9 Aug 2010 00:11)
amd'eki imo tansze i lepsze, monitor za duzy, 21.5 chociazby z dobrym kontrastem i full hd bedzie lepszy.
dbaj o zasilacz musisz miec dobry, nie kupuj takich razem z obudowa. ostatnio kupywalem to gosciu w sklepie mi mowil, ze
te co sa w pudle i maja napisane, ze maja po 500-600w itp zazwyczaj maja o wiele mniej i na dluzsza mete bedziesz mial po kompie.
sam kupilem amd phenoma x6 1055T 2.8ghz gdzie z moja glowna moge podwyzszyc kazdy z rdzeni do 3.9ghz (zrobilem 6x 3.25ghz na rdzen z auto-turbo)
grafike asusa GTS 250 DK 1GB (dedyk 1gb, lacznie 2.8gb) a glowna ASUS M4A88TD-V EVO (cudenko)
monitor mam samsunga 21.5 z kontrastem 1:70000 i full hd wiec jest miodzio. wiekszego bym nie chcial.
amd mozna wziac kupujac komputer za 2 tys. zł. w tej cenie napewno nie bedzie lepszy amd. przykladowo i5 750 w 80% przypadkow jest szybszy od x6. monitor 21.5" i full hd? minimum 23 do takiej rozdzielczosci ma sens i 21.5 w 16 9 jest maly, lepszy 19: 4:3. a zasilacze w obudowie nie maja mniej, tylko pewnie maja sprawnosc nizsza, ale fakt faktem, ze sa gowniane.
ja bym skladal cos jak ten koles Ci zlozyl, ale ze zmiana plyty, pamieci, monitora, zasilacza i obudowy.
plyta asus p7p55d [moze byc pro, deluxe itd., kwestia ceny]
monitor cos lg ledowego, ew. samsunga
pamieci to juz trudno powiedziec, g.skill, ocz, corsair - kwestia ile wyjdzie wszystko
zasilacz ocz 500w modxstream, ew. cos bequieta, seasonic, corsair [one juz drozsze, szczegolnie modularne]
obudowa moim zdaniem gladius 600 albo CM 690 ktorys.
e: widze, ze maja tam pamieci mushkina - cos z tego bym wzial w takim razie.
This post was edited by m2rcinq on Aug 8 2010 04:21pm