Quote (RiNGiSpiLeR @ Nov 22 2014 09:49pm)
Az összeg az nagyjából egál, senki nem kap milliókat segélyként + rokkantsági nyugdíj gyanánt.
Tehát vegyük az én példámat... mondjuk, akik segélyt kapnak (munkanélküli + egyéb), azok mondjuk az életük folyamán átlagban 10 évig kapják.
Akik meg egész életükbe, azok ~50 évig, ami így alapból az ötszöröse. Mivel 8x annyi emberről van szó, ezért ez így már a segéylben kiosztott rendszerhez képest40-szeres!
Nem mindegy, hogy az állam 100 mrd-ot fizet ki segélyre vagy 4000 mrd-ot...
Persze, a lényeget tekintve igazad van, de a pontos arányok meg a tényleges nettó hatás nem feltétlen ilyen.
Mert van aki egész életében a segélyből él. Azok egy része, akik pedig nem segélyből élnek, azok is kapnak mindenféle jogcímen ezt-azt.
Amúgy kicsit más tészta, de sok támogatási rendszert szerintem újra kéne gondolni. Például támogatással kaphatsz hallókészüléket. Egy hallókészülék kb 250 ezer forint. Most mit kell tenni? Rábeszélni egy rosszul hallótt, hogy váltson ki egyet (neki nem kerül pénzbe) az orvos meg minden felírt kütyü után kap egy kis summát a gyártótól. Vagy ott van a lúdtalpbetét. Régen támogatott volt (most már nem tudom, hogy van) és valami 8-9 ezer volt. De felírtak belőle több százezret. Mégis minek?
Vagy ott van a gyógyszer. Évente egyszer-kétszer lebetegszel, akkor minek támogatják az antibiotikumot? Simán ki tudod magadnak fizetni, de összességében egy jelentős összeg lesz a végére. Ugyanez a mankó. Bekerültem a kórházba és egyből rámtukmálták. Sok kis támogatás sokat elvisz.
Quote (TresholdOfUniverse @ Nov 22 2014 09:51pm)
en a fel szememre gyakorlatilag nem latok egy munkahelyi baleset kovetkezteben, biztosan jarna valami de igazabol meg se kerdeztem hol lehet ilyet kerni
Szerintem járj utána.
This post was edited by beni on Nov 22 2014 03:06pm