d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Szabályok, Gyakori Kérdések És Tippek Magyarul > Minden Egy Helyen
12Next
Closed New Topic New Poll
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 8 2007 12:32pm
Sziasztok, magyarok!

Ez a sticky a különböző szabályzatok, gyakran ismételt kérdések és tippek magyar fordítását tartalmazza. Folyamatosan fog bővülni új részekkel, a cél az, hogy itt az összes fontos információ megtalálható legyen magyar nyelven.

Először is, a magyar részlegben is érvényesek a fórum szabályai

  • Ez a részleg arra szolgál, hogy a felmerülő témákat magyarul lehessen megvitatni, nem chatelésre. Ha konkrét téma nélkül akarsz beszélgetni, használj valamilyen chat programot, pl. irc-t. A d2jsp rendelkezik saját irc szerverrel: irc.d2jsp.org, amelyet valamilyen IRC klienssel érhetsz el (pl. mIRC). A d2jsp irc szerveren csak a #d2jsp-euro illetve a saját csatornákon beszélhetsz magyarul.
  • A kereskedésre a Magyar Diablo Trade Topic sticky szolgál, hozzászólásonként maximum 20 fg értékben. Nagyobb értékű Diablo cserékhez illetve más játékok cseréihez használd a kereskedés részlegeket, például Diablo Trading Grounds.
  • Tilos a spam.
  • Tilos a szidalmazás (flame)
  • Pornó, vírusok/trójaiak, hack-ek, dupe-olás, más Diablo vagy kereskedő honlapok, pénzért árulni dolgokat stb.: a kényes pontok itt is kényesek, lásd a fórum szabályait.

Tartalom:

This post was edited by Lajo on Nov 1 2009 03:41pm
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 8 2007 12:33pm
A fórum hivatalos szabályai és vezérelvei

This post was edited by Lajo on Aug 17 2009 02:57pm
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 8 2007 01:42pm
A d2jsp kereskedés szabályai

This post was edited by Lajo on Dec 21 2009 06:06am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 9 2007 09:47am
Hogyan tudom elkerülni, hogy meglopjanak?

Egy kis odafigyeléssel egyszerűen megakadályozhatod, hogy meglopjanak, ha megfogadod az alábbi tippeket.
  • A hozzászólások száma (Post Count) abszolút SEMMIT nem jelent! Gyanús lehet, ha az illető nemrég regisztrált a fórumon, mégis sokszáz hozzászólása van.
  • Soha ne kereskedj PM/MIRC/MSN/AIM stb. csatornákon, amennyiben a csere nem oldható meg a Diablo Trade ablakával, például ha a fizetés fg-vel történik. Az ilyen csatornákon kapott ajánlatokat hagyd figyelmen kívül. Nem csak azért, mert ellentétes a szabályokkal, hanem azért is, mert a tolvajok tudják, hogy a PM-es lopásokat sokkal könnyebben megúszhatják.
  • Ha nem bízol a másikban, pl. mert nem hajlandó előre fizetni, hívj közvetítőt. Ez lelassítja a dolgot, de még mindig jobb félni, mint megijedni.
  • A közvetítők mindig PM-ben tudatják, hogy milyen nevű accounttal illetve karakterrel fognak közvetíteni. Győződj meg róla, hogy ugyanazt az accountot és karakternevet adta meg PM-ben, amellyel belépett a játékba.
  • Csak akkor cserélj, amikor a közvetítő már a játékban van.
  • Soha ne fizess előre, kivéve ha a közvetítő felszólított rá.
  • Ha a másik húzódozik, mondd neki, hogy screenshotokat csinálsz, ez lehet, hogy elijeszti.
  • Soha ne fizess előre tolvaj (Scammer) vagy zárolt (Locked) fg-s tagoknak.
  • A csere lebonyolítása előtt soha ne add meg a battle.net accountodat vagy a játék nevét.
  • Ha a másik azt mondja, hogy akadozik a honlap és ezért nem tud PM-et küldeni, egyszerűen hagyd ott. Ha nem egyezik bele, hogy közvetítőt hívjatok, hagyd ott.
  • Attól, hogy valaki sokat adakozott, még nem lesz megbízhatóbb a többieknél.
  • Amikor már mindketten a játékban vagytok, küldj egy PM-et neki, így meggyőződhetsz róla, hogy valóban az-e, akinek mondja magát. Ha gyanakszol, ne cserélj vele, vagy ha mégis, MINDENRŐL CSINÁLJ SCREENSHOTOT.
Köszönet Feargodnak a tippek összegyűjtéséért.

A fentieken kívül vigyázz, hogy ne ülj fel az alábbi módszereknek, amelyekkel meglophatnak, ha nem figyelsz oda.

Ismert d2jsp módszerek
  • Ha valamit forum goldra cserélsz, ellenőrizd le, hogy az "xy has sent you forum gold" című PM, amelyet kaptál, nem átverés-e. Alaposan olvasd el, és nézd meg a gold naplódban (Forum Gold hivatkozás a lap jobb felső sarkában), hogy valóban megkaptad-e az fg-t, és nem csak egy azonos című PM-ről van-e szó.
  • Légy óvatos az olyan accountokkal, amelyeket nemrég regisztráltak a fórumon, és nagyon jó tárgyakat nagyon olcsón árulnak fg-ért. Új tagok esetén vedd igénybe közvetítő segítségét.
  • Nézd meg, hogy valóban a megfelelő embertől kaptad-e az fg-t illetve PM-et.
  • Softcore/Hardcore illetve különböző realmek közötti csere esetén, vagy ha a csere nem oldható meg egy lépésben a Diablo-s trade ablak segítségéval, mindenképpen hívj segítségül közvetítőt. Különben előfordulhat, hogy a másik fél elveszi a te tárgyaidat, és soha nem adja neked az övéit.
Ismert battle.net-es módszerek
  • Ha valaki azt mondja, írd be hogy, /dnd, hagyd ott, ÁTVERÉS.
  • Ha "I can dupe" nevű játékot látsz, ne lépj be, ez mindig ÁTVERÉS.
  • Ha azt látod, hogy "my account free" stb, az ÁTVERÉS.
  • Mindenki, aki a Blizzard képviselőjének adja ki magát, ÁT AKAR VERNI.
  • A csere jóváhagyása előtt mindig kérd meg a másikat, hogy mozgassa arrébb a tárgyat. Máskülönben jó eséllyel meglopnak.
  • Ne tölts le semmiféle "dupe", "ith maker" vagy "maphack" programot, soha nem fogsz valódit találni, csak vírusokat.
  • Nagyon figyelj oda, hogy milyen honlapra lépsz be, még akkor is, ha bízol a vírusirtódban. Léteznek automatikusan letöltődő trójai programok.
  • Vigyázz a "Join a Clan" típusú játékokkal. Sokan le akarjak tesztelni, hogy "megbízható" vagy-e. Ha arra kérnek, hogy bízz bennük, figyelmeztesd a többieket és lépj ki.
  • SOHA semmit ne cserélj a Trade ablakon kívül (vagyis a földre dobva). Régebben sokan próbálkoztak az Annihilus, Gheed és Torch charmokkal. Most már ezek is betehetők a Trade ablakba.
  • NAGYON vigyázz azokkal, akik azt üzenik: "Na találd ki, ki vagyok". Ha nem ismerős az accountnév, mondj egy olyan nevet, akit nem ismersz, pl. "Bob?" (soha ne olyat, akit valóban ismersz). Nagy valószínűséggel azt fogják mondani, hogy talált, és azután megpróbálnak meglopni.
  • Legyél tisztában azzal, hogy mit mire cserélsz. Sokszor azonosítatlan (Unidentified) állapotban történik a csere, ilyenkor jól nézd meg, hogy tényleg azt a tárgyat kapod-e, amiről szó volt.
  • Soha nem kell megadnod az accountnevedet és a jelszavadat ahhoz, hogy "elmentsék" az accountodat.
  • Ne menj bele semmilyen "játékba" a Trade ablakban lévő tárgyaiddal.
  • Az ALT+F4 semmi különlegeset nem csinál, egyszerűen kilép a Diablo-ból.
  • Légy óvatos az új barátokkal. Néhányan csak azért barátkoznak, hogy később meglophassanak.
  • Óvakodj accountok megvételétől, az eladó később meg tudja változtatni a jelszót.
  • Jó, ha tudod, hogy a Blizzard SOHA nem kéri a jelszavadat.
  • Bugos Wirt's Leg nem létezik.
Köszönet Lucifer20nak a gyűjtésért.

This post was edited by Lajo on Nov 12 2007 06:18am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 9 2007 09:48am
Mit tegyek, ha megloptak?

Először is, legközelebb tartsd észben ezeket a tippeket.

Ezután nyiss egy témát a Scammer Accusations részlegben.

Arról, hogy mit kell leírnod, olvasd el a következő témát: http://forums.d2jsp.org/index.php?showtopic=14581782

Érthető, hogy dühös vagy, amiért megloptak (és joggal), de értsd meg, hogy a közvetítők és a felettük lévők csak segíteni próbálnak, nem ők azok, akik megloptak. Ne rájuk legyél dühös, ők nem tehetnek a helyzetről. Ha nem kapsz azonnali választ, ne aggódj, sorra fogsz kerülni, amint lehetséges. Értsd meg, hogy a moderátorok is csak emberek, nem tölthetik a nap 24 óráját a fórumon. Ha üzenetekkel bombázod őket, csak bonyolultabbá teszed a dolog rendezését. Törekedj a lényegre, akkor az egész sokkal simábban fog menni.

Ki szólhat hozzá a témához?
Abszolút szükségtelen, hogy kiállj a vádlott vagy a vádló mellett vagy akár ellenük. Semmi jelentősége, hogy kinek hányan hisznek, csak a vád megalapozottsága számít. Mindezek mellett ha egy Megbízható felhasználó jelen volt a játékban a csere során, ő leírhatja, hogy mit látott.
Rajtuk kívül csak a kijelölt segítők, Közvetítők és magasabb rangúak, illetve a vádlott és a vádló szólhat hozzá a témához. Ha mégis megteszed, szó nélkül figyelmeztetve leszel. Értékeljük, hogy segíteni próbálsz, de ennek nem ez a módja. Ha bármi észrevételed van a váddal kapcsolatban, üzenj az utolsó "magas rangú" hozzászólónak.

This post was edited by Lajo on Feb 23 2008 11:14am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 9 2007 09:49am
Hogyan hívjak közvetítőt?
  1. Hozz létre egy Trade témát a realm-ednek és módodnak megfelelő részlegben. Mielőtt közvetítőt hívsz, mindkét félnek válaszolnia kell a témában, hogy a közvetítő meggyőződhessen arról, hogy kölcsönösen megegyeztetek a cserében.

  2. Kattints a "Közvetítő hívása" (Request Mediator) gombra a téma jobb felső sarkában. Ez a gomb csak a téma létrehozója számára látható:



  3. A közvetítő üzenni fog neked, válaszolj a játék nevével és jelszavával. Ezt csak akkor tedd meg, amikor már mindketten a játékban vagytok és készen álltok a cserére!

  4. A közvetítő mindkét félnek küldeni fog egy PM-et, hogy biztosak lehessetek benne, valóban ő van a játékban. A KÖZVETÍTŐK SOHA NEM UTASÍTJÁK VISSZA, HOGY ÜZENJENEK NEKED.

  5. Miután megkaptad a megerősítést, kövesd a közvetítő utasításait. Általában a tárgyakat tartja magánál, amíg az fg rendben megérkezik, nagyon nagy számú tárgy esetén fordítva.

  6. A félreértések elkerülése végett nagyon fontos, hogy csak hárman legyetek a játékban: a közvetítő, az eladó és a vevő.


This post was edited by Lajo on Nov 12 2007 06:05am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 11 2007 11:19am
d2jsp csoportok és címkék


I. d2jsp csoportok

Lásd A d2jsp csoportok ismertetése súgót.


II. Címkék (kereskedés)

Minden felhasználónak van egy címkéje (Tag), amely azt mutatja, hogy az illető mennyire megbízható a kereskedés folyamán. A címke az Avatar alatt, a Kereskedő: (Trader:) felirat mellett látható.

Tolvaj (Scammer): Az illetőről bebizonyosodott, hogy valamilyen módon megkárosított másokat. A velük való kereskedésnél hívj közvetítőt, a biztonság kedvéért. Tolvaj címke alapvetően az alábbiakért jár:
  • Szándékos lopás csere közben. Ide értendő az is, ha "véletlenül" pont azután dob ki a szerver, miután megkaptad az fg-t.
  • Több d2jsp felhasználói fiók (Account) használata.
  • Fórum gold tranzakciók eltitkolása az fg több fiók közötti szétosztásával. Ide értendő a más által ellopott fg magadnál tartása is.
  • Új fiók létrehozása a Tolvaj címke vagy egyéb büntetés kijátszása céljából.
  • Ugyanahhoz a témához való hozzászólás két fiókról (akkor is, ha engedéllyel hoztad létre őket).
Ha az alábbiakat megfogadod, nem fogsz Tolvaj címkét kapni:
  • Figyelmesen olvasd el és tartsd be a fórum szabályait és a d2jsp kereskedés szabályait.
  • Csak egyetlen felhasználói fiókot használj számítógépenként/IP-címenként/lakásonként stb. Ez azt jelenti, hogy a testvéred/lányod/fiad/apád/anyád/kutyád stb. se regisztrálhat egy második d2jsp accountot külön engedély nélkül.
  • Nem javasolt a d2jsp használata nyilvános számítógépeken, iskolában, munkahelyen, internetkávézóban stb. Ha mégis ezt teszed, az a saját felelősségedre történik.
  • Ha ugyanazon a helyen többen szeretnétek használni a d2jsp-t, először kérj engedélyt rá njaguartól.
Van lehetőség megszabadulni a Tolvaj címkétől, számos példa volt már erre. Ahhoz, hogy erre egyáltalán esélyed legyen, a következőket kell tenned:
  • Ne hozz létre újabb és újabb fiókokat - ez csak még tovább rontja a helyzetedet, és nagyon megnehezíti a címke eltávolítását. Ez az első dolog, amit a moderátorok leellenőriznek, ha a címke eltávolítását kéred.
  • Az összes általad megkárosított felhasználót kárpótolnod kell valamilyen formában (pl. fg-vel vagy Diablo tárgyakkal). Küldj PM-et egy Trade moderátornak ez ügyben. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy egyáltalán szóba kerüljön a címke eltávolítása, de ez csak az első lépés.
  • Folytasd a tárgyat tárgyért kereskedést, ne gyere azzal a hülyeséggel, hogy az fg használata nélkül nem tudod használni a fórumot. Napi sok száz tárgyat tárgyért csere történik.
  • Senki nem bízik meg bennem emiatt a címke miatt - lopsz, és azt várod, hogy ne figyelmeztessük a többieket? Hívj közvetítőt a kereskedéshez. Az emberek előbb-utóbb elkezdenek megint bízni benned, de ehhez nagyon sok cserére lehet szükség.
  • Mennyi időre van szükség a címke eltávolításához - erre nincs válasz és kizárólag rajtad múlik. MUTASD MEG a Trade moderátoroknak és az embereknek, hogy a közösség tagja akarsz lenni, és észre fogják venni. De nem pár nap vagy csere után!
  • Az fg-m zárolva van - ha megszabadulsz a Tolvaj címkétől, általában az fg-det is újra tudod használni.
  • MI AZ ISTEN VAN, nem tudok hozzászólni a Trade részlegekben - nem vagy eltiltva a fórumtól, csak a KERESKEDÉSTŐL! Ez általában figyelmeztetésre szolgál és rövid ideig tart. Ha 1-2 hétnél tovább tart, üzenj valamelyik moderátornak.
  • NE BOMBÁZD ÜZENETEKKEL a moderátorokat, egy üzenet is elegendő. A spamelés a legbiztosabb mód arra, hogy teljesen elásd magad. NE ÍROGASS FOLYAMATOSAN A SCAMMER ACCUSATION RÉSZLEGBE. Ne üzenj njaguarnak, ő biztosan nem fog válaszolni.
Nincs besorolva (Not Rated): Ebben semmi rossz nincs, a felhasználók 99%-a ilyen.

Megbízható (Trusted):
Olvasd el ezt: Hogyan kaphatok Megbízható vagy Közvetítő címkét?

Közvetítő (Mediator): Megbízható kereskedő, aki felajánlotta, hogy segít a problémás cserék lebonyolításában. SEMMI TÖBB! Tartsd észben, hogy ők önzetlenül arra fordítják az idejüket, hogy SEGÍTSENEK neked, ezért néha adhatsz nekik egy pár fg-t köszönetként, de legalábbis legyél nekik hálás!

A megbízható illetve közvetítő felhasználók listája itt található: http://forums.d2jsp.org/index.php?showtopic=20090883

This post was edited by Lajo on Aug 16 2009 08:03am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 15 2007 12:48pm
Figyelmeztetések, zárolt forum gold


I. Figyelmeztetések

Figyelmeztetések

Ha nincs hozzáférésed a figyelmeztetésnaplódhoz:

Ebben az esetben a General Help részlegben kell létrehoznod egy témát, egy moderátor el fogja mondani, mit kell tenned.

Tartsd észben, a moderátor nem köteles eltávolítani a figyelmezetést. Főleg akkor, ha nem változtattál a viselkedéseden és továbbra is megszeged a szabályokat.


II. Zárolt fórum gold
  • K: Miért van zárolva az fg-m?
    V: Kérdezd itt: Why Am I Locked?. Várd meg, amíg egy moderátor válaszol, addig naponta egyszer bumpolhatod a témát. Légy őszinte, különben csak megnehezíted a dolgodat.
  • K: Mikor oldják már fel a zárolást?
    V: A moderátor el fogja mondani, mit kell tenned. Általában be kell bizonyítanod, hogy orvosoltad a problémát és hasznos tag tudsz és akarsz lenni. Ha loptál, a feloldáshoz elengedhetetlen, hogy visszafizess mindent (klikk). A moderátor meg fogja mondani, hogy kinek mennyivel tartozol. Sok olyan felhasználó van, akit zároltak vagy Tolvaj címkét kapott (vagy még rosszabb dolog történt vele), mégis fel tudtak állni és azóta sikeres karriert futottak be a d2jsp-n.
  • K: Csinálhatok egy másik felhasználói fiókot?
    V: Csak ha meg akarod nehezíteni a régi fiók feloldását. Újabb fiók létrehozásával csak a zárolt és Tolvaj címkével ellátott fiókjaid számát növeled, és meghosszabbítod az időt, amit zárolva kell töltened.


This post was edited by Lajo on Dec 21 2009 06:14am
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Retired Moderator
Posts: 38,445
Joined: Aug 6 2005
Gold: 12,506.01
Trader: Trusted
Mar 23 2007 11:34am
Céhek, céhpontok, Ladder Slasher

I. Céhek, céhpontok

Céh GYIK

II. Ladder Slasher

A Ladder Slasher egy nagyon egyszerű RPG játék, az összes fontos információt megtalálod az alábbi wiki oldalon: http://ladderslasher.d2jsp.org/

This post was edited by Lajo on Dec 21 2009 06:38am
Go Back To Magyar Topic List
12Next
Closed New Topic New Poll